vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLumeaEuropaBrexit, ultimul sondaj înainte de alegeri. Căpcăunul Boris mai poate fi învins

Brexit, ultimul sondaj înainte de alegeri. Căpcăunul Boris mai poate fi învins

-

Boris Johnson urmează să lanseze un ultim atac asupra Partidului Laburist, întrucât un sondaj arată că nu mai poate fi sigur că va avea o majoritate la alegerile de mâine, anunță cotidianul britanic „The Times”.

Sondajul de opinie care a prezis cu exactitate rezultatul alegerilor în urmă cu doi ani sugerează că Partidul Conservator poate să câștige 339 de locuri din Camera Comunelor, Partidul Laburist – 231, Partidul Liberal Democrat – 15 și Partidul Național Scoțian – 41.

Boris Johnson ar avea o majoritate de 28 de locuri, mai bună ca la alegerile din 2017, iar partidele anti-Brexit ar avea 287 de locuri din parlament.

Sondaj alegeri UK
Partidul Conservator are prima șansă de a câștiga o majoritate mai solidă față de alegerile din 2017, dar ultimele 24 de ore pot oferi surprize

Sondajul mai spune că Johnson poate lua un maxim de 367 de locuri, dar dacă joi are o zi proastă poate lua și 311, adică numai jumătate din locurile din parlament.

Boris Johnson, în urmă cu două săptămâni, avea o majoritate de 68 de locuri, între timp, conform sondajului, a pierdut 40. Tendința conservatorilor este una negativă.

- Advertisement -
You Gov, agenția care a realizat sondajul, a realizat peste 100.000 de interviuri în ultima săptămână, a analizat preferințele de vot în funcție de vârstă, sex, educație, opțiuni anterioare și alți factori, împreună cu circumstanțele politice locale.

Modelul de analiză este aplicat pe modelul demografic și caracteristicilor individuale ale fiecăreia dintre cele 632 de circumscripții din Marea Britanie pentru a oferi cote de vot proiectate pentru fiecare loc din parlament, scrie „The Times”.

Primul ministru își va petrece ultima zi de campanie pentru în Yorkshire, Midlands și Țara Galilor. El va termina ziua cu un miting în apropiere de Londra.

O victorie a lui Boris Johnson va duce la accelerarea Brexit-ului, dar și la măsuri mai dure luate de guvernul conservator după producerea acestuia.

Românii din Marea Britanie vor fi afectați în mod negativ dacă Boris Johnson obține mâine la urne o majoritate confortabilă în parlamentul britanic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Secția Specială, tot mai aproape de cimitir! După retragerea Adinei Florea, CSM renunță să mai pună un șef

* De ce decizia lui Iohannis de retragere a medaliei lui Năstase e cea mai bună veste pentru România din 2019?

* Năstase, un penal afectat, îl amenință pe Iohannis cu procese dacă-i retrage decorația

* Arafat are avocat! PSD-istul Ciolacu încearcă să-l convingă să nu emigreze

* Arafat amenință că pleacă din România! Vela de la Interne abia așteaptă: “nu e centrul universului”

* Tremură pantalonii pe Ciolacu în fața anticipatelor: „De ce să facem că nu e criză?”

* Schema de funcționare a Mafiei PSD în cazul Arad. Lista celor 15 „patrioți” înhățați de DNA. Cum recoltau șpaga, cum împărțeau funcțiile publice, cum îi concediau pe cei care criticau partidul

* Blocaj la CSM! Judecătoarea susținută de Savonea nu ajunge șefa instituției, scor 9-9

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -