miercuri, februarie 21, 2024
AcasăMărturisiriIubire veche între consilierii lui Firea. Dinu: "Roman a chemat trupele sovietice"....

Iubire veche între consilierii lui Firea. Dinu: „Roman a chemat trupele sovietice”. Roman: „Dinu e nebun, senil, cerșetor”

-

Două personaje expirate, aflate pe lista de consilieri a PSD la Primăria Capitalei, anunțată cu mândrie de Gabriela Firea, au o dușmănie veche, de peste 10 ani, poate chiar de 30. Ura dintre Petre Roman și Cornel Dinu a răbufnit în urmă cu 10 ani, și-au amintit jurnaliștii de la Aktual24.ro.

În 2010, Cornel Dinu a intervenit telefonic la emisiunea „Nașul” de la B1 TV, în cadrul căreia Grigore Cartianu (pe atunci, redactor-șef la „Adevărul”) făcea dezvăluiri în serie despre crimele orchestrate de gruparea pro-sovietică Iliescu-Brucan-Militaru-Voican-Roman în decembrie 1989.

Fostul fotbalist dinamovist a vorbit din perspectiva unui martor ocular, prezent în sediul TVR ca om de încredere al lui Ion Iliescu, pe 22-23 decembrie 1989, după fuga lui Nicolae Ceaușescu.

Cornel Dinu a declarat în 2010 că în noaptea de 22/23 decembrie, spre dimineață, a asistat la discuțiile privind chemarea trupelor sovietice în România, „pentru a ne scăpa de teroriști”. Se vorbea la telefon cu consulul sovietic, în absența din România a ambasadorului URSS, Evgheni Tiajelnikov, care în acea perioadă se retrăsese strategic la Chișinău.

- Advertisement -

Discuțiile au fost purtate la telefonul biroului de la etajul 11 al Televiziunii Române (biroul directorului general, unde se instalase noul grup de putere din jurul lui Ion Iliescu), „undeva în jurul orelor 3.00-4.00”, în limba rusă, de către Ion Iliescu și Petre Roman.

Cornel Dinu a remarcat că Petre Roman se exprima extrem de fluent în limba rusă și că a intervenit de mai multe ori în cadrul discuției cu diplomatul rus. Roman era cel care cerea cu insistență ajutorul trupelor sovietice, susține Dinu, un mare fan și apărător al lui Ion Iliescu.

Cornel Dinu: „Eu am stat în aceeaşi încăpere cu Ion Iliescu în noaptea de 22 spre 23 decembrie, la Televiziunea Română, de la 9 seara până dimineaţa la 7.20. Ion Iliescu este un patriot şi şi-a păstrat tot timpul cumpătul. Cel care s-a speriat a fost Petre Roman, care voia să salveze. Ce să salveze? – că totul era o diversiune cu 4-5 scenarii. Petre Roman a fost cel care, într-o rusă perfectă, a vorbit la telefon cu consulul Uniunii Sovietice, solicitând intervenţia trupelor sovietice. A existat  o variantă ca aceste trupe să intervină să facă o logică antiteroristă. Domnul consul a explicat clar: «Nu ne amestecăm. Trupele sunt debarcate, în două ore sunt în centru, dar nu ne putem amesteca»”.

- Advertisement -

Rusul, evident, mințea: masive trupe sovietice, deghizate în „turiști”, erau deja în România și acționau pentru resovietizarea rapidă a României, prin impunerea echipei lui Ion Iliescu.

Roman despre Dinu: „Mă întreb dacă mai are o judecată normală”

A doua zi, tot în 2010, Petre Roman a intervenit pentru a-și „repera” onoarea știrbită de Cornel Dinu.

„Toate declaraţiile lui Dinu sunt formate numai din minciuni sfruntate şi absurdităţi. E aberant. În noaptea aceea nu aveam nicio calitate, nicio atribuţie să contactez pe cineva de la Ambasada Sovietică”, s-a apărat Petre Roman.

„Chestiunea cu trupele sovietice – e o nebunie. Nu există niciun fel de elemente referitoare la asta. Eu nu am în memorie aşa ceva”, a mai spus Român, minținut flagrant, grosier.

„Mai sunt şi alte lucruri urâte. În primul Guvern provizoriu, el (Cornel Dinu – n. red.) a cerşit să fie în acest Guvern. Să fie ministru pentru sport. A ajuns pe post de secretar de stat. Dar a fost un element foarte slab al Guvernului”, a povestit Petre Roman despre Cornel Dinu.

Roman a declarat că nu poate vedea decât resentimente de ordin personal în declaraţiile lui Dinu şi se întreba dacă fostul fotbalist „mai are o judecată normală”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Mașinăria de falsificat semnături a PSD. „Ne cam doare degetul” / „Să le pun motor la cur, la mâini?

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Din tot circul asta,petrica iese cel mai mototolit caci,cu tatuk cominternist venit cu trupele sovietice sa ocupe tara,cu o copilarie si educatie bolsevica nu putea iesi un anticomunist, ci un rusofil sadea!Mai e ceva:rusii de la ambasada au declarat ca nu Iliescu a cerut sa fie oprit regele sa preia tronul ,ci „altcineva”,apoi s-a aflat cine:P.E.T.R.I.C.A !😕😑

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -