Dăncilă, gata „să-l radă” pe Tudorel pentru ordonanţele lui Dragnea. Sluga şi-a făcut datoria, sluga poate să plece

2
3833

Devine tot mai clar că Tudorel Toader, şi nu Dăncilă, l-a ţinut în loc până acum pe Dragnea cu ordonanţele care îl scapă de condamnări. Iar dacă până acum premierul-marionetă nu a dat OUG a fost că nu le-a avut pe masă, nu că s-ar fi codit s-o facă.

Evident, ministrul Justiţiei nu iese ca un erou din scenă, dimpotrivă. A fost sluga ideală, doar că n-am mers până la capăt. Nu mai au nevoie de el, de mişcă lent. N-a dat Tudorel OUG? Nu-i nimic, o dă Vasilica Dăncilă. Dar mai întâi trebuie să scape de ministrul cel care n-a fost slugă totală.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că va lua o decizie cu privire la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, după ce o să asculte şi opinia colegilor săi de partid.

Dăncilă a făcut aceste precizări într-o conferinţă de presă susţinută la inaugurarea noului sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea al Gărzii de Coastă.

„O decizie (cu privire la Tudorel Toader – n.r.) o voi lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional, când am să ascult şi părerea colegilor mei şi o să îmi spun şi eu părerea”, a afirmat Dăncilă, întrebată ce va face în cazul lui Tudorel Toader, în contextul în care foarte mulţi lideri social-democraţi cer schimbarea lui din funcţie iar preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că decizia va fi a premierului.

Dăncilă a adăugat că în cadrul CExN va prezenta şi o evaluare cu privire la activitatea din Guvern a lui Tudorel Toader.

„Suntem guvern politic, suntem susţinuţi politic şi este foarte bine ca aceste discuţii să le avem în cadrul politic, în cadrul Comitetului Executiv Naţional. După ce vom lua această decizie, voi ieşi public şi am să o comunic”, a menţionat premierul, relatează Agerpres.

Reacţia lui Dăncilă este clar urmarea mesajului foarte dur, la adresa sa şi a lui Tudorel Toader, lansat de liderul PSD.

Atacul foarte dur de la Călăraşi

Răbufnirea lui Liviu Dragnea de vineri, de la Călărași, descrie disperarea unui dictator paranoic, furios și disperat. Un tiran care se simte trădat de către doi dintre lacheii săi cei mai fideli: Viorica Vasilica Dăncilă și Tudorel Toader.

De pe malul Dunării, dintr-un oraș cu economie prăbușită, ayatollahul PSD a lansat un atac incredibil, neașteptat, la adresa premierului și a ministrului Justiției. Furia lui Dragnea pornea de la refuzul oamenilor-cheie din Guvern de a adopta ordonanța de urgență pentru modificarea Codurilor penale.

Cu două zile în urmă, cei doi, Dăncilă și Toader, se aflaseră la mijloc, între două plutoane de execuție. Pentru ei, furia Europei a fost mai tare decât furia lui Daddy. Și, speriați, n-au dat ordonanța.

Atacurile lui Liviu Dragnea

  • „În ceea ce priveşte ordonanţa, eu vă spun sincer că în ziua de miercuri m-am amuzat: vedeam, aşa, un fel de teatru cam ieftin. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care ţipau şi care urlau şi care ameninţau”.
  • „Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, trebuie să înceteze cu această atitudine. Mulţi colegi îmi spun că de fapt toată intenţia dumnealui, din ianuarie, a fost să ridice aceste subiecte în dezbatere, ca să discutăm trei luni de zile nu de ce avem de făcut în România reală – nu în România imaginară. Și a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă, care de fapt nu s-au dat şi despre care nu are intenţia să le dea vreodată”.
  • „Eu cer Guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuţie la nesfârşit. Parlamentul începuse procedura de finalizare a votului pentru Codurile penale, după verificarea de la Curtea Constituţională. A fost o greşeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste Coduri prin ordonanţe de urgenţă, ca să ajungă la final să se meargă, din câte am înţeles, cu vreo 7-8 articole la Bruxelles, într-o mare umilinţă”.
  • „Deci, în ceea ce priveşte Codurile penale şi legislaţia respectivă, Parlamentul trebuie să-şi urmeze cursul pe care îl începuse. Că se vor adopta în această sesiune, în sesiunea următoare, când se vor adopta, aceste legi trebuie să fie finalizate, pentru că au deasupra lor controlul CCR”.
  • „Guvernul trebuie să se ocupe serios de programul de guvernare. Când are de gând să adopte ceva, anunţă azi şi adoptă într-o săptămână, nu putem lăsa să se discute despre nişte teme parazite luni de zile. Aici, doamna prim-ministru trebuie să ia o decizie, este apanajul dumneaei”.
  • „L-am întrebat chiar marţi pe domnul Toader, de faţă cu doamna Dăncilă, cu domnul Tăriceanu: «Am făcut vreodată presiuni asupra dumneavoastră?» «Nu». «Fac acum presiuni asupra dumneavoastră?» «Nu». «Multă sănătate şi succes!». Pur şi simplu, voiam să închidem acest subiect”.
  • „Trebuie să decidă Viorica Dăncilă dacă vrea să-l mențină sau nu (pe ministrul Tudorel Toader – n. red.)”.
  • „Pe mine nu mă mai interesează ce se întâmplă la Ministerul Justiției”.
  • „Domnul Toader credeți că e tatăl nostru? PSD nu poate rămâne captiv nici lui Toader, nici altcuiva!”

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. E mare nervozitatea la PSD. Sigur vor câştigă alegerile europarlamentare. Dar nu se simt bine la Strasbourg. Masonii CDU ai Angelei Merkel la PSD au propus un moratoriu pe declarații politice pentru ca inflația să coboare sub 2% pe an. Dar nu s-a realizat. PSD ar merge în opoziție dar poporul îi vrea la guvernare. Un partid social nu poate duce guvernarea mai mult de 4 ani. 8 ani din 2012 sunt imenși ca uzură morală. Apoi sunt legile sarde ale Romei. PSD nu rezista cu opusele legi. Vindecare de socialism abia începe. Socialismul după Marx şi Engels e ruină. Liviu Dragnea spera să ajungă mare mason. Dar e un biet pigmeul. Tudorel Toader nu-l ajută prea mult în demersul dumisale politic. A ajunge la Cotroceni e mesajul de Luptă PSD. Dar e nevoie de un popor educat în direcție nefastă. A uita de Creator e o mare împietate. A fugi mereu contra vântului e sinucidere la social. Trendul este munca şi menținerea tonusului moral înspre supraviețuire. Europa nu acceptă americani. Din nefericire Liviu Dragnea e numai mason care ascultă de sondaje şi nereguli. Vom vedea unde ajunge manipularea lorzilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here