Acasă News Jocul de-a bugetul. Barna se plânge că Orban nu i l-a trimis,...

Jocul de-a bugetul. Barna se plânge că Orban nu i l-a trimis, deși premierul spune altceva

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat marţi că USR nu a primit deocamdată proiectul legii plafoanelor bugetare şi proiectul de buget, susţinând că există riscul ca în urma reglementărilor adoptate de PSD, România să intre „într-o zonă de instabilitate bugetară dramatică”, anunță Agerpres.

„Este una dintre priorităţi, fără îndoială (ca România să aibă un buget pentru anul viitor – n.r.) Aici nu e niciun fel de dubiu. Însă şi la buget sunt discuţii şi nu vreau să presupunem un vot în alb, în orice fel de condiţii. (…) Ar fi o premieră, nu s-a mai întâmplat (asumarea răspunderii pe legea plafoanelor – n.r.). E o discuţie dacă se poate constituţional sau nu. O să vedem în zilele următoare ce se întâmplă. Dar perspectiva aceea în care construim un buget care scoate România din deficitul de 3% semnificativ şi ne aruncă într-o inflaţie de 7-8 ani, din care se risipesc toate economiile cetăţenilor, nu este din punctul nostru de vedere o guvernare responsabilă. Nu spun că se va întâmpla aşa, dar avertizez că e un risc foarte mare ca pe bombele lăsate de PSD în legislaţie să intrăm într-o zonă de instabilitate bugetară dramatică pentru viitorul României. Nu pe un an-doi, ci pe următorii patru ani şi opt ani, în care intenţionăm să facem reformele importante ale României, după alegeri”, a afirmat liderul USR, pentru Realitatea Plus.

El a adăugat că USR vrea să vadă dacă există perspective ca „din investiţiile previzionate să se poată genera o creştere” pentru compensarea deficitului.

„Până acum am văzut doar declaraţii. Cifre şi variante de buget nu am văzut dinspre Ministerul Finanţelor şi nici dinspre premierul Orban. Am văzut o proiecţie de deficit. Vrem să vedem o proiecţie a bugetului pe acest an şi perspective pe mai departe, pentru a vedea cum sunt integrate actualele reglementări, inclusiv cele de pensii, astfel încât să nu pornim într-o cascadă a inflaţiei pe care să nu o mai putem opri. Pentru că acesta e riscul major”, a menţionat Barna.

Totodată, el a precizat că deşi a existat o declaraţie publică potrivit căreia le-ar fi fost transmis proiectul de buget, reprezentanţii USR nu l-au primit deocamdată şi că poate acesta e „undeva, în trafic”.

„Încă nu a ajuns la noi, probabil e pe drum. În momentul în care va ajunge la noi ne vom exprima foarte clar punctul de vedere. (…) Sau (a fost transmis – n.r.) cu aceste servicii de curierat pe bicicletă şi poate ajunge un pic mai greu. Nu e o ironie, dar în momentul în care apar la televizor declaraţii că au avut loc consultări şi că li s-a transmis bugetul colegilor de la USR… Mă rog, poate e undeva în trafic”, a spus Barna.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin, noul Stalin, atacă UE că a denunțat pactul Ribentrop-Molotov: „o minciună nerușinată”

* Cu câteva ore înainte de vot, Boris, speriat că nu va câștiga. 9 motive pentru care românii nu țin cu el

* Iohannis, decizie rapidă! Penalii Năstase, Dan Voiculescu și Adrian Severin, fără decorații

* Duduie depesedizarea: Orban a schimbat 20 de prefecți

* VIDEO. Consilierul lui Boris îi înjură pe reporteri, iar premierul se ascunde într-o cameră frigorifică

* Primari în două tururi. Dan Barna, după întâlnirea cu Iohannis, pune presiune pe Orban

* Brexit, ultimul sondaj înainte de alegeri. Căpcăunul Boris mai poate fi învins

loading...

4 COMENTARII

  1. Are mare dreptate Barna. PNL riscă să intre pe partea populismului pesedist (deh, maladia uselista comună), doar de dragul de a fi la butoane.
    Reiese tot mai clar că alegerile anticipate și constituirea unei noi majorități parlamentare sunt vitale.

    • Ati aparut si pe aici,pupinkuristii lui barney?L-a impiedicat cineva sa intre la guvernare cu liberalii,cum a facut-o in 2016 cu Ciolos si dragnea?Aaaa,acum nu mai vrea sa riste electoral,acum vrea sa „creasca” stand pe margine si dand din gura,se pare singurul talent al sau…Plus ala de a inchide gura celor care-l critica! Ia uitati-va pe Poiana lui iohann,cum se trezesc useristii dati afara de barney,unul dupa altul!CURAT DEMOCRATIE,COANE CARAGIALE!

  2. Ia uite cine se arata responsabil, nene, cu bugetul viitor! Cand era vorba de bugetul psd in 2018, nu i-am auzit decat pe liberali intreband si avertizand ca o lalaiesc psdistii si porcul de teodorovici, si ca de fapt se petrece acolo o masluire de groaza, adica exact ceea ce am aflat mai tarziu, dupa ce s-a dus dreaq din peisaj dancila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările