Kim Jong Un i-a făcut cu ochiul, iar Trump a îndemnat-o mitocănește: „S-a dat la tine! Vei merge în Coreea de Nord și «vei încasa una» pentru echipă! Vei fi o eroină pentru țara ta!”

1
1314
Donald Trump - Sarah Sanders - Kim Jong Un

Fosta purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a trăit o experiență șocantă la întâlnirea dintre șeful său, Donald Trump, și dictatorul Coreei de Nord, Kim Jong Un, care a avut loc la Singapore.

Sarah Sanders va lansa marțea viitoare cartea “Speaking for Myself”, cu subtitlul “Credință, Libertate și Lupta vieților noastre în interiorul Casei Albe conduse de Trump”. O copie a cărții a ajuns la The Guardian, care a publicat fragmente din ea.

Fosta purtătoare de cuvânt a Casei Albe povestește un episod petrecut în iunie 2018, la un summit organizat la Singapore. Era perioada în care Donald Trump îl curta intens pe dictatorul Coreei de Nord, pentru a-l convinge să renunțe la arsenalul său nuclear (acțiune care avea să se dovedească fără succes).

În timpul întâlnirii oficiale dintre Donald Trump și Kim Jong Un, dictatorul asiatic a acceptat “cu greu” un Tic-Tac din partea lui președintelui american, care “a suflat în aer în stil dramatic pentru a-l asigura pe liderul nord-coreean că este doar o bomboană mentolată” și nu o capsulă cu otravă.

Cei doi bărbați au mai discutat despre sport, inclusiv fotbalul feminin. Atunci, potrivit mărturiei lui Sarah Sanders, “l-am văzut pe Kim holbându-se la mine. Am avut contact vizual direct, iar Kim a dat din cap, părând să-mi facă cu ochiul. Am rămas uimită. M-am uitat repede în jos și am continuat să iau notițe”.

Sarah Sanders

„Vei merge în Coreea de Nord și «vei încasa una» pentru echipă!”

Al doilea șoc a avut loc ceva mai târziu, în limuzina prezidențială care ducea delegația americană spre aeroportul din Singapore. Sarah Sanders i-a povestit lui Donald Trump despre incidentul cu Kim, care-i scăpase președintelui SUA. De față era și șeful de cabinet de atunci, John Kelly.

Când a aflat pățania purtătoarei sale de cuvânt, Trump a exclamat mitocănește: “Kim Jong-un s-a dat la tine! A făcut-o! S-a dat la tine!”.

Sarah Sanders, o creștină practicantă, a încercat să-l tempereze: „Domnule, vă rog să încetați!”.

John Kelly l-a susținut pe președinte, iar Trump a glumit golănește: “Ei bine, Sarah, e decis. Vei merge în Coreea de Nord și «vei încasa una» pentru echipă! Soțului și copiilor tăi le va fi dor de tine, dar vei fi o eroină pentru țara ta!”.

Sarah Sanders scrie că, după această glumă, Trump și Kelly “au urlat de râs” în mașina prezidențială.

„… Tot ce mă gândeam era: «Ce s-a întâmplat? Cu siguranță Kim Jong-un nu m-a marcat!?»”, a scris purtătoarea de cuvânt.

Sanders face parte dintr-o familie republicană de renume. Tatăl ei, Mike Huckabee, a candidat pentru nominalizarea prezidențială în 2008 și 2016.

Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Jong Un de trei ori: în Singapore, la Hanoi (Vietnam) și în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și cea de Sud. Nu l-a convins pe Kim să renunțe la armele nucleare.

Donald Trump – Kim Jong Un

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Până să-l aresteze pe Rasdaq, Irina Loghin a fost lovită de Covid! Are 81 de ani, iar virusul i-a fost adus de soț și de fiu, de pe litoral

Patron de televiziune: “Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!” / „Am furat atât de mult ca să vă dau și vouă bani, mă!”

Cum era studentul Ludovic Orban. Poveste din vremea când actualul premier cânta la chitară, la muncile câmpului

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here