Liderul unei grupări teroriste, care a răpit 300 de copii, a fost ucis în timp ce fura o cireadă de vaci

5
1856
Auwalu Daudawa și armele predate de banda sa

Decembrie 2020: gruparea teroristă condusă Auwalu Daudawa a răpit peste 300 de elevi în statul Katsina din Nigeria.

Aprilie 2021: Auwalu Daudawa a fost ucis de o grupare rivală, în timp ce încerca să fure o cireadă de vaci, au anunțat autoritățile locale, citate de BBC.

Temutul Auwalu Daudawa a fost prins într-o ambuscadă, în timp ce încerca să fure o cireadă de vaci de la o grupare armată din nord-vestul statului Zamfara (Nigeria, Africa).

Daudawa ar fi autorul răpirii în masă petrecută în decembrie în statul nigerian Katsina, când 300 de copii au fost luați de la o școală. A fost doar unul dintre raidurile făcute de bandiți pentru a obține răscumpărări consistente. Elevii au revenit la părinții lor abia după o săptămână de la răpire. Guvernul a anunțat că răpitorii nu au primit nicio recompensă, iar eliberarea copiilor a survenit în urma negocierilor cu răpitorii.

Copiii luați ostatici în decembrie 2020

Sângeroasa grupare islamistă Boko Haram a revendicat atacul din decembrie și a spus că a recrutat bande locale pentru a pune în practică luarea de ostatici. Boko Haram a atacat în trecut mai multe școli pentru că se opune educației occidentale, despre care spune că ar corupe valorile musulmane.

În februarie 2021, la numai două luni de la luarea ca ostatici a celor 300 de copii, Auwalu Daudawa a primit o grațiere din partea autorităților, în cadrul unui armistițiu încheiat de acestea cu grupările teroriste.

Auwalu Daudawa

Pentru a fi grațiat, Daudawa și-a manifestat regretul pentru faptele sale și a predat armele către autorități. Membrilor grupării li s-au promis locuințe de către guvernatorul Bello Matawalle, precum și ajutor pentru a-și îmbunătății condițiile de trai.

Auwalu Daudawa nu a respectat însă obligațiile asumate prin armistițiu, ci s-a întors la gruparea sa, spre sfârșitul lunii aprilie. Și-a reluat și activitățile infracționale.

Vineri, 30 aprilie, Daudawa și patru membri ai grupării sale au fost împușcați mortal după un schimb de focuri într-o pădure, în apropierea graniței cu Katsina, a declarat un oficial local pentru AFP News. Cei cinci au fost doborâți în calitate de hoți de vaci: erau pe cale să fure o cireadă întreagă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* CTP l-a „dat în primire” pe șeful SIE, în direct, la TV. Ce minunății franțuzești conținea cutia-cadou trimisă jurnalistului

* FOTO-VIDEO: 7 poze cu agentul GRU expulzat pentru că încerca să racoleze oficiali români

* INTERDICȚII. Președintele Parlamentului European și alți oficiali UE nu-și mai pot face concediul în Siberia!

* Clotilde Armand îi scoate din locuințele sociale pe reporterul-videochat de la RTV și pe doi angajați de la Antena 3. Aceștia le-au obținut ilegal, de la fostul primar Tudorache

Revolta unui medic, după coșmarul din India: „Mai are tupeu Adina Alberts să spună ceva despre Covid, India, ivermectină, tratamente inventate? Se ia în continuare de vaccinuri?”

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

* Nistorescu despre ex-amicul Dan Voiculescu: „Participa la negocieri pentru că punea la dispoziție trustul de presă – «Vin și eu cu Antena 3». Iar acum face considerații grețoase”

* Senzațional! Dan Diaconescu revine cu serialul „Pandemia” – 10 sezoane a câte 6 episoade. Ca să-l vezi pe DD, trebuie să te abonezi

* A murit actorul spaniol Juan Joya Borja („El Risitas”), al cărui râs contagios a amuzat milioane de români. Avea 65 de ani

* Haos la Manchester! Marele derby cu Liverpool a fost amânat din cauza protestului fanilor împotriva patronilor americani

5 COMENTARII

 1. „Danga-langa, langa-danga
  Sună-n asfinţit talanga
  Şi de la păşune, iaca,
  Tacticoasă vine vaca –
  Nu mai vrea să umble creanga
  Vine-acasă, danga-langa.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here