Italia ar putea impune restricții de călătorie celor veniți din România, după ce numărul cazurilor de Covid a explodat în țara noastră

1
1017

Guvernul italian discută posibilitatea de a introduce restricții de călătorie pentru cei veniți din România, pe fondul creșterii masive a cazurilor de Covid-19 la noi în țară, informează La Repubblica. ”Focare în Balcani: tampoane și carantină pentru prevenirea unui al doilea val în Italia”, titrează publicația din Peninsulă.

Principala problemă, scriu jurnaliștii italieni, este că “mulți migranți s-au întors în patrie pentru vacanța estivală“. Pe lista neagră mai sunt Croația, Bulgaria și Serbia.

Miercuri, Italia a avut 162 de cazuri de coronavirus la o populație de 60 de milioane de locuitori. România – 515 cazuri la o populație de 19 milioane

Guvernul de la Roma, care s-a luptat din greu în aceste luni să pună sub control epidemia de coronavirus, nu are de gând să “importe” germenii unui nou puseu de creștere. Problema e complexă, pentru că legăturile Italiei cu țările din Balcani sunt foarte strânse și milioane dintre cei care muncesc în Peninsulă provin din această regiune. Dar pericolul epidemiei e prea mare, iar o înrăutățire a situației va duce la interdicția aplicată celor veniți din România și din celelalte țări, precum și introducerea în carantină a cetățenilor italieni care se întorc din Balcani.

Italia a fost astă-primăvară într-o situație critică, fiind prima țară din Europa devastată de primul val epidemic. S-au înregistrat peste 240.000 de cazuri oficiale, cu aproape 35.000 de morți.

Prin eforturi uriașe, restricții severe și, apoi, atenție la respectarea măsurilor de prevenție, italienii au reușit să aducă sub control epidemia.

Miercuri, în Italia – țară cu 60 de milioane de locuitori – s-au consemnat doar 162 de noi cazuri de coronavirus.

România a parcurs traiectoria în sens invers, de la o situație bună spre una rea. Țara noastră, cu aproximativ 19 milioane de locuitori, a avut miercuri 515 cazuri de coronavirus – de peste 3 ori mai multe decât Italia.

Peste jumătate din țările UE au impus deja restricții pentru români

Peste jumătate din țările UE au impus deja restricții celor care vin din România. Gradul de ermetizare depinde de la țară la țară. În unele cazuri este cerut doar testul negativ la Covid-19, iar în altele s-a interzis total accesul celor veniți din România.

Țara noastră se număra, la începutul lunii iunie, printre țările europene care stăteau cel mai bine la gestionarea crizei epidemice. O campanie furibundă a PSD și a propagandei ruse, purtată luni în șir, a convins o parte a populației că totul e doar o conspirație mondială și o manevră a Guvernului.

După ridicarea restricțiilor din perioada stării de urgență, măsurile de precauție aproape că au fost abandonate. În paralel, PSD s-a folosit de Avocatul Poporului și de Curtea Constituțională pentru a distruge legislația care reglementa situația în caz de pandemie.

Începând din 3 iulie (adică de aproape două săptămâni), România are vid legislativ în privința modului în care se poate efectua internarea, izolarea și carantina celor bolnavi de Covid. PSD a blocat în Parlament proiectul unei noi legi în acest sens.

În acest timp, sute de oameni bolnavi au părăsit spitalele, folosindu-se de decizia CCR. Unii dintre ei au decedat acasă, alții s-au întors la spital după câteva zile în stare extrem de gravă. Destui și-au îmbolnăvit acasă rudele, vecinii și prietenii, provocând focare masive de coronavirus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Scandaloasele explicații ale DIICOT la clasarea dosarului “10 august”. De vină au fost protestatarii, jandarmii n-au făcut decât să aplice “mai strict” legea!

* „Evenimentul zilei”, fake news grosolan cu două victime: Șerban Huidu și Andreea Esca

1 COMENTARIU

  1. Desigur ca PSD, CCR si Avo9catul Poporului sunt o cardasie de criminali, coodornati de rusia,
    dar nu ajunge sa ai ticalosi, care instiga, ci si cretini docili, care le urmeaza sfaturile sadice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here