Olguța „Albă ca Zăpada” și „piticii” din Craiova

5
3024

Din zbaterea – căci dezbatere nu există în PSD – care, de câteva luni, a cuprins anturajul și ființa doamnei Lia Olguța Vasilescu – „să risc candidatura la primar și să rămân fără imunitatea parlamentară, să nu risc și să controlez Bănia tot prin interpuși?” – a ieșit o candidatură la Primăria Craiovei, anunțată triumfalist pe pagina de Facebook a onor jupânesei PSD Craiova.

Într-un fel de „auto-laudatio”, doamna LOV anunță publicul spectator și armata de postaci PSD că Biroul Permanent Municipal PSD Craiova i-a aprobat, în unanimitate (nici că se putea altfel!), candidatura. Fără îndoială că membrii forului politic craiovean al PSD au meditat zile și nopți, cu obiectivitate și spirit independent, pe cine să desemneze candidat pentru funcția de primar al orașului. Noroc cu un sondaj de opinie realizat în Craiova, conform căruia, ne anunță doamna Olguța, dumneaei ar fi fost proclamată de locuitorii orașului ca fiind „cel mai bun primar de după Revoluție”, iar „un procent foarte mare dintre ei” și-o doresc revenită pe scaunul de primar al urbei oltene.

O așa de mare iubire pentru Lia Olguța Vasilescu, exprimată statistic în chestionarele unui sondaj despre care nimeni nu știe nimic, mai puțin cei din conducerea PSD Craiova, dacă or avea habar cumva, o așa iubire, zic, nu poate fi ignorată! Prin urmare, capitala Olteniei s-a pricopsit cu candidatura traseistei politice LOV.

Da’ de ce „Albă ca Zăpada”?

Într-un avânt artistico-propagandistic și lingușitor, unul dintre membrii grupării Vasilescu-Manda dorește să-i facă părtași pe toți posesorii de conturi Facebook la orgasmul intelectual care i-a fost provocat de anunțul privind candidatura doamnei Lia Olguța Vasilescu la funcția de primar al Craiovei.

Probabil sub influența prafului plin de semnificații filosofice așternut peste paginile cărților din biblioteca județeană pe care o conduce, dl. Dindirică Lucian, printre altele francmason în MLNR (nici masonii nu mai sunt ce-au fost cândva!) și consilier PSD în Consiliul Local Craiova, proclamă triumfalist: „Albă ca Zăpada se întoarce în oraș!”.

În această prefață la ceea ce deja se anunță a fi o campanie electorală infestată cu discursuri stridente, violente și mincinoase, minabilul propagandist PSD ne mărturisește extaziat, în onirica sa postare pe Facebook, că LOV este comparată cu… Romanescu!

Da, cu Nicolae Romanescu, marele primar liberal al Craiovei de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, omul care a întemeiat, de fapt, Craiova modernă și europeană, investind masiv în alimentarea cu apă potabilă, în realizarea primului sistem de iluminat public al Craiovei, în pavarea străzilor orașului, în amenajarea Pieței Centrale, în extinderea și modernizarea abatorului care alimenta orașul cu produse din carne etc. Acel Nicolae Romanescu care a finanțat amenajarea celui mai mare parc natural din România și Europa de Est, Parcul „Bibescu”, în prezent purtând numele fondatorului, o locație magnifică, vestită în întreaga Europa pentru bijuteriile sale de arhitectură – Podul Suspendat și Castelul Fermecat.

Nimic din universul mocirlos al penibilului și grotescului pare a nu scăpa propagandistului craiovean al PSD, atunci când este vorba de a o lăuda, cu tușe de bidinea, pe „Șefa” de la Partid. În plin avânt de glorificare a doamnei candidat, slujitorul Partidului anunță lumea că, în vremurile în care Lia Olguța Vasilescu a fost primar, „Bănia s-a transformat într-o comunitate culturală vie, care simte, participă și freamătă la fiecare eveniment de anvergură”. Probabil că atunci când scria aceste cuvinte, stimabilul susținător al candidatei „Albă ca Zăpada” era lovit de amnezie, căci altfel și-ar fi amintit de scandalurile care au zguduit instituțiile de cultură ale orașului Craiova. Care scandaluri?

Păi, ar fi scandalul de la Filarmonica „Oltenia”, al cărei director, Gabriel Zamfir, le dorea „un glonț în cap” românilor care au ieșit însoțiți de copii la protestele din 10 august 2018, reprimate violent de Guvernul PSD.

Ar fi și scandalul de la Teatrul de Operă Craiova, al cărui director, Antoniu Zamfir, a declanșat, anul trecut, un conflict cu un fost angajat al instituției, Dan Bozgan, recunoscut de comunitatea artistică din România ca fiind cel mai bun violonist al Olteniei. Un artist pe care l-a acuzat, deocamdată fără dovezi clare, că ar fi furat o vioară de patrimoniu din inventarul instituției, în contextul în care maestrul Bozgan își exprimase public intenția de a candida la funcția de manager al instituției.

Să reamintim că frații Zamfir- Gabriel și Antoniu – sunt fiii unui important preot al Craiovei, Gheorghe Zamfir, fost profesor la Facultatea de Teologie din Craiova, fost colaborator apropiat al Mitropolitului Irineu al Olteniei și dovedit în instanță ca informator al Securității comuniste, care a făcut poliție politică, turnându-și la Securitate confrații preoți și enoriașii.

„Last but not least”, pe lista instituțiilor de cultură afectate de scandaluri se află chiar Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în care, ca să dăm doar un exemplu, dl. Lucian Dindirică a organizat, sub egida Consiliului Județean Dolj și a instituției pe care o conduce, o foarte controversată lansare de carte scrisă de un fost ofițer de Securitate, prefațată și prezentată de doi turnători ai Securității, dovediți în instanță de CNSAS.

Acțiunea „culturală” a avut loc în Decembrie 2019, exact în perioada în care se împlineau 30 de ani de la asasinarea, de către Armată și Securitate, a sute de copii și tineri în evenimentele din Decembrie 1989. O lansare de carte care a provocat scandal în Consiliul Județean Dolj, unde, grație majorității controlate de PSD, managerul-gazdă de securiști a scăpat basma curată, fără a fi măcar mustrat pentru indolența și nesimțirea manifestată față de memoria celor uciși în Decembrie 1989.

În seria marilor „realizări” culturale prin care, vorba stimabilului propagandist, „Albă ca Zăpada” PSD-istă „a schimbat complet fața orașului” se înscrie și ratarea penibilă a obținerii de către orașul Craiova a statutului de Capitală Culturală Europeană. Demersul – în care au fost implicați direct toți șefii de instituții de cultură din subordinea Primăriei Craiova, condusă de Lia Olguța Vasilescu, și ai Consiliului Județean Dolj, condus de bătrânul baron PSD Ion Prioteasa – a lăsat în bugetul orașului o gaură de peste 4,5 milioane de lei (un milion de euro!) și un dosar DNA in rem pe subiectul modului cum s-au cheltuit acești bani; dosar despre care, deocamdată, se știe doar că este în lucru.

Dacă tot vorbim despre „proiectele asumate care au propulsat-o în politica mare”, cum o gratulează propagandistul de serviciu pe Olguța „ca Zăpada”, atunci să pomenim și de mega-scandalul numit „Cartierul Chinezesc”, o investiție moartă din fașă și carcalete urât mirositor, cu chinezi dubioși și funcționari incompetenți.

Cât despre „politica mare”, Lia Olguța Vasilescu s-a remarcat prin comportamente radical opuse firii personajului de basm – blânda Albă ca Zăpada – cu care o compară, lingușitor și libidinos, „piticul” din dotarea PSD Craiova. În urma prezenței Olguței în Parlament, în Guvern și în conducerea națională a PSD rămân discursurile politice isterice marca „Vadim Tudor PRM”, complicitatea la dezechilibrele toxice provocate asupra finanțelor publice prin majorări salariale nesustenabile și alimentate din împrumuturi externe înrobitoare, dar și eșecul penibil al candidatei PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, căreia „Albă ca Zăpada” i-a fost șefă de campanie electorală.

Ce vor face „piticii” din Craiova?

Până la acest moment, în Craiova sunt anunțate, cu jumătate de gură, câteva candidaturi. Cea mai importată este a lui Nicolae Giugea, din partea PNL.

Nicolae Giugea

Un candidat cam „moale”, un om cu experiență zero în cele ale liberalismului aplicat (întreaga sa carieră profesională a ocupat funcții plătite de la bugetul public), dar cu o vizibilitate, în Craiova, în creștere, deja peste cea a filialei locale a PNL, ani de zile amorțită de compromisurile subterane făcute cu PSD și de cele mai multe ori absentă din arena luptelor politice ale orașului. Candidatura lui Nicolae Giugea este încă neasumată oficial de filiala PNL Craiova și insuficient evaluată din perspectiva susținerii din partea electoratului craiovean.

Adrian Prisnel – Lucian Săuleanu

Alianța USR-PLUS încă nu și-a desemnat un candidat comun, iar lupta se dă între deputatul USR Adrian Prisnel – o prezență mediocră în Parlament și aproape inexistent pentru craioveni – și cunoscutul avocat craiovean Lucian Bernd Săuleanu, fost membru PNL, actual membru al PLUS Craiova. De remarcat faptul că romantismul revoluționar al USR-iștilor craioveni s-a epuizat de multă vreme și a fost înghițit de jocuri politice de culise și de inevitabilul compromis specific oricărui partid politic.

Eduard Ciceu

Partidul Pro România, al lui Victor Ponta, trimite în lupta pentru funcția de primar al Craiovei un tânăr și prosper antreprenor în domeniul publicității, anume pe Eduard Ciceu. Rămâne de văzut dacă imaginea de profesionist și om politic curat a lui Eduard Ciceu va reuși să risipească norul negru pe care-l revarsă asupra candidaturii sale trecutul politic al liderului Pro România, Victor Ponta, alias „Micul Titulescu”.

Într-un context politic local complex și imprevizibil, Lia Olguța „Albă ca Zăpada” Vasilescu alege să-și anunțe candidatura în stilul comunistoid specific PSD, mimând susținerea populară prin apelul la un sondaj de opinie anonim și controversat. „Albă ca Zăpada” este proclamată candidatul PSD Craiova la funcția de primar fără să fi existat o competiție internă în filială și după un simulacru de dezbatere și vot democratic în interiorul Biroului Permanent Municipal PSD Craiova, for politic pe care LOV îl controlează cu mână de fier, alături de consortul său, europarlamentarul Claudiu Manda.

Privind la acest tablou dezolant al vieții politice din Craiova, inevitabil apar mai multe întrebări care solicită grabnic răspunsuri: ce vor face „piticii” din Craiova? Vor continua să accepte ca orașul Craiova să rămână ostatic în mâinile grupurilor de interese oculte ale PSD și vor oferi Liei Olguța Vasilescu scaunul de primar, ținut cald pentru ea de poslușnicul și traseistul politic Mihail Genoiu, actualul primar? Își vor orienta voturile spre alt candidat care prezintă minime garanții de moralitate și profesionalism?

Ce vor face craiovenii care au refuzat, până acum, să-și exercite votul? Își vor asuma responsabilitatea desemnării unui primar pentru orașul lor sau vor rămâne în continuare dezamăgiți de politicieni și dezinteresați de soarta orașului?

Până vom afla răspunsul la aceste întrebări, Craiova rămâne scena abracadabrantă a candidaturii politicianului traseist Lia Olguța Vasilescu, supranumită penibil „Albă ca Zăpada”…

…un cognomen care, date fiind personajele implicate, te trimite cu gândul nu la vestitul basm al Fraților Grimm, ci mai degrabă la un stupid și grotesc film pentru adulți de la începutul anilor ’90.

CITIȚI ȘI:

Cum mi-a băgat Iliescu mâna-n beregată și cum i-am răspuns la răgetul „Măi, animalule!”, în 1992, la Constanța

Primăria lui Pandele și-a făcut televiziune! Propagandist-șef: Alexandru Căutiș, produs „Academia Cațavencu”

5 COMENTARII

  1. normal ,la asa electorat ,asa primar…si va iesi!!!..saracia cultivata de zeci de ani in zona aia duce la asemena primari!!..de fapt oltenia a fost vitregita inca de pe vremea lui dej…ce,mult mai inainte de pe vremea fanariotilor…!!!…grigore tu sti mai bine cum e la voi…cine crezi ca voteaza alt partid in afara de ciuma rosie??..

  2. Prisnel o va bate la Craiova pe Alba ca Zapada, PLUS sa stea in banca lor. Poate nu este cel mai vocal parlamentar, dar craiovenii au o parere buna despre Prisnel care este cunoscut in Craiova ca bun antreprenor, manager si lider USR. Datorita lui a castigat USR alegerile europarlamentare la Craiova. O mai buna sustinere in teritoriu a lui Prisnel de catre Barna, Ciolos si alte „personalitati” useriste , mai putin Ariel nu ar strica!

  3. In oltenia este cea mai mare concentratie de prosti pe metru patrat. Olguta nu are nici cea mai mica problema sa iasa primar. oricum nu cred ca se coboara la post de primar. Mai ales ca dupa cum stau lucrurile PSD-istii vor cistiga urmatoarele alegeri cu 40%. PSD impreuna cu ungurii, Tariceanu si Ponta vor sparge tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.