La o zi după Iohannis, s-au vaccinat Cîțu și Băsescu – ultimii doi președinți și prim-ministrul

0
1141
Traian Băsescu în momentul vaccinării

După ce vineri, 15 ianuarie, președintele Klaus Iohannis (61 de ani) a dat startul etapei a doua din campania de vaccinare anti-Covid, sâmbătă au fost imunizați alți doi demnitari din prima linie: prim-ministrul Florin Cîțu (48 de ani) și fostul președinte Traian Băsescu (69 de ani), actual europarlamentar.

Toți cei trei demnitari s-au vaccinat la Spitalul Militar „Carol Davila” din București. 

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat sâmbătă la ora 12.00, iar fostul președinte Traian Băsescu câteva ore mai târziu.

Pentru a se încadra în etapa a doua a campaniei de vaccinare, Cîțu s-a încadrat în categoria „personal esențial” (ca demnitar), iar Băsescu în două categorii: persoane trecute de 65 de ani, dar și dar și dubla sa postură de demnitar (fost președinte și actual europarlamentar), deci deservește un serviciu esențial în stat.

Florin Cîțu:

  • „Foarte ușoară această vaccinare, nu am simțit nimic. I-am zis doamnei asistente. De aceea m-am ridicat la final. Mă bucur că m-am vaccinat.”
  • „Văd că mulți români vor să se vaccineze. Rămânem la obiectivul nostru, 10.400.000 de români vaccinați până în septembrie.”
  • „Dacă apar și alte vaccinuri și vor fi aprobate, le vom cumpăra și pe acestea, ca să vaccinăm cât mai mulți dintre români până în septembrie. Am putea ajunge la o capacitate de 100.000 de persoane vaccinate pe zi.”

Florin Cîțu a purtat un tricou cu mesajul: „#Împreună învingem pandemia”.

Florin Cîțu la vaccinare

Ni s-au vaccinat ultimii doi președinți

Traian Băsescu s-a vaccinat în după-amiaza de sâmbătă. În imaginile postate pe pagina de Facebook a Spitalului Militar din București, fostul președinte zâmbește alături de cadrele medicale la o poză de grup, dar și în timpul vaccinării.

La final, Băsescu a prezentat certificatul de vaccinare în fața camerei TV.

În urmă cu o zi s-a vaccinat și președintele Klaus Iohannis, care a dat, astfel, startul celei de-a două etape a imunizării anti-Covid.

„E o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, e eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu procedurile de restricție, ne vor scoate din pandemie”, a spus Klaus Iohannis după vaccinare.

Klaus Iohannis la vaccinare

Mai sunt în viață doi foști președinți ai României: Ion Iliescu (90 de ani) și Emil Constantinescu (81 de ani). Amândoi se încadrează la vaccinare în această etapă a doua, dar n-au comunicat în niciun fel dacă și când se vor vaccina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Calendarul sinucigaș al lui Stanoevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here