Procurorul general, atac la televiziunile „roşii” pentru inventarea cazului „Augustin Lazăr-torţionar”

6
3903

Azi, într-o conferinţă de presă, Augustin Lazăr a făcut declaraţii despre pretinsa implicare a sa într-un caz de poliţie politică, pe vremea lui Ceauşescu. Lazăr a spus că subiectul a fost prezentat „tendenţios”.

„Nu am avut nicio funcție de conducere, Revoluția m-a prins ca procuror criminalist pentru fapte comise cu violență. Nu am instrumentat dosare privind fapte împotriva regimului comunist. Episodul care mi se impută a fost prezentat tendențios, cu ignorarea precizărilor. Atribuția acelei comisii nu era să dispună punerea în libertate a acelor condamnați. Aceste atacuri la adresa mea sunt determinate de depunerea candidaturii pentru al doilea mandat de procuror general”, a declarat Augustin Lazăr.

Principalele declarații ale procurorului general

 • Doresc să clarific aspecte privind primii mei ani de procuror. Fac aceasta din respect pentru adevăr. Câteva instituții de presă mi-au atribuit fapte care nu le-am făcut, mi-au pus etichete ca să mă decredibilizeze
 • Este prima dată când mi se întâmplă așa ceva
 • Nu sunt ofițer, subofițer, agent sau colaborator al vreunui serviciu de informații
 • Sunt rezervist al Armatei române, am făcut și eu armata ca orice bărbat. Am fost genist la Timișoara
 • Nu am nicio emoție pentru orice verificare s-ar face în arhivele CNSAS
 • Nu am avut nicio funcție de conducere, Revoluția m-a prins ca procuror criminalist pentru fapte comise cu violență
 • Episodul care mi se impută a fost prezentat tendențios, cu ignorarea precizărilor
 • Atribuția acelei comisii nu era să dispună punerea în libertate a acelor condamnați. Comisia verifica doar criteriile tehnice
 • Aceste atacuri la adresa mea sunt determinate de depunerea candidaturii pentru al doilea mandat de procuror general
 • Nu am instrumentat dosare privind fapte împotriva regimului comunist
 • Episodul care mi se impută a fost prezentat tendențios, cu ignorarea precizărilor
 • Penitenciarul Aiud avea 1.000-1.500 de deținuți, erau foarte multe dosare, de ordinul zecilor, care trebuia examinate
 • Uneori, după un act de clemență, cei care intrau la comisie erau foarte puțini
 • Sunt niște speculații manipulate public într-o manieră jenantă
 • Nu am niciun grad și nicio calitate și aceasta s-a verificat de foarte multe ori
 • Nu am nimic de ascuns

„Disidentul” anticomunist, un recidivist periculos

Procurorul general al României a fost în ultimele zile ţinta unei campanii de linşaj mediatic orchestrat de televiziunile PSD-ALDE. Lui Augustin Lazăr, aliaţii clanurile penale i-au pus în cârcă o pretinsă faptă de poliţie politică, pe vremea când era procuror în regimul comunist.

În realitate, procurorul Augustin Lazăr de atunci a refuzat să-l elibereze din puşcărie pe un recidivist periculos care a pozat în disident anti-comunist.

Ioan Muntean, „eroul trimis la carceră de Augustin Lazăr” și „deținut politic” în perioada comunistă, după cum l-a prezentat Antena 3, a fost de fapt condamnat pentru tâlhărie și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce a atacat un grănicer și i-a luat acestuia pistolul mitralieră și 30 de cartușe.

În curs de actualizare.

CITIŢI ŞI:

Iată făcătura pe care şi-au construit linşajul la procurorul general! „Eroul anticomunist” pe care n-a vrut să-l elibereze Augustin Lazăr era un infractor recidivist

 

6 COMENTARII

 1. Domnul procuror general Augustin Lazăr are vorbele la el. Ştie ce spune, şi el are proprietatea termenilor juridici din care reiese că adevărul e unica realitate acceptată de Biblie. Dacă este armata e un om de caracter până intră în zona leşurilor galbene din morminte. Fiecare geniu are propria cale de exprimare şi motivare. Augustin Lazăr pune pe drum legiuni întregi americane pentru că vede în legi soarele şi în decizii planete duale. Ar fi bine uniformitatea şi în cazul nociv al Mineriadei imediat după 1990 când am strigat în Piața Revoluției: Monarhia Salvează Omenia. Prin facerile de bine fiecare din noi devine un suiş de ani. Coborâm şi urcăm trepte. Omenirea

 2. Domnule Augustin LAZAR dumneata ca absolvent al facultății de drept ați făcut cele 9 liuni înainte de începerea facultății. O data și a doua oară cei care intrau la facuktate făceau aceste 9 zile ca TR-oști și ieșeai ofițer in rezerva la specialitatea respectiva. Ar fi bune sa va abțineți la comentarii referitoare la armata și încă odată tupeul dumitale esta fără margini sa candidați la funcția de procuror general faza pe țara! Mai , omule sa știi ca faptul ca ați absolvit dreptul nu va dreptul sa va bateți joc de toți romanii!

 3. Faptul ca Antena 3 si colaboratorii au inventat acea mizerie, nu conteaza. Ei sunt un atelier de inventat mizerii ca sa distruga reputatoa dusmanilor aliatilor varanului. Mizeria a fost demascata de Madalin Hodor, cercetator la CNSAS – o „confuzie” voita, cu lt. col. Lazar Gheorghe, seful biroului CI al Penitenciarului Aiud.
  Eu am incredere in Augustin Lazar. In acesti doi ani de atac asupra justitiei s-a comportat ca un om de caracter. Pe colaboratori sau tortionari ii cunosti, au devenit lichelele pe care se bazeaza puterea.
  Totusi, intamplator, am dat peste Lucia Hosu Longin la A3, vorbind foarte urat despre Augustin Lazar si parea sincera si sigura pe afirmatii.. Ea a mai avut pozitii dubioase, dar acum parea foarte convinsa de ce spune. Unde e eroarea? Trebuie sa ne lamurim!

  • Valll, aveți o respectabilă atitudine pro-adevăr, dar, din cele publicate / difuzate pînă acum, reiese că poziția d-nei Hossu-Longin este foarte subiectivă și nu știe mai mult decît ceea ce s-a vehiculat în spațiul public pe această temă. Dar vă cred că există undeva dacă nu o „eroare”, atunci cel puțin o confuzie.

 4. Va rog sa lamuriti despre ce detinut de drept comun vorbiti in acest articol, de ce nu ii dati numele? Sper ca nu e vorba despre despre Iulius Filip! Despre el, procurorul general a spus ca nu a avut de-a face direct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here