Rata mortalității la pacienții cu Covid care ajung la terapie intensivă a scăzut cu o treime de la începutul pandemiei până acum, dar rămâne foarte mare

0
1477

Rata mortalității la pacienții bolnavi de Covid-19 care ajung în secțiile de terapie intensivă a scăzut, de la începutul pandemiei și până acum, de la 60% la 42%, potrivit Reuters.

Analiza a fost publicată în jurnalul medical Anaesthesia, din SUA, și se bazează pe 24 de studii realizate în țări de pe 3 continente – Europa, Asia, America de Sud –, toate având concluzii similare.

Rata mortalității la ATI în alte pneumonii virale este de 22%

În principal, această scădere semnificativă a ratei mortalității la ATI se datorează unei creșteri a calității îngrijirilor. Treptat, medicii au învățat ce metode sunt mai bune pentru a ajuta pacienții. ”Procesul rapid de învățare care a avut loc la nivel global datorită publicării prompte a rapoartelor clinice la începutul pandemiei” a contribuit la îmbunătățirea speranțelor de supraviețuire a pacienților, scrie în studiu.

Însă rata mortalității rămâne, chiar și așa, foarte mare. Comparând această rată a deceselor de 42% la ATI în Covid-19 cu rata deceselor la ATI în alte pneumonii virale, care e de 22%, autorii studiului observă că încă e o distanță foarte mare.

„Pe măsură ce pandemia progresează, s-ar putea să răspundem mai bine la Covid-19”, speră cei care au elaborat documentul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Scandaloasele explicații ale DIICOT la clasarea dosarului “10 august”. De vină au fost protestatarii, jandarmii n-au făcut decât să aplice “mai strict” legea!

* „Evenimentul zilei”, fake news grosolan cu două victime: Șerban Huidu și Andreea Esca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here