Italia și Spania se prăbușesc în disperare: 862 de morți într-o zi (627+235), recorduri absolute!

2
35978

Pandemia de coronavirus a lovit dureros în Spania și Italia, unde a fost „vinerea neagră”: 627, respectiv 235 de morți, recorduri absolute pentru cele două țări, primele din Europa ca număr de victime. 

ITALIA: 4.032 de morți, 47.021 de infectați

În Italia, pandemia a ucis 627 de persoane în ultimele 24 de ore, un nou record pentru cea mai afectată țară europeană. Este și un nou record mondial, pentru căîn nicio țară din lume (nici măcar în China) n-au murit peste 500 de oameni într-o zi.

Numărul total al deceselor în Italia a ajuns la 4.032, a anunțat vineri protecția civilă, citată de Agenția France Presse. Creșterea din ultimele 24 de ore este de 18,4%.

Lombardia, unde spitalele sunt supraîncărcate, rămâne în continuare regiunea cea mai grav afectată: 381 de morți în ultimele 24 de ore (60,7% din bilanțul Italiei), 2.549 de la începutul pandemiei (63,2% din totalul Italiei).

Cifre record au fost atinse și în ceea ce privește numărul de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore: 5.986. Totalul a ajuns la 47.021 de cazuri (+14,6%), dintre care 5.129 s-au vindecat.

SPANIA: 1.002 morți, 17.147 de infectați

Spania a devenit a patra țară din lume, după China, Italia și Iran, care consemnează peste 1.000 de decese din cauza coronavirusului, au transmis autoritățile de la Madrid, citate de Reuters.

Potrivit bilanțului prezentat vineri de șeful serviciilor de urgență, Fernando Simon, numărul deceselor provocate de COVID-19 a urcat cu 235, de la 767 la 1.002 (+30,6%).

De asemenea, numărul cazurilor confirmate din țară a crescut vineri cu 2.833, de la 17.147 la 19.980 (+16,5%).

Mai mult de o treime dintre cazurile de coronavirus din Spania au fost înregistrate în Madrid.

Deși autoritățile sanitare preconizează că vârful crizei va fi atins abia peste câteva zile, cei aflați în prima linie a luptei contra epidemiei au spus că spitalele sunt deja asediate, lucrând aproape de capacitatea maximă. Problemele lor sunt agravate de penuria severă de echipamente de protecție.

”Situația actuală din spitalele madrilene este critică. Sistemul de sănătate este în stare de alarmă”, a declarat Angela Hernandez, de la Asociația medicilor din Madrid.

Ministerul spaniol al Sănătății a promis întăriri pentru sistem, anunțând că va recruta 50.000 de cadre sanitare din rândul studenților la medicină și al medicilor pensionari.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Să-i mulțumească liderului de la Beijing!!!… Bă cât de cretin poți fi să asisti la holocaustul făcut de tine și nici măcar să nu-ți ceri scuze!!!…cum mai poți privi în ochi un italian sau spaniol !!!. te-ar scuipa între ochi….ce înseamnă să fi comunist nenorocit,nici ambasadele nu scot un sunet…. tăcere totală , moartea sigură ..cu ce-au greșit amărâții ăia din Italia și Spania???..cu ce-am greșit noi ăștia din Romania??… Dumnezeu e sus și vede, praful se va alege de voi, comuniștilor…amin!!!

  2. Titlu cam la misto.
    Sa vedeti voi neputinta si anarhie cind ce se dezlanzuie virusul pe plaiurile PSD-iste. Se pare ca latinii sint mai sensibili. 30 de ani ati lasat nenorocitii aia sa voteze PSD si Antena 3 sa isi bata joc de toata tara. Cind erau alegeri romanii faceau gratare, nu le pasa. Telespectatorii Antenei 3 votau viitorul Romaniei iar romanii din diapora calatoreau sute de kilometrii sa voteze sa mai salveze cit de cit ceva. Romanilor le era lene sa mearga pina la colt sa voteze. Dintre toate tarile Romania este singura tara cu fondurile furate. Romania a fost lasata total nepregatita de Ciuma Rosie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here