Liberalii, de acord cu decizia lui Dragnea: nu vor vaccinare obligatorie! 3 motive pentru care se înșală

2
2112
Victor Costache, PNL
Victor Costache

Victor Costache, ministrul sănătății, a anunțat într-o emisiune televizată că nu susține o lege a vaccinării obligatorii. Liberalul își dorește, mai degrabă, „campanii de conștientizare” și spune că acestea ar fi mult mai eficiente ca o lege.

”Numai o parte din statele membre ale UE au impus vaccinarea. Eu nu cred în nimic din ce este restrictiv şi ce este impus. A impune, compromite orice noţiune. Cred în campanii foarte bune de comunicare şi cred în dorinţa părinţilor de a asigura ce este mai bun pentru copiii lor şi lucrăm împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom prezenta în perioada următoare mai multe campanii pentru a apăra conceptul de vaccinare”, a declarat Victor Costache, ministrul sănătăţii, la B1 TV, citat de News.ro.

Ce nu spune ministrul este că la nivelul Uniunii Europene este o tendință de a impune vaccinarea pentru că s-a observat că dacă nu există reguli clare, persoanele cele mai defavorizate nu vor avea acces la vaccin.

3 motive importante pentru care România are nevoie de o lege a vaccinării:

1. Societatea românească este extrem de polarizată, iar părinții din mediul rural sunt în pericol de a nu-și vaccina copiii și de a-i expune la boli.
2. Campaniile de conștientizare sunt finanțate din bani publici, fiind greu de calculat efectul lor, o astfel de analiză durează foarte mult. O astfel de abordare e susceptibilă de corupție, creând posibilitatea de deturnare de fonduri publice cu un scop nobil, dar greu de măsurat.
3. O lege a vaccinării ar economisii fonduri importante la bugetul Ministerul Sănătății pentru că ar exista o listă clară de vaccinare și s-ar ști exact cine sunt beneficiarii și în ce număr, comenzile ar fi stricte și se obțin reduceri imense de preț de la producători, efectele unei astfel de abordări fiind imediate.

În România a fost epidemie de rujeolă, iar Guvernul PSD a ascuns datele și nu a reușit s-o stăpânească. Liviu Dragnea s-a opus din răsputeri adoptării unei legi a vaccinării, deși mai multe asociații medicale cer acest lucru.

În lipsa legii, părinții se confruntă mereu cu o criză a vaccinurilor, acestea efectiv lipsesc de pe piață sau au prețuri foarte mari. Mulți dintre ei le cumpără din străinătate.

De asemenea, în fiecare an nu există suficiente doze de vaccin antigripal, persoanele în vârstă fiind expuse la îmbolnăviri grave și chiar la deces din cauza crizei de doze de vaccind antigripal.

”Colegii noştri medicii de familie (…) mi-au spus că au estimat un aproximativ de 2,2 milioane de doze de vaccin antigripal. Din păcate, Ministerul Sănătăţi a achiziţionat 1,5 milioane de doze şi nu asta este cea mai mare problemă. Cea mai mare problemă este că dozele au ajuns foarte târziu, şi au fost livrate şi mai târziu. În momentul de faţă sunt vaccinate aproximativ 980.000 de persoane şi toate aceste 1,5 milioane de doze au fost achiziţionate şi distribuite. Nu trebuie să repetăm greşelile din anii anteriori, pentru că această criză a vaccinurilor este recurentă” a afirmat ministrul Sănătăţii, într-o emisiune la B1 TV, recunoscând și el problemele din acest domeniu.

Norocul e că Facebook și alte rețele sociale importante au blocat campaniile antivaccin, iar acestea nu mai reușesc să pună în pericol viețile oamenilor.

În România, cea mai importantă militantă împotriva vaccinării este fosta vedetă TV Olivia Steer a cărei influență a scăzut mult după ce Facebook nu i-a mai distribuit mesajele. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adina Florea se prăbușește când Kovesi ia premiul european „Femeia la Putere”. Acum 9 luni, Florea o hăituia pe Codruța prin SS (Sinistra Secție)

* Comisarul Berbeceanu, spaima corupților, revine în forță! Va fi șef de cabinet al ministrului de Interne

* Creșterea pensiilor cu 40%? Terminați cu prostiile! Există o soluție rezonabilă. Iat-o!

* Corupția PSD, pericol mortal! Prefectul de Caraș-Severin, traficant de permise pentru arme de foc

* VIDEO. S-a „pişat” pe el de frică! Bădălău cere scuze Diasporei, după ce-a jignit-o pe vocea manelistului Caval

* A fost dat afară și inginerul mecanic-minier pus de PSD să conducă Agenția Nucleară și pentru Deșeuri Radioactive!

* Guvernul PNL devine Guvernul PNL-PMP. Primul „implant” de la partidul fondat de Traian Băsescu

* În apărarea României. Scrisoare către trădătorul Liviu Dragnea

* Tupeu de borfaș! De Ziua Națională, Dragnea susține că a intrat în pușcărie „de dragul României”

 

2 COMENTARII

  1. Constientizarea e mai buna decat obligatia,de orice fel ar fi! Inainte de a constrange pe cineva sa faca ceva,e mai bine sa avertizezi,sa-l faci sa inteleaga pericolele,pentru a nu-si baga coada dracul,pardon,sectele sau organizatiile asa zis crestin-ortodoxe de orice tip…

  2. În acest moment al evoluției societății românești consider ca o lege ar fi buna… Cei care se opun uita dezastrul provocat de amestecul persoanelor nevaccinate în comunități! Cred ca ministrul are și o alta problema pentru care nu dorește o lege: trebuie sa asigure necesarul de vaccin la timp și pentru toate persoanele!?!… Și pentru asta îți trebuie bani, logistica pusa la punct pana în cel mai mic detaliu… Ce ii trebuie bătaie de cap? Sa se descurce fiecare cum poate pe banii lui…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here