Regimul Putin blochează plecarea lui Navalnîi în Germania, pentru ca otrava să nu mai poată fi detectată în corp. A fost descoperită toxina cu care opozantul a fost băgat în comă

0
8581
Putin - Navalnîi

Putin cel Groaznic îl vânează pe opozantul Aleksei Navalnîi și când acesta e în comă, la Terapie Intensivă. O serie de măsuri și decizii indică faptul că regimul autocrat de la Kremlin îl vrea mort pe Navalnîi, iar urma otrăvii trebuie pierdută.

Kira Iarmîș, purtătoarea de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, a declarat că poliția a raportat că a fost găsită substanța cu care a fost otrăvit opozantul lui Putin. Este „periculoasă și pentru cei din jurul lui”, dar oamenii legii nu au spus despre ce substanță este vorba, transmite The Moscow Times.

Medicul-șef al Spitalului din Omsk (Siberia), Aleksandr Murakovski, a confirmat posibila otrăvire a lui Navalnîi. El a spus că pe degetele și pe hainele opozantului rus au fost găsite urme de substanțe chimice industriale. În plus, Navalnîi a fos diagnosticat cu o boală metabolică provocată de nivelul redus al glicemiei.

În schimb, medicul-șef adjunct de la Spitalul din Omsk, Anatoli Kalinicenko, zice exact pe dos: „Avem un diagnostic complet, dar nu-l putem încă dezvălui. Nu s-au găsit urme de otravă în organismul lui Navalnîi”.

La Spitalul din Omsk sunt prezenți, printre alții, doctorița personală a lui Navalnii, Anastasia Vasilieva, fratele acestuia, Oleg, și soția opozantului rus, Iulia.

Avionul-ambulanță de la Nürnberg

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmăș, mai acuză că medicii amână transportarea lui Navalnîi în Germania pentru ca otrava să nu mai poată fi detectată în corp.

Medicii spitalului din Omsk, unde este internat în comă Aleksei Navalnîi, nu vor să-și dea acceptul pentru ca liderul Opoziției din Rusia să fie transportat de urgență în Germania, a transmis vineri dimineață Kira Iarmîş pe Twitter.

Un avion medical a plecat din Germania vineri dimineaţă pentru a-l aduce pe Aleksei Navalnîi din Siberia. Avionul a decolat de la Nürnberg (landul Bavaria din sudul Germaniei) la ora 1.11 GMT, potrivit cotidianului „Bild”.

Kira Iarmîș a mai scris pe Twitter că solicită CEDO să ia măsuri urgente pentru a le interzice autorităților ruse să împiedice transportul lui Navalnîi către o unitate medicală din Germania, pentru că întârzierea transportului ar putea afecta ireparabil viața și sănătatea acestuia.

Germania își menține oferta de a-l trata pe Navalnîi în Berlin, dar nu este în poziția de a evalua dacă acesta poate fi transportat, a declarat ministrul de Externe, Heiko Maas.

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai aspri critici ai regimului corupt al lui Vladimir Putin, se deplasa de la Tomsk la Moscova când avionul în care se afla a trebuit să efectueze o aterizare de urgenţă la Omsk, în vestul Siberiei.

Vorbind la radioul Ecoul Moscovei, purtătoarea de cuvânt a opozantului, Kira Iarmiş, care călătorea cu el, s-a declarat convinsă că Navalnîi a fost victima unei „otrăviri intenţionate”.

„Medicii fac mai mult decât posibilul, ei chiar luptă pentru a-i salva viaţa”, a declarat reporterilor Anatoli Kalinitcenko, directorul adjunct al spitalului de urgenţă din Omsk, unde Navalnîi a fost transportat, plasat în reanimare şi legat la un respirator artificial.

În ultimii ani, Aleksei Navalnîi a fost deja victima unor atacuri fizice. În 2017, el a fost stropit în ochi cu un produs antiseptic, în momentul când îşi părăsea biroul din Moscova.

În iulie 2019, în timp ce ispăşea o scurtă pedeapsă cu închisoarea, Navalnîi a fost tratat la spital după ce a început să sufere brusc de abcese în partea superioară a corpului, denunţând o otrăvire. Autorităţile ruse au spus, batjocoritor, că o fi o „reacţie alergică”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Cum este linșat un liberal la Antena 3: „Ați dat un răspuns tâmpit” / „Vorbiți mult și prost” / „Aveți ceva la cap?”

VIDEO. Mașinăria de falsificat semnături a PSD. „Ne cam doare degetul” / „Să le pun motor la cur, la mâini?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here