vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsSupărare mare la RTV: duminică, la "bătălia finală pentru libertate" n-a mai...

Supărare mare la RTV: duminică, la „bătălia finală pentru libertate” n-a mai venit nimeni. Sâmbătă abia s-au strâns câteva sute de oameni, dar… „Suntem aici toată România!”

-

Sub 1.000 de persoane au participat sâmbătă la “ziua decisivă, bătălia finală pentru libertate” proclamată de AUR împotriva restricțiilor, a Ocultei Mondiale și a “dictaturii medicale”, iar duminică n-a mai venit nimeni. Absența oamenilor a provocat supărare la România TV, unde Dan Bittman i-a acuzat pe români că și-au pierdut curajul.

În ciuda numeroaselor evenimente create pe Facebook, a apelurilor și a mobilizării făcute personal de George Simion, liderul AUR, și de numeroase personaje promovate de propaganda rusă, marșul de sâmbătă, 3 aprilie, a fost destul de anemic și “s-a spart” repede.

„Marele miting” organizat sub sloganul “jos pandemia”, unde pe Facebook se anunțaseră 100.000 de persoane venite din toată țara, a avut sâmbătă, la start, în Piața Universității, circa 400 de suflete. Pe parcurs, numărul protestatarilor a urcat la circa 800.

Duminică, în ciuda apelurilor făcute de Șoșoacă, au mai venit doar 15 persoane. Eșecul a declanșat nervi la România TV. Televiziunea lui Sebastian Ghiță a acuzat autoritățile de represiune și a pretins că s-ar fi dat amenzi de 1.000.000 de lei pe zi, pentru a-i determina pe oameni să stea acasă. În realitate, cel mai mare cuantum al amenzilor într-o zi a fost sub 300.000 de lei.

- Advertisement -

Dan Bittman, cântărețul conspiraționist care a ales să conteste existența virusului pentru că „sunt șomer de un an”, a concluzionat și el, furios: „Lumea nu mai are curaj să își spună punctul de vedere ori este de acord cu aceste legi pe care ni le bagă sub nas“.

Diferență uriașă între impresia creată de mașinăria de postaci din online și realitate

Din nou, a sărit în ochi diferența uriașă între agitația aparentă din online, unde postările vectorilor conspiraționiști strâng sute de mii de vizualizări, zeci de mii de distribuiri și like-uri, și realitate.

Deși s-au depus mari eforturi în ultimul an, iar conspiraționiștii au în spate o infrastructură foarte bine organizată și agresivă, numărul participanților este constant – iar personajele, cam aceleași.

- Advertisement -

Marșul de sâmbătă a fost pe traseul Piața Universității – Piața Victoriei – Palatul Parlamentului. Deși a susținut că n-ar fi implicat în organizarea protestelor, fostul lider de galerie George Simion, acum șeful partidului AUR, a încercat personal să ridice moralul participanților la miting.

Cu Rusia, Chitic și Simion la înaintare

La Universitate, înainte de plecare, Dan Chitic, vedetă a propagandei rusești în România, a căutat și el să mobilizeze oamenii printr-un discurs. “Suntem toată România aici!”, a proclamat George Simion. “Pentru libertate au ieșit, în ciuda amenințărilor, în ciuda restricțiilor, în ciuda știrilor false și a presei care relata că aici sunt niște bombardieri”, a afirmat acesta. Apoi le-a cerut celor din jur să distribuie evenimentul ca să ajungă și unde-l interesa pe el, “la toți românii de peste hotare”.

În timp ce, pe 3 aprilie, în spitalele din România mureau 154 de oameni din cauza Covid, Simion și ceata de protestatari scandau pe străzi “Libertate!”, “Jos pandemia!”, “Jos masca!”, “Jos cu teroriștii”, iar pe una din pancartele afișate scria “Nu vrem aer cu porția”.

Mitingul s-a terminat la ora 22.00, în fața Palatului Parlamentului.

A fost al șaptelea protest zilnic din ultima săptămână, intensitatea manifestațiilor scăzând însă după ce ultrașii care au provocat incidente în primele zile au fost “vizitați” acasă de forțele de ordine.

Nici în provincie n-au mai fost proteste, după ce, în primele zile, manifestanții au mers în fața spitalelor, scandându-le doctorilor “Asasinii” și “Criminalii”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un interlop, vedetă a protestelor CapVid, a fost ridicat din sala de forță. „Diseară nu plecăm până nu mutilăm un jandarm”, amenințase el

* Mitingiștii CapVid s-au făcut din nou de râs. Câteva sute de participanți la „protestul de 100.000 de români”

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Din păcate mai toate televiziunile s-au raliat pe lângă ce contestatari, acest guvern cu bune și rele e doar de 4 luni, nici un guvern psd n-a fust atât de criticată de toate posturile TV, poate un pic de excepție DIGI , toții foștii dau indicații salvatoare dar când au fost la guvernare au distrus sau în cel mai bun caz n-au făcut nimic dar așa este cân probabil că n-am dovezi șefii posturilor sunt plătiți cu bani grei de partidele de opoziție !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -