miercuri, februarie 28, 2024
AcasăMainDeputată trecută prin PSD și Pro România: "PSD e un partid nefrecventabil",...

Deputată trecută prin PSD și Pro România: „PSD e un partid nefrecventabil”, iar „ambițiile lui Ponta pun în pericol stabilitatea României”

-

Deputata Emilia Meiroșu, aleasă pe lista PSD în 2016 și trecută la Pro România în 2018, a ajuns la PNL în 2020. Prin mutări precum cea anunțată miercuri, Ludovic Orban încearcă să evite căderea Guvernului prin moțiune de cenzură.

Deputată de Brăila, Emilia Meiroșu (44 de ani) se află la primul mandat de parlamentar. Ea este de profesoară și face parte din Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților.

Într-o postare pe Facebook, Emilia Meiroșu explică de ce a plecat din PSD și, ulterior, din Pro România, ajungând la PNL.

PSD „a derapat de la valorile democrației” și „rămâne un partid nefrecventabil”, iar la Pro România „ambițiile unui lider pun în pericol stabilitatea României”, spune Meiroșu.

- Advertisement -

Foștii ei colegi PSD-iști „sunt personajele unei aventuri iresponsabile”, „de prea multe ori au sabotat eforturile medicilor”.

Atacul tăios al Emiliei Meiroșu

„Am intrat în politică cu intenția de a îmbunătăți viața comunității și am considerat mereu că ceea ce trebuie să urmărim ca politicieni este interesul public.

Am plecat din PSD când partidul a derapat de la valorile democrației și, tot la fel, am plecat din Pro România atunci când ambițiile unui lider puneau în pericol stabilitatea României. Mi-am asumat toate criticile și toate atacurile, încercând să urmăresc interesul cetățenilor.

- Advertisement -

Apoi am sperat că partidele de stânga își vor găsi echilibrul, că vor înțelege perioada dificilă prin care trece nu numai România, ci lumea întreagă, și că vor lăsa pentru moment deoparte jocurile de culise și manevrele politicianiste, tertipurile riscante ce se răsfrâng asupra vieții cetățenilor.

M-am înșelat. PSD rămâne, din păcate, un partid nefrecventabil. Nu a existat nicio mișcare reală și credibilă de reformă a partidului, iar ultimele luni mi-au arătat că social-democrații sunt personajele unei aventuri iresponsabile. De prea multe ori au sabotat eforturile medicilor, încurajând lumea să nu poarte mască ori să nu creadă în existența unei boli ce a luat în câteva luni jumătate de milion de vieți în întreaga lume și a adus economia globală în fața celei mai mari crize din ultima sută de ani.

În locul unei atitudini responsabile și al grijii pentru viața alegătorilor, PSD a ales să joace politic tema pandemiei și, mai nou, să se joace de-a moțiunea de cenzură într-un moment în care România are nevoie de stabilitate.

Meseria mea este de dascăl! Sunt profesor și am fost obișnuită să-mi privesc elevii ca pe adulții care vor deveni. Să privesc în viitor. Să înțeleg că fiecare copil, fiecare elev, fiecare tânăr, reprezintă schimbarea. Reprezintă viitorul.

Cred, așadar, că fiecare om politic trebuie să se gândească la viitor și la cum să îmbunătățească zilele ce vor veni, prin felul în care acționează astăzi.

Vreau să continui activitatea mea politică. Să încerc, alături de oameni care au aceleași idealuri, să schimbăm ceva în orașul Brăila și în România. M-am alăturat, împreună cu medicul Marian Căpățână și alți profesioniști, cu care am lucrat de-a lungul timpului, echipei Partidului Național Liberal.

Cred că lumea trece acum prin momente care-și vor pune amprenta asupra istoriei și că oamenii politici au datoria să gestioneze cu calm și profesionalism această perioadă. Mai cred că cel mai important cuvânt pe care trebuie să-l învățăm cu toții este responsabilitatea. Să vorbim responsabil, să acționăm responsabil, să votăm responsabil.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -