Klaus Iohannis: „În loc să digitalizeze România, guvernarea PSD-ALDE a avut ca prioritate zero acapararea legii şi a instituţiilor, promovarea imposturii şi asaltul asupra statului de drept”

3
739

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, în cadrul lansării evenimentului Romania Tech Nation, că susține dezvoltarea sectorului digital în țară.

Șeful statului a semnalat importanța digitalizării României, care ar trebui să fie „prioritate zero” în agenda unei guvernări.

„Într-o Românie normală, inovarea tehnologică trebuie privită ca un vârf de lance în dezvoltarea economiei și a societății, atât prin liderii consacrați, cât și prin companiile intrate recent pe piață. Transformarea digitală a statului nu este doar despre digitalizare, ci despre transformarea profundă a funcționării instituțiilor prin eficiență, integritate și transparență. În toate aceste privințe, guvernarea actuală a mers pe contrasens față de așteptările societății românești, arătând că este o guvernare paralelă cu nevoile de modernizare ale unei societăți de tip european, în secolul XXI”, a spus președintele Klaus Iohannis, conform Digi24.ro.

Potrivit președintelui, Guvernul Dăncilă a înșelat așteptările românilor din acest punct de vedere. Guvernanții nu au acordat suficientă atenție sectorului digital, având alte priorități, cum ar fi promovarea înșelătoriei sau atacarea statului de drept.

„Din păcate, guvernanţii din ultimii ani au avut ca prioritate zero acapararea legii şi a instituţiilor, promovarea imposturii şi asaltul asupra statului de drept, economiei de piaţă şi bunei guvernări”, a precizat Klaus Iohannis, conform Mediafax.

Președintele a mai punctat în discursul său faptul că România are cea mai scăzută performanță din Uniunea Europeană în privința serviciilor publice digitale. Digitalizarea economiei a rămas în urmă, iar decalajul digital dintre zona rurală și cea urbană este în continuă creștere de la un an la altul. De asemenea, mai puțin de o treime dintre români au cunoștințe și competențe în domeniu, în timp ce mai mult de o cincime dintre români nu au utilizat niciodată internetul.

Proiectul Romania Tech Nation reprezintă o inițiativă a Consiliului Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) și BCR. Scopul proiectului este impulsionarea transformării României prin tehnologie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Scrisoare de protest a jurnaliștilor clujeni la adresa abjectului numit de Dăncilă la șefia PSD Cluj. Din tastatura lui Liviu Alexa ies doar fecale

Candidatul-fantomă: Radu Moraru. Cronica unei șarlatanii anunțate

Lista primelor 444 de secții de votare din Diaspora. Alte 394 de secții sunt în pregătire. Restanțe majore în Italia, Spania, Marea Britanie, Franța și SUA

Tragedia din Ialomița. Lista celor 8 femei ucise de TIR + șoferul microbuzului. Au rămas orfani 15 copii

VIDEO. Cumpănașu murdărește și 10 august! Zice că la mitingul Diasporei au venit „zbengoși, șmenari și boschetari”, trimiși de Cioloș sau de USR. Sursă sigură: i-a spus lui o curvă din Italia

VIDEO. Cumpănașu, mitocanul delirant cu amenințări naziste: „Iohannis, nici să rămâi în țară nu vei mai putea după ce voi fi președinte!” / „Eu sunt Corrado Cattani de România!” / „Tu câte clanuri mai ascunzi, Iohannis?” / „Ai în fața ta viitorul președinte al României! Poporul mi-a dat mie această putere, ție nu ți-a dat!”

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

3 COMENTARII

  1. Paaaiiii…, noi, cei care am iesit IN STRADA, IN TOATA TARA, in ultimii trei ani, ooo… TOOOOOOT SPUNEEEEEM !!!!!

    Cand a… CEDAT (!), de exemplu… demitand-o pe Kovesi sau numind-o premier pe Dăncila, chiar… (INCA…) NU STIA TOATE ASTEA ???!!!!!

    Uiteee…, DE-AIAAA…, NU (!!!) o sa-l MAI (!) votam pe el SI in acest noiembrie, ci, in AMBELE tururi-de-scrutin de la „prezidentiale”, pe DAN BARNA, candidatul ” „ALIANTEI 2020” U.S.R.-PLUS, speram-si-CHIAR-CREDEM noi: URMATORUL PRESEDINTE al României (CU-ADEVARAT !) EUROPENE !!!!!

      • Iar domnului presedinte Klaus Iohannis îi… MULTUMIM (!) pentru… momentele (DIN PACATE… PREA RARE !) CAND A FOST (de exemplu: in februarie 2017, cand cuuu… „ELEFANTII”-de-la-Palatul-Victoria !)… CEEA CE AM SPERAT SA FIE… „FULL-TIME” (!), in cei cinci ani de dupa votul primit de la noi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here