Parlamentar ucis de coronavirus! Alți politicieni sunt infectați. Bilanțul mondial: 3.491 de morți, 102.188 de bolnavi

0
2232
Fatemeh Rahbar

Covid-19, virusul care a speriat planeta, face ravagii în patru țări cu populație mare: trei asiatice (China, Iran, Coreea de Sud) și una europeană (Italia). Noul virus a „lovit” și personaje politice de rang înalt.

Numărul oficial al cazurilor de coronavirus la nivel mondial a ajuns, sâmbătă, la 102.188, fiind înregistrate 3.491 de decese. Peste 57.000 de pacienți au fost declarați vindecați, conform centralizării făcute pe platforma Arcgis de Universitatea Johns Hopkins din Baltimore (Maryland, SUA).

Teribilul virus nu a ocolit personalități de rang înalt, de la parlamentari la șefi de partid. O deputată din Iran a murit.

IRAN. O femeie-parlamentar din Iran, conservatoarea Fatemeh Rahbar (56 de ani), a murit vineri din cauza Covid-19. Printre cele 124 de persoane răpuse de virus în Iran se numără și un alt politician: Mohammad Mirmohammadi (71 de ani), membru al Consiliului guvernamental (care are atribuții în verificarea candidaților). În plus, ministrul Sănătății, Iraj Harirchi, și un alt membru al Parlamentului, Mahmoud Sadeghi, au spus că sunt infectați cu noul virus. Pe 2 martie, Abdul Reza Misri, vicepreşedintele Parlamentului din Iran, a anunțat că 23 dintre cei 290 de parlamentari iranieni, adică 8%, au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus. O previziune sumbră a făcut doctorul Masoud Mardani, specialist în boli infecțioase și membru al Comitetului Național pentru Gripă: până la sfârșitul lunii martie, 30-40% din populația Teheranului va fi infectată cu coronavirus. Iar capitala Iranului are aproape 9 milioane de locuitori (15 milioane întreaga zonă metropolitană). Potrivit raportărilor oficiale de vineri, în Iran au fost înregistrați 124 de morți și 4.747 de infectați, dar există bănuieli că numărul real este mult mai mare.

ITALIA. Nicola Zingaretti (54 de ani), liderul Partidul Democrat din Italia (aflat la guvernare) și fost europarlamentar în perioada 2004-2009, a anunțat că este infectat cu coronavirus. „Sunt bine, voi sta acasă în următoarele zile”, a anunțat el.

FRANȚA. Există trei cazuri de contaminare cu coronavirus în Adunarea Naţională: doi parlamentari (Jean-Luc Reitzer și „o deputată internată în prezent în spital” al cărei nume nu a fost dezvăluit deocamdată) și un lucrător la un snack-bar din sediul Adunării Naţionale. Reitzer, deputat de Haut-Rhin (nord-est), „se află în continuare la terapie intensivă, dar starea lui este stabilă”, au declarat sâmbătă persoane din anturajul său. Alți 5 deputaţi sunt testați, fiind suspecți de coronavirus.

EUROPA. Un funcţionar al Agenţiei Europene de Apărare (EDA) – o agenţie a Uniunii Europene, cu sediul la Bruxelles – a fost testat pozitiv pentru coronavirus, după ce s-a întors dintr-o misiune în Italia. „Am primit confirmarea acestui caz. Funcţionarul s-a întors din Italia pe 23 februarie”, a precizat la rândul său o purtătoare de cuvânt a EDA, Elisabeth Schoeffmann. Reuniunile de la sediul EDA din Bruxelles au fost anulate până pe 13 martie.

În atenția lui Dragnea: virusul a ajuns și în Maldive!

O veste proastă pentru amatorii de turism în paradisuri exotice: coronavirusul a ajuns și în Insulele Maldive. Un oficial guvernamental a confirmat primele două cazuri depistate în arhipelagul din Oceanul Indian.

Cele două persoane infectate sunt angajați ai unui complex turistic. Ele ar fi contractat virusul de la un turist italian care, revenit în țara sa, a fost testat cu rezultat pozitiv (adică infectat).

Ambele persoane din Maldive manifestă simptome, dar sunt în stare stabilă, într-un centru de carantină din capitala țării, Malé.

În Maldive și-a făcut concediul Liviu Dragnea în ianuarie 2019 – ultima sa vacanță exotică înainte de a intra în pușcărie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.