luni, martie 4, 2024
AcasăLumeaCu câteva ore înainte de vot, Boris e speriat că nu va...

Cu câteva ore înainte de vot, Boris e speriat că nu va câștiga. 9 motive pentru care românii nu țin cu el

-

Mai multe agenții de sondare a opiniei publice anunță cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor că sunt șanse ca Partidul Conservator să nu reușească să obțină o majoritate parlamentară.

Pe de altă parte, Jeremy Corbyn, liderul laburist, nu are nicio șansă să câștige alegerile. Mai mulți analiști spun că va fi o cursă fără un câștigător dacă Boris nu va reuși să obțină majoritatea locurilor din parlament.

Sistemul britanic de vot e diferit de cel din România. În Marea Britanie e un vot uninomila pur, în fiecare circumscripție electorală se confruntă toate partidele. Câștigătorul din circumscripție primește locul de parlamentar. Astfel apare o diferență între procentul voturilor la nivel național și numărul de locuri câștigate.

Pentru a obține un număr majoritar de parlamentari (317), Boris trebuie să câștige mai mult de 43% din numărul de voturi la nivel național.

Proiecția de miercuri dimineață era că va câștiga cel puțin 329 de locuri, dar conservatorii erau pe un trend descendent.

Miercuri seară, Boris dădea semne de îngrijorare. În Marea Britanie, urnele se vor deschide joi dimineață la ora 07.00 (ora României: 09.00) și se vor închide la ora 22.00 (ora României, 12 noaptea).
  1. Ce înseamnă pentru românii din Marea Britanie victoria lui Boris Johnson?
  2. Îngreunarea găsirii unui loc de muncă.
  3. Mai multe documente necesare pentru a obține rezidența.
  4. Termene stricte de depunere a acestor documente.
  5. Verificarea de către autorități a acestor documente și posibilitatea anulării dreptului de rezidență.
  6. Plata unor tratamente medicale care în acest moment sunt gratuite.
  7. Scăderea salariilor pentru muncitorii români sau plata a cel puțin unei părți din leafă la negru.
  8. Posibile probleme birocratice pentru cei care angajează muncitori străini.
  9. Mai puține drepturi pentru cei veniți în marea Britanie din Uniunea Europeană.
Atât Boris Johnson cât și Jeremy Corbyn dau un ultim asalat electoral pentru a încerca să câștige tot ce mai poate fi câștigat până mâine dimineață. Urmează o zi de joi lungă atât pentru Marea Britanie cât și pentru Uniunea Europeană.
- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Bietii englezi au fost atat de manipulati ca au ajuns sa nu mai inteleaga nimic. Vor vota cu lehamite in functie de ce vor visa noaptea 😂….Ne-am saturat de ifosele UK. Daca tin atata sa iasa din UK, n-au decat. Mie una nu-mi mai pasa. Le doresc dezintegrare usoara…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -