Italia, blocată de coronavirus. Guvernul pregătește măsuri dure. Lombardia şi alte 11 provincii ar putea fi închise

0
2172

Un nou proiect al Guvernului italian pentru oprirea extinderii epidemiei de coronavirus: 12 provincii ar putea fi închise, se va putea intra şi ieşi doar cu permis special. Orice fel de ceremonii, chiar şi cele funebre, vor fi interzise.

Conform publicației „La Repubblica”, un nou proiect de lege al Guvernului italian prevede extinderea zonei roşii, din care nu se va putea ieşi sau intra decât cu permis special. Vor fi închise săli de sport, piscine şi centre de relaxare, muzee, centre culturale, teatre şi stațiuni de schi.

Provinciile care devin „zonă roşie” sunt: Lombardia, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Venezia, Padova, Treviso, Asti şi Alessandria. Noile dispoziții sunt valabile din 8 martie până pe 3 aprilie.

Vor fi suspendate ceremoniile civile şi religioase, incluzând şi ceremoniile funebre. La fel, toate evenimentele (în public sau privat) culturale, sportive sau religioase.

Barurile şi restaurantele vor fi deschise doar dacă sunt în măsură să garanteze o distanță de minimum un metru între clienți. În caz de încălcare a acestor reguli, localul va fi închis imediat de către autorități.

Vor fi suspendate concediile medicilor şi infermierilor. Medicii şi personalul sanitar și tehnicl se află în prima linie a acestei lupte. De aceea, concediilor lor vor fi suspendate. La fel, cele ale persoanelor a căror activitate este necesară pentru a ajuta la gestionarea situațiilor stabilite de unitățile de criză constituite la nivel regional.

În acelaşi timp, va fi limitat drastic accesul rudelor şi al vizitatorilor în incinta structurilor sanitare, permițându-se doar în anumite cazuri.

 

În prealabil, au fost deja închise şcolile, grădinițele şi universitățile din întreaga Italie. Instituțiile publice funcționează la mimimum, garantând doar servicii de maximă urgență. Multe dintre ele şi-au suspendat activitatea pe o perioadă nedeterminată.

O derogare de la interzicerea desfăşurarării activităților sportive o reprezintă prima ligă a campionatului italian de fotbal (Serie A), care se va desfăşura cu porțile închise şi respectând reguli stricte. De exemplu, jucătorii nu au voie să dea autografe suporterilor care îi aşteaptă în afara stadionului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here