miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLumeaPutin, noul Stalin, atacă UE pentru că a denunțat Pactul Ribentrop-Molotov: "o...

Putin, noul Stalin, atacă UE pentru că a denunțat Pactul Ribentrop-Molotov: „o minciună nerușinată”

-

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că poziţia Uniunii Europene împotriva Pactului Ribbentrop-Molotov care a premers declanşarea celui de-Al Doilea Război Mondial este o „minciună neruşinată”, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Parlamentul European a adoptat în urmă cu două luni o rezoluţie care afirmă că pactul de neagresiune din 1939 dintre Germania nazistă şi Uniunea Sovietică, numit după diplomaţii care l-au semnat la Moscova, „a deschis calea pentru izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial”.

Rusia a menţinut poziţia sovietică potrivit căreia pactul a fost un rău necesar pentru a preveni ofensiva nazistă asupra Uniunii Sovietice, care s-a produs totuşi după doi ani de la semnare, când Germania nazistă a atacat Uniunea Sovietică în 1941.

La o întâlnire cu oficialii care organizează festivităţile pentru marcarea a 75 de ani de la sfârşitul războiului, Putin a spus că poziţia Uniunii Europene „nu se bazează pe nimic real”, conform unui transcript al Kremlinului.

- Advertisement -

Pactul Ribbentrop-Molotov este rar discutat în Rusia astăzi, în timp ce victoria Aliaţilor, şi în special a URSS, asupra Germaniei naziste, care a pus capăt războiului în Europa, rămâne o sursă de mândrie naţională puternic celebrată.

Rezoluţia Parlamentului European susţine că pactul stabilea împărţirea Europei „între două regimuri totalitare”, Germania nazistă şi Uniunea Sovietică.

Istoricii spun că liderul sovietic Iosif Stalin a folosit pactul ca o oportunitate de a anexa teritorii care, înainte de revoluţia comunistă din 1917, au aparţinut Imperiului Rus, dar și teritorii care n-au aparținut niciodată Moscovei.

- Advertisement -

În timp ce Germania nazistă a intrat în vestul Poloniei, Uniunea Sovietică a ocupat teritoriile baltice şi estul Poloniei

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Sunt curios ce „ziarist” se ascunde în spatele numelui „Redacția” și care nu știe că în urma pactului Ribbentrop – Molotov a fost răpită o treime de Românie: Cernăuți, Hotin, Herța, Tighina, Cetatea Albă, Chișinău, Ismail, Chilia Nouă, Insula Șerpilor, etc.?

  2. Pactul a dat motivatia sa fie atacata URSS si sa moara milioane de rusi, ukrainieni si evrei comunisti de acolo. Tocmai asta a vrut gruzinul Stalin, sa desfiinteze comunismul din URSS cu ajutorul germanilor. Acesta a fost un plan conceput de Anglia si W.Churchill. Stalin a fost un mare tradator al comunismului si URSS, fiind in realitate fost agent tzarist in Ohrana si agent al Angliei. Stalin s-a prefacut doara, ca asa-i in marea politica. Dar evreii mondiali din USA au preluat conducerea si au intors soarta razboiului. Au obligat Anglia si USA sa intervina, sa ajute URSS. Stalin a fost obligat sa-si schimbe planul. In final in 1953 a fost asasinat de evrei. In 1956 Hrusciov a dezvaluit secretul lui Stalin. E foarte complicat ce s-a intamplat in realitate in acei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -