Magistrații români nu se mulțumesc cu salariile uriașe și pensiile speciale de zeci de mii de lei pe care le obțin ieșind la pensie până în 50 de ani, ci continuă să scoată de la statul român noi și noi sume exorbitante. O notă confidențială a Ministerului de Finanțe consultată de jurnalistul Mircea Marian, de la Defapt.ro, arată că până acum judecătorii și asistenții judiciari au obținut de la stat, în procese pe care le-au judecat tot ei, sume de circa 1 miliard de euro!
În perioada 2008-2022 au fost 22.800 de procese intentate de magistrați statului român, de pe urma cărora lucrătorii din justiție au fost despăgubiți cu 5 miliarde de lei.
Ceea ce urmează întrece însă orice imaginație. Tot în urma unui proces pe care l-au judecat între ei, magistrații au obținut o majorare retroactivă a salariilor începând din 2021. Suma totală pe care le-o va da statul este de 16,1 miliarde de lei (cu tot cu penalități), adică mai bine de 3,2 miliarde euro.
PIB-ul României pe 2023 se estimează că va depăși cu puțin 300 de miliarde de euro. Așadar, o castă privilegiată de puțin peste 4.000 oameni – judecători și asistenți judiciari – va lua peste 1% din tot ce a produs întreaga țară în acest an, banii în discuție neincluzând salariile.
Mai mult decât atât, judecătorii ieșiți deja la pensie la 45-50 de ani, cu pensii de până la 10.000 de euro pe lună, au dat și ei statul în judecată. Colegii lor aflați în activitate le vor analiza cererea de a primi, la rându-le, pensii și mai mari, recalculate în conformitate cu procesul deja câștigat despre care am amintit mai sus, prin care s-au majorat retroactiv salariile.
Conform notei de la Ministerul de Finanțe care a fost văzută de jurnalistul Mircea Marian, e vorba de doar 4.144 de judecători și 177 de asistenți judiciari. Acestora li se adaăug judecătorii pensionați din 2021 încoace.
Iată mai jos fragmentul relevant din documentul de la Ministerul de Finanțe: „Procesul de acționare în judecată (de tragere la răspundere civilă) a ordonatorilor de credite din sistemul judiciar, în paralel cu a Ministerului Finanțelor a căpătat amploare şi a crescut exponențial (spre exemplu, la finalul anului 2022, existau pe rol peste 3.250 de dosare civile, iar ultima majorare a valorii de referinţă sectorială (VRS) prin ordine emise de ministrul justiţiei (în care a fost atras și Ministerul Finanțelor) a fost contestată prin alte circa 1.000 de contestaţii, formulate de cvasitotalitatea celor 4.144 de judecători şi 177 de asistenţi judiciari aflaţi în funcţie la nivelul lunii decembrie 2022, la care se adaugă judecătorii care s-au pensionat în ultimii ani. Astfel, pentru judecători, cheltuielile bugetare pentru achitarea de drepturi salariale restante (diferenţe salariale) efectuate doar în perioada 2010-2022 au totalizat 4.579.420 mii lei, respectiv circa 927.890.908 euro, fără a lua în considerare sumele executate silit prin conturile Ministerului Finanțelor (care depășesc cu mult suma de 4.579.420 mii lei) şi nici creşterile salariale recunoscute de angajatorii din sistem şi incluse în drepturile salariale curente”.
PSD și PNL aveau termen limită până la care să facă reforma pensiilor speciale data de 31 decembrie 2022. În curând se face un an de la depășirea acestui termen convenit cu Comisia Europeană și stipulat în PNRR, dar în continuare nu s-a mișcat nimic. Statul român pierde în 2023, prin subvenționarea pensiilor speciale, 12,5 miliarde de lei – asta, fără să fie luate în calcul despăgubirile obținute în procesele de care am amintit mai sus.
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au tergiversat și au amânat de doi ani această problemă până când, astă-vară, au anunțat clar că nu au de gând să facă reforma pensiilor speciale. Mai mult decât atât, după două luni în care au vorbit despre austeritate, reducerea costurilor statului, iar Ciolacu a proclamat în Parlament că „s-a terminat cu șmecheria”, în loc să fie tăiate pensiile speciale uriașe și necuvenite, s-a încercat confiscarea banilor pe care-i au românii în activitate în pilonul II de pensii!
Este jaf in banul public facut pe cale legala. In timp ce pe sectorul privat Statul pune biciul si cere tainul cu japca, banii vor merge sa inchida gurile hulpave ale bugetarilor, in care cel mai privilegiat nu mai este securistul (ca in Balanta lui Pintilie) ci magistratul. Daca veti cauta procese pe rol o sa gasiti zeci de dosare in care judecatori s-au asociat intr-un litis consorciu procesual activa sa ceara banii si recalcularea pensiilor de serviciu (ei nu le considera speciale, cand nu sunt bazate pe contributivitate). Covrigarii nu au ce cauta in fruntea guvernului si mai ales sa pupe mana sectorului privat care da banii.
MERITA !
SCAPA TOTI DIN NOMENKLATURA !
SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDESPSITI SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”
PARTIDUL SI SECURITATEA LE DUBLEAZA PRIVILEGIILE CAM LA 2 ANI.
AU FACUT SI FAC LEGI ONEROASE PENTRU VENALI !
SI TOTUL ABIA INCEPE. LE FACEM CARTIER, LE VOM PLATI TRATAMENTE MEDICALE IN STRAINATATE, CA AICI SUNT DOAR SPITALE CU NOZOCOMIALE PENTRU populime.
DE LA CINE LUA „lumina” IN MATERIE DE „justitie” TOVARASUL LOR dorneanu ? DE LA moscova ?
Republica Bandiților PCR-USL. Acum au toata Puterea …😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Dormiți liniștiți … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂