Le-aţi tăiat corturile, vă taie şi ei de la porţia politică, hoţilor! USR, victorie la CCR cu „Fără penali în funcţii publice”

2
6579
PSD blochează ilegal în Parlament, de doi ani, referendumul "Fără penali în funcții publice"

Judecătorii CCR au stabilit, marţi, cu unanimitate de voturi, că iniţiativa legislativă de revizuire a Legii fundamentale, care aparţine USR, „Fără penali în funcţii publice”, respectă prevederile constituţionale.

PSD şi ALDE sunt disperate să oprească tot ce propun USR şi PLUS întru schimbarea mediului politic intern. Zilele trecute, vandalii „Ciumei” le-au atacat corturile de campanie electorală.

Liderii Alianţei 2020 USR-PLUS s-au arătat scandalizaţi de atacul pus la cale de adversarii tinerelor formaţiunii politice.

Dacian Cioloş, liderul PLUS, a fost poate mai dur ca niciodată în reacţia sa faţă de acest gest de sabotaj al competiţiei politice corecte.

„Așa sunt ei, o mafie de hoți care distrug totul în jur. Noi punem corturi și ei ni le taie. Noi lucrăm cu voluntari, ei lucrează cu cuțitari.”, a scris Cioloş pe pagina sa de socializare, vizibil afectat de interlopii din politică.

Răzbunarea a venit azi, la CCR.

„Fără penali”, liber la vot

Dan Barna, liderul USR

Curtea Constituțională a dat undă verde marți inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției ”Fără penali în funcții publice”.

Pe 27 martie, Curtea Constituțională a amânat pentru azi o decizie privind inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției ”Fără penali în funcții publice”, din cauza unor probleme referitoare la listele de semnături de susținere.

”Nu există probleme de fond. Numărul minim de semnături pentru o inițiativă cetățenească a fost cu mult depășit. Nici referitor la formularea articolului cu interdicția pentru cei condamnați să ocupe funcții publice nu sunt probleme”,  au declarat surse din cadrul CCR pentru G4Media.ro.

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Pe 12 februarie, Uniunea Salvaţi România anunţa că semnăturile iniţiativei civice „Fără penali în funcţii publice” au ajuns la CCR, după peste 100 de zile de întârziere. Potrivit legii, judecătorii CCR au la dispoziţie 60 de zile calendaristice pentru a se pronunţa asupra constituţionalităţii textului propus.

„După aproape cinci luni de tergiversări, Camera Deputaţilor a predat Curţii Constituţionale listele semnate de cei peste un milion de români care susţin iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”.

USR susţinea că, „la comanda politică a lui Liviu Dragnea”, angajaţii Secretariatului General au trecut în nota informativă care urma să fie trimisă Curţii Constituţionale un număr de 591.097 de semnături, deşi Uniunea a depus în Parlament 931.249 de semnături, dintre care 825.624 validate de primării.

Practic, odată avizată pozitiv de CCR, iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” are cale liberă să-şi urmeze traseul regulamentar în Parlamentul României. Sigur, pentru aşa ceva e nevoie şi de voinţa politică a majorităţii parlamentare PSD-ALDE, la care se mai adaugă UDMR şi Minorităţile Naţionale, susţinători în caz de nevoie ai Guvernului Dăncilă.

În mod normal, după pronunţarea Curţii Constituţionale, iniţiativa va trebui să intre în circuitul parlamentar, cu dezbateri în comisii şi vot în plenul Camerei Deputaţilor şi Senat, urmând ca apoi să se organizeze un referendum care să consacre modificarea Constituţiei în sensul „Fără penali în funcţii publice”.

CITIȚI ȘI:

Mesajul USR şi PLUS pentru „cuţitarii mafiei politice”, care au atacat corturile alianţei, noaptea ca hoţii

Cum l-a pus la punct Stelian Ion (USR) pe Ciuvică, la Antena 3. La Felix TV, ca la balamuc

USR-PLUS folosește sloganul PSD împotriva PSD. „România merită mai mult” / „Și alege o Românie fără penali și fără hoție”

2 COMENTARII

  1. Este o victorie NU.a USR ci a DEMOCRAȚIEI PRNTRU CA ROMANII AU SEMNAT PETIȚIA DE A AJUNS PRIMA DATA LA PARLAMENT ȘI APOI LA CCR! Asta ca sa se înțeleagă msi bine de către conducerea USR!

  2. Victoria este a poporului frumos la suflet. Nu un partid poate schimba sordidul înspre umanul rece dar opus simbriei. Omul are mereu dreptate. Simetria ochilor unui om vinovat aprind făclia memorie. Fără penali înseamnă fără penali. Dar omul are ochii la dolar. Face mereu ce crede el. Liberalii se simt bine fără furt. Social-democrația apune veac de veac. Un preşedinte ascultă de CCR. Apoi mai contează viteza, celeritatea impunerii azi pentru mâine a deciziei de clarificare. Mergem pe drumul bun. La Refendum corupții penali nu mai ocupă funcții publice. Am suferit până acum. Învingem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here