VIDEO. Simularea de fotbalist ratat a unui PSD-ist din Vrancea. S-a agățat de un PNL-ist și s-a prăbușit cu el la pământ, făcând pe „mortul”!

0
1204
Bogdan Matișan (PSD) se smiorcăie că a luat bătăiță, dar minte

Scenă penibilă provocată joi de un PSD-ist la Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Focșani, instituție aflată în sediul Primăriei. Bogdan Matișan, fost viceprimar al orașului, a jucat un teatru de doi lei, pozând în victimă a liberalului Cristi Irimia, deși cel agresiv a fost PSD-istul.

Liberalii vrânceni au făcut public un filmuleț, din care se vede că persoana agresivă a fost Bogdan Matișan, reprezentantul PSD în BEC Focșani.

Furios că Irimia, reprezentantul PNL la BEC Focșani, se interesa de listele cu semnături false aflate în dosarul de candidatură al candidatului PSD (Cristi Valentin Misăilă), Bogdan Matișan l-a hărțuit pe liberal, i-a blocat ieșirea din încăpere și a încercat chiar să-l lovească.

La un moment dat, când Irimia a forțat „evadarea” din încăperea în care era „sechestrat” de Matișan, PSD-istul a provocat o scenă halucinantă, specifică fotbaliștilor de duzină: a simulat că este bătut de liberal! Matișan s-a agățat de cămașa lui Irimia și s-a prăbușit la podea, trăgându-l și pe rivalul său, care a căzut deasupra sa. În imagini se observă însă că liberalul, surprins și el de tactica lui Matișan, se îndepărtează cât poate de repede.

În toată această perioadă, Irimia filma cu telefonul ținut în mâna dreaptă, iar stânga o avea în ghips. Și dacă ar fi vrut să lovească, i-ar fi fost cam greu.

Simularea lui Matișan atinge cote ridicole, PSD-istul ținându-se cu mâna la cap (deși nu avea nimic) și văicărindu-se ca o codoașă falsă.

VIDEO: Scena prăbușirii subite a PSD-istului

Dosar penal pentru lovire

La fața locului au ajuns și polițiștii, care au deschis o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat.

„Astăzi, ora 12.52, am fost sesizați prin apel la 112 despre faptul că în incinta unei instituții publice de pe raza municipiului Focșani a avut loc un conflict spontan între două persoane de sex bărbătesc. Cu ocazia deplasării la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 44 de ani și un bărbat de 47 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul și luării măsurilor legale ce se impun”, a anunțat IPJ Vrancea.

Deocamdată, dosarul este in rem, adică pentru cercetarea faptei, nu a vreunei persoane.

Cristi Irimia (de profesie, jurnalist), PNL Vrancea și președintele filialei, Cătălin Toma, au reacționat pe Facebook.

Irimia: „Matișan s-a lăsat în genunchi și apoi pe spate, trăgând de mine”

„Incidente regretabile, din păcate, astăzi la BEC Focșani. Am fost lipsit de libertate în mod nelegal de către reprezentantul PSD în BEC, Bogdan Emilian Matișan, care m-a și lovit în timp ce-l filmam. Precizez că am mâna stângă în ghips (este ruptă), iar cu mâna dreaptă filmam în momentul în care Matișan susține, în mod mincinos, că eu l-am agresat! Totul s-a întâmplat după ce am găsit mari nereguli în lista susținătorilor candidatului PSD la Primărie, Cristi Misăilă!

P. S.: Am avut acceptul președintelui BEC Focșani, doamna judecător Loredana Arhip, să consult listele de semnături ale candidatului PSD, însă la presiunile lui Matișan doamna judecător nu mi-a mai permis să finalizez consultarea listelor.

P. S. 2: Matișan m-a apucat de cămașă, s-a lăsat în genunchi și apoi pe spate, trăgând de mine, provocând pratic «incidentul». Nu e bun de actor individul. Imaginile sunt elocvente!”

Momentul în care Matișan se prăbușește, cu Irimia peste el

PNL Vrancea: „Matișan l-a lovit peste braț pe Irimia, când acesta îl filma”

„PNL Vrancea a descoperit semnături suspecte de falsificare în dosarul candidatului PSD la Primăria Focșani, Cristi Valentin Misăilă. PSD-istul Matișan l-a lovit pe reprezentantul PNL, Cristi Irimia, și l-a lipsit de libertate în mod nelegal”

„Partidul Național Liberal, filiala Vrancea, aduce la cunoștința opiniei publice fapte extrem de grave petrecute astăzi la Biroul Electoral de Circumscripție Focșani, sub privirile președintelui BEC Focșani, judecător Loredana Arhip.

Reprezentantul Partidului Social Democrat Vrancea în BEC Focșani, Bogdan Emilian Matișan, l-a lipsit de libertate în mod nelegal, reținându-l contra voinței sale în incinta încăperii, pe Cristi Irimia, împuternicit de către PNL Vrancea să consulte lista susținătorilor candidatului PSD la Primăria Focșani, Cristi Valentin Misăilă.

Ulterior, Bogdan Emilian Matișan l-a lovit peste braț pe reprezentantul PNL, când acesta îl filma. Matișan a fost deranjat de semnăturile în neregulă descoperite de Cristi Irimia în momentul consultării listei semnăturilor pentru susținerea lui Misăilă, iar în urma unor telefoane și presiuni a reușit s-o determine pe judecătoarea Loredana Arhip să nu-i mai permită reprezentantului nostru consultarea integrală a listelor de susținători ai candidaților PSD.

Inițial, reprezentantul PNL primise acordul pentru consultarea listelor, chiar din partea judecătoarei Arhip, PNL Vrancea fiind operator de date cu caracter personal.

PNL Vrancea vă pune la dispoziție un material video cu incidentele de la BEC Focșani. Totodată, Cristi Irimia va face astăzi plângere penală împotriva lui Bogdan Emilian Matișan pentru lipsire de libertate în mod ilegal, infracțiune prevăzută de articolul 205 din Codul Penal, și pentru lovire și alte violențe.

Facem precizarea că reprezentantul nostru filma cu mâna dreaptă, iar mâna stângă o are în ghips, în această situație orice acuzație îndreptată împotriva reprezentantului nostru fiind hilară.

Totodată, PNL Vrancea va sesiza Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea cu privire la semnăturile posibil falsificate descoperite în dosarul candidatului PSD Cristi Misăilă.”

În prim-plan: Matișan (PSD). În plan secund: Irimia (PNL), cu ghipsul la mâna stângă și telefonul de filmare în dreapta

Cătălin Toma, senator de Vrancea: „Disperarea naște monștri”

„Am crezut că niște amenințări aruncate pe Facebook sunt glume de prost gust. Apoi au fost aruncate ouă în geamul unei colege de partid, iar astăzi un reprezentant PSD a încercat să-i însceneze o mizerie unui coleg trimis să ceară lămuriri de la Biroul Electoral Municipal. Nu doar spun că este prea mult și că metodele țin de anii ’50, dar solicit organelor abilitate să se sesizeze și să vegheze la siguranța cetățenilor și la buna desfășurare a alegerilor. Și disperarea naște monștri.”

VIDEO: O altă filmare a incidentului

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Cum este linșat un liberal la Antena 3: „Ați dat un răspuns tâmpit” / „Vorbiți mult și prost” / „Aveți ceva la cap?”

VIDEO. Mașinăria de falsificat semnături a PSD. „Ne cam doare degetul” / „Să le pun motor la cur, la mâini?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here