La un centru pentru copii cu dizabilități din Neamț au fost internați în spital doar angajații bolnavi de Covid-19. Copiii infectați au fost izolați într-o aripă a clădirii

1
730

Nu mai puțin de 186 de cazuri de infecție cu coronavirus au fost descoperite la două centre pentru persoane cu handicap din județul Neamț, transmite Agerpres. În cazul centrului pentru copii, au fost internați în spital doar angajații. Tinerii bolnavi au fost băgați într-o aripă a clădirii.

E vorba de 67 de angajați și 100 de pacienți ai Centrului de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap din Păstrăveni și de 6 angajați și 13 tineri din Centrul pentru copii cu dizabilități “Sancta Maria” din Piatra Neamț. În total, 167 de bolnavi în centrul pentru adulți și 19 bolnavi în centrul pentru copii.

La centrul de copii din Piatra Neamț, angajații infectați au fost internați în spital. În schimb tinerii, declarați asimptomatici, au fost izolați într-o aripă a clădirii

Direcția de Sănătate Publică Neamț a anunțat măsurile luate în cele două focare: „Salariaţii COVID-19 pozitivi, aflaţi în izolare preventivă la domiciliu, au fost internaţi, iar familiile au fost plasate în izolare la domiciliu. Ca urmare a consultărilor dintre şefii DGASPC, ai Centrului Păstrăveni şi medicii specialişti s-a stabilit ca salariaţii care ar fi trebuit să încheie perioada de izolare la locul de muncă să rămână în continuare în activitate, iar cei din prima tură care au primit rezultatele negative să vină la lucru, de asemenea”.

La centrul pentru copii, în spital au fost internați doar angajații. Bolnavii din rândurile tinerilor internați au fost izolați într-o aripă a clădirii: „Personalul a fost internat în spital în vederea izolării şi tratării. Tinerii, asimptomatici, au fost izolaţi în cadrul centrului, într-un pavilion separat, au fost evaluaţi de către medici infecţionişti şi sunt monitorizaţi de către personalul de specialitate al centrului”.

Alți 15 oameni dintr-un cămin de bătrâni privat – 4 angajați și 11 rezidenți – din Almaș au fost confirmați ca fiind infectați cu Covid-19. Toți 15 au fost internați în spital.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Acum doi ani am stat o zi cu serviciul la acest asezamant finantat din fonduri europene.Am ramas extrem de surprins de modul in care vorbea intreg personalul de acolo de sus si pina jos despre sarmanii copii care nu aveau nici o vina ca se nascusera cu dizabilitati si care cel putin cat am stat eun acolo se comportau extrem de normal si civilizat.Cat despre afacerile derulate pe spatele acestui asezamant( situat intr-o localitate cu primar PSD-ist si repet asezamant finantat doar din fonduri europene) de CJ condus de celebrul Ionel Arsene ,,Sosetuta”…Exemplul sistemului de alarma antiincendiu ultraperformant (mult peste necesitati) si ultranefunctional mult timp …,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here