duminică, aprilie 21, 2024
AcasăNewsOrban a dat de greu: anticipatele și alegerea primarilor, probleme la care...

Orban a dat de greu: anticipatele și alegerea primarilor, probleme la care n-are răspuns

-

În cursul zilei de miercuri, Dan Barna i-a cerut lui Ludovic Orban să ia o decizie cu privire la alegerea primarilor în două tururi. Liderul USR a spsu că se intră în criză de timp, iar opinia publică așteaptă ca legislația să fie schimbată.

De asemenea. Klaus Iohannis a declarat și el după o întâlnire cu Dan Barna la palatul Cotroceni că susține modificarea sistemului de alegere al primarilor.

Președintele PNL nu luase o decizie, mai mult, într-o declarație de ieri anunțase că și-ar dori modificarea legii în parlament și nu prin asumarea răspunderii.

De asemenea, liderul liberal nu are o strategie nici în ce privește alegerile anticipate.

- Advertisement -

Premierul Ludovic Orban a spus, miercuri, că PNL susţine organizarea de alegeri anticipate, însă a precizat că trebuie să existe un număr de parteneri pentru acest demers, anunță Agerpres.ro.

„PNL a anunţat încă din septembrie, când am iniţiat procedura moţiunii de cenzură, că varianta cea mai corectă este reîntoarcerea la popor, pentru a reîmprospăta voinţa cetăţenilor care este diferită complet faţă de voinţa care a generat actualul Parlament. Noi susţinem alegerile anticipate, problema este să avem parteneri la aceste alegeri anticipate. Deocamdată, singurii care sunt declarat în favoarea alegerilor anticipate sunt cei de la USR-PLUS. Până acum nu am auzit ca alţii să se bucure de ideea alegerilor anticipate. Problema este următoarea, oamenii trebuie să înţeleagă: una este discursul politic, alta este posibilitatea de a realiza ceva efectiv”, a spus Orban, la B1 TV.

El a menţionat procedura constituţională.

- Advertisement -

„Trebuie ca Parlamentul să respingă două propuneri de guvern după căderea Guvernului aflat în funcţie. Ca să ai garanţia că vor fi respinse două propuneri de guverne, pentru că numai astfel preşedintele poate constituţional să dizolve Parlamentul şi se pot organiza alegeri anticipate (…), trebuie să ai un număr de parteneri. PNL şi USR trebuie să mai aibă nişte parteneri care să aibă un număr de parlamentari, cam de 50%, care să se angajeze că votează respingerea a două guverne succesive, pentru că dacă noi provocăm o criză guvernamentală ca să declanşăm anticipatele, îmi dau eu demisia sau picăm la o moţiune de cenzură pe angajare de răspundere pentru votul în două tururi, de exemplu, sau pentru altele, pică primul guvern şi ne trezim că al treilea guvern este învestit en fanfare”, a afirmat Orban.

Aceste două teme, alegerea primarilor în două tururi și alegerile anticipate pot pune în pericol guvernarea liberală, mai mult, pot produce daune importante PNL în relația cu alegătorii din perspectiva confruntărilor electorale din 2020.
- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. E la moda ‘en fanfare’…Sper sa nu ajungem sa ne incolonam en fanfare intr-o perioada mizerabila de noi minciuni, gogoritze si cercuri vicioase din care sa iesim si mai sifonati ca natie….E greu pentru noi, vulgul, sa descoperim mereu ca hatzisul legilor e tot mai incalcit si lucreaza, ce sa vezi, mereu CONTRAPRODUCTIV fata de aspiratiile legitime si la bunul simt al maselor….tot timpul avem dileme din care nu se poate iesi, pe nervii nostri.Mai sa fie !

  2. Dar barney are vreo solutie, acest atotstiutor al Romaniei,autointitulat salvatorul natiei?In afara de critici, ultimatumuri,ce ii poate mintea acestui individ? Nu prea multe ,se pare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -