Scrisoare de protest a jurnaliștilor clujeni la adresa abjectului numit de Dăncilă la șefia PSD Cluj. Din tastatura lui Liviu Alexa ies doar fecale

1
1555
Liviu Alexa poza în spatele premierului Dăncilă

Asociația Profesioniștilor de Presă Cluj (APPC) i-a trimis președintei PSD, Viorica Dăncilă, o scrisoare de protest față de comportamentul noului președinte al PSD Cluj, Liviu Alexa, numit în funcție chiar de Dăncilă.

Jurnaliștii clujeni spun că este „inacceptabil” și „intolerabil” modul în care șeful PSD Cluj înțelege să comunice cu presa, prin atacuri la persoană, calomnii și limbaj grobian, pentru care a și fost dat în judecată în mai multe rânduri.

Pe 19 septembrie, Viorica Dăncilă a anunțat că Liviu Alexa, patronul publicației Ziardecluj.ro și al televiziunii locale NCN, a fost numit în funcția de președinte interimar al organizației județene PSD Cluj.

Alexa s-a numărat printre „jurnaliștii” aflați pe ștatele de plată ale PSD, pe vremea când partidul era condus de Liviu Dragnea. În paginile publicației patronate de Liviu Alexa au fost lansate atacuri imunde, de tip Vadim Tudor, la adresa opozanților PSD.

La televiziunea lui Liviu Alexa, NCN, a primit emisiune de prime time, în ultimii ani, unul dintre propagandiștii de la Antena 3, Răzvan Dumitrescu.

Scrisoare de protest a Asociației Profesioniștilor de Presă Cluj (APPC)

„Către:

– președintele PSD, Viorica Dăncilă;

– membrii Comitetului Executiv al PSD.

Stimată doamnă președinte, stimați membri ai conducerii PSD, prin prezenta scrisoare, Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) vrea să vă aducă la cunoștință o situație anormală, în legătură cu comportamentul noului președinte al PSD Cluj, Liviu Alexa.

Acest comportament nu este unul nou. Liviu Alexa a fost ținta mai multor comunicate de presă trimise de APPC Cluj (șase la număr), asociație care reunește aproape 60 de jurnaliști din Cluj, prin care se atrăgea atenția că materialele de pe site-ul deținut de Liviu Alexa depășesc complet limitele jurnalistice. Atacurile la adresa colegilor de breaslă au început acum câțiva ani.

Au fost jignite jurnalistele Corina Brânduşan, Cosmina Fernoagă, Florina Pop și Oana Moisil, într-un mod incalificabil, Liviu Alexa utilizând sintagme ca: «vagin jurnalistic», «bijboacă jurnalistică», «duhnind a frustrare prin ochii săi prea apropiaţi de nas», «minge de tenis plină cu ură ce se loveşte singură de pereţi», «bilă jurnalistică», «l-a spălat şi pupat în cur», «măiestrit jurnalism de convenienţă, care ascundea în loc de pană limba în cur», «scotea muci uscaţi, îi făcea biluţe şi (…) spunea că se hrăneşte vegan şi că mucii sunt, de fapt, extract de kiwi», «s-a apucat să desfacă numai cutiile cu întăritoare sexuale, pe care a început să le hăpăie pe nemestecate».

Despre jurnalistul Mihai Bacalu, cel care a scris despre nenumăratele procese de calomnie pe care le are Liviu Alexa, acesta a scris: «Un singur gândac de Colorado mai pastrase … pe langa el, …., zis si Fecalu, gunoierul media urât mirositor care îi ridică osanale lui … (… nu e gândac de Colorado, e pur si simplu dopu’ la vana lui X). Si, ce să vezi, frate? Ieri, firma de hosting care găzduia penibilitatea aia de mizerie media …. i-a suspendat contul nespălatului».

Despre reputatul jurnalist clujean Vasile Măgrădean, de la Agenția Mediafax, care l-a și dat în judecată pe Liviu Alexa, noul președinte al PSD Cluj a scris: «… cabanosul mic şi fără ouă al presei clujene», «Jurnalistul … este un hoţ împuţit. Agenţia de presă … este o instituţie jegoasă care fură».

Liviu Alexa a fost dat în judecată de președintele APPC Cluj, Remus Florescu, jurnalist la «Adevărul», pentru jignirile dintr-un articol de presă. Procesul de calomnie a fost câștigat de acesta, iar Liviu Alexa a fost pus de instanță la plata despăgubirilor.

La adresa jurnalistului cu 30 de ani vechime în presă Sorin Grecu, Liviu Alexa a scris: «Nici infarctul păţit nu l-a facut pe marele ipocrit… să se liniștească. În continuare, … consumă căcat, deși, se știe, el dăuneaza grav moralitătii. Ultima supărare a ratatului, altfel talentat, este că de ce i s-a „furat” interviul cu…, făcut în adevăr de… acum 10 ani pentru NCN, că de ce nu i s-a cerut voie înainte de difuzare. De aia, cretinule, fiindcă nu e nevoie să îți ceară nimeni voie».

Prin intermediul site-ului pe care îl deține, Liviu Alexa a mai atacat jurnaliști precum Romeo Couți, directorul TVR Cluj, Tiberiu Fărcaș, de la Clujulcultural.ro, Vasile Manu, de la eclujeanul.ro etc.

Au fost și atacuri incalificabile la adresa redactorului-șef al publicației «Făclia de Cluj», Cosmin Puriș, despre care Alexa a scris că «el are două calități: una de scriitor la ziar și alta de încasator-poansoanator reclamă politică mascată, advertoriale, limbi în cur, orice-uri numai să iasă comisionul», sau jurnalistul Bogdan Stanciu, șef de promoție al Școlii BBC, multipremiat, despre care a scris că este un «ratat de presă».

Doamnă președinte al PSD,

De la instalarea în funcția de președinte interimar al PSD Cluj și până la trimiterea acestei scrisori, Liviu Alexa și site-ul web ziardecluj.ro, pe care îl deține, au folosit un limbaj vulgar și agresiv în repetate rânduri la adresa a doi jurnaliști, Horea Șoica și Cosmina Fernoagă, și a unei publicații din Cluj, ȘtirideCluj.ro. Spre exemplificare, reproducem o postare de pe contul personal al liderului PSD Cluj: «Știri de Cluj mănâncă rahat cu polonicul. După ce că a ignorat cu nesimțire numirea mea ca președinte al PSD Cluj, redacția – compusă din Horia Șoica și Șoica Horia – bagă azi duma că există un sondaj intern în care Viorica Dăncilă ar lua pe Cluj 6%. Din câte îmi aduc aminte, încă sunt președintele PSD Cluj și încă pot să vă spun că nu există niciun sondaj intern, după cum nici Știri de Cluj nu are „surse” în PSD Cluj. Însă ciuda e mare la Șoica, e așa, o râcă genetică, nu poate scăpa de ea. Are 40 de ani și zero realizări. No, ce să faci, poate mai încearcă».

Site-ul deținut de liderul PSD Cluj – pe care APPC nu îl consideră o activitate de presă, de aceea și evităm să-l numim «publicație» sau «ziar» online – a revenit cu un atac, vineri, 4 octombrie, intitulat «Horia Șoica va fi subprefectul județului», după ce jurnalistul a scris că fostul senator Alexandru Cordoș, cercetat într-un dosar DNA pentru scurgeri de informații, are șanse să ajungă subprefect.

Despre jurnalista de la Actual de Cluj, Cosmina Fernoagă, Liviu Alexa a scris pe contul de Facebook: «Fefernoaga de presa se împușcă in chitanțier de nervi», «A început să caște gura Fefernoaga de presă prin ziarul ei citit de 433 de clujeni. E bine, acum îmi explică mie cum se face politica, ea fiind o expertă. Chiar mă uitam puțin la contractele de publicitate din ultimii ani de la PSD, unele ziarele locale s-au adăpat constant cu bănișori din partid, făcând „presă” cu facturierul. Hahaha, fefernoagei i se trage supărarea de la gândul tot mai solid că ușa pe care intra cu chitanțierul se va închide de acum înainte și va rămâne fără o sursă de cașcaval pentru redacția ei performantă, compusă din oameni care scriu o dată la 3 zile. Tztz, CASHmina, este fascinant cum te chinui să te bagi în seamă, încerci mereu și tot nu îți iese».

APPC a condamnat în repetate rânduri numeroasele ieșiri vulgare la adresa jurnaliștilor din Cluj, venite din partea lui Liviu Alexa, care fac obiectul unor acțiuni în instanță, unele câștigate deja de jurnaliști. Vă scriem, însă, pentru a vă atrage atenția asupra acestor ultime două ieșiri, deoarece Liviu Alexa nu se mai reprezintă pe sine, ci și partidul de guvernământ al unei țări europeneÎn acest context, considerăm că este inacceptabil și intolerabil modul în care cel pe care l-ați desemnat să conducă filiala clujeană a PSD înțelege să comunice cu presa. În nicio țară cu pretenții minime de civilizație un astfel de limbaj public folosit de un lider politic în adresarea către un membru al presei nu poate trece ignorat sau nesancționat, credem noi.

Vă scriem, astfel, pentru a vă solicita să interveniți în vederea restabilirii unei comunicări decente între PSD Cluj și reprezentanții presei. Una dintre atribuțiile esențiale ale unui lider politic este să-și comunice proiectele presei, iar în acest context Liviu Alexa are o mare problemă, având în vedere atacurile la persoană pe care le-a proferat la adresa unor jurnaliști. Din păcate, constatăm că tipul acesta de comunicare continuă și după obținerea funcției de președinte interimar al PSD Cluj. Menționăm că de la înființare și până în urmă cu câteva zile, comunicarea dintre PSD și presa clujeană a fost una normală.

Stimată doamnă președinte, stimați membri ai conducerii PSD, APPC este decisă să continue demersurile necesare restabilirii unui limbaj civilizat între liderii politici aflați la putere și presă, chiar și prin sesizarea organizațiilor internaționale care se ocupă de protecția jurnaliștilor.

APPC Cluj

Cluj, 07.10.2019″

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Candidatul-fantomă: Radu Moraru. Cronica unei șarlatanii anunțate

* Clotilde Armand a câștigat alegerile interne în USR cu 62% și e candidatul partidului la Primăria Sectorului 1. E mama a 6 copii

Lista primelor 444 de secții de votare din Diaspora. Alte 394 de secții sunt în pregătire. Restanțe majore în Italia, Spania, Marea Britanie, Franța și SUA

Tragedia din Ialomița. Lista celor 8 femei ucise de TIR + șoferul microbuzului. Au rămas orfani 15 copii

VIDEO. Greșeala fatală a celor doi alergători care au murit în maratonul din Piatra Craiului. Coarda pe care n-au văzut-o

VIDEO. Cumpănașu murdărește și 10 august! Zice că la mitingul Diasporei au venit „zbengoși, șmenari și boschetari”, trimiși de Cioloș sau de USR. Sursă sigură: i-a spus lui o curvă din Italia

VIDEO. Cumpănașu, mitocanul delirant cu amenințări naziste: „Iohannis, nici să rămâi în țară nu vei mai putea după ce voi fi președinte!” / „Eu sunt Corrado Cattani de România!” / „Tu câte clanuri mai ascunzi, Iohannis?” / „Ai în fața ta viitorul președinte al României! Poporul mi-a dat mie această putere, ție nu ți-a dat!”

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

1 COMENTARIU

  1. Are ea, CATASTROFA de Dancilina, DIN… FERICIREEEEEEE (!), probleme MUUUULT MAI MARI/GRAVE, decat aceasta scrisoare: peste… (NUMAI !) TREI (3 !) zile, îi… PICA GUVERNU'(-DEZASTRULUI-,-RUSINII-si-TRADARII-NATIONALE !!!), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here