Israelul se răzbună crunt: Fâșia Gaza devine nelocuibilă. Sute de bombardamente au ras de pe fața pământului cartiere întregi. Egiptul deschide o rută pentru refugiați

3
1196
Fâșia Gaza este bombardată "zi și noapte, fără diferență", conform ofițerilor superiori israelieni

Fâșia Gaza, locul de unde teroriștii Hamas au năvălit sâmbătă în Israel pentru a ucide bestial și la întâmplare sute de civili, inclusiv copii mici pe care i-au decapitat, este acum ținta unor bombardamente năprasnice. Foarte probabil, locul va deveni nelocuibil sau va fi reocupat de Israel, după aproape două decenii în care a fost lăsat să se autoguverneze, acest lucru ducând la transformarea regiunii în fortăreață Hamas.

Armata israeliană lansează de câteva zile sute de atacuri aeriene asupra Fâșiei Gaza. Sunt valuri de câte 60-70 de avioane, care întreprind mai multe raiduri pe zi, relatează surse militare. „Am eliminat toate restricțiile” pentru trupele trimise împotriva Hamas, a anunțat ministrul Apărării de la Ierusalim.

Cartiere întregi din Fâșia Gaza sunt tocate sistematic și transformate în ruine. Potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății, „avem cel puțin 1.055 de martiri și 5.184 de persoane cu diverse răni” în Fâșia Gaza.

În acest moment, Egiptul, SUA și Israel discută deschiderea unei căi de evacuare pentru civili, care plătesc astfel prețul susținerii terorismului. Hamas a ajuns la putere în Fâșia Gaza, prin vot popular, în 2007, la doi ani după ce teritoriul a fost lăsat liber de Israel, să se autoguverneze. De atunci, organizația teroristă a rămas la conducerea acestei zone, beneficiind de susținerea populației palestiniene.

De aproape 20 de ani, deși a beneficiat de ajutoare financiare enorme și libertatea de a se dezvolta, Fâșia Gaza a rămas o regiune extrem de săracă și violentă, dependentă total de importurile din Israel.

Profesorul Valentin Naumescu, expert în relații internaționale, a anticipat încă de a doua zi după atacul terorist că s-a încheiat perioada independenței pentru teritoriile palestiniene. Sfârșitul iluziilor că se poate negocia cu teroriștii va atrage după sine reocuparea zonelor de unde aceștia lansează atacuri, israelienii urmând să înceapă să le administreze din nou.

Cum miercuri dimineață s-au consemnat atacuri cu tiruri antitanc și dinspre Liban – foarte probabil, opera Hezbollah –, e posibil ca Israelul să răspundă în forță și aici, inclusiv cu eventuala ocupare a unei părți a teritoriului. Locuitori din zona de sud a Libanului au declarat deja că artileria israeliană a început să bombardeze.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Regimul Iohannis-PSD a capitulat în fața putinistei Șoșoacă: Zelenski a fost nevoit să-și anuleze discursul din Parlamentul României! Nicăieri, în lumea civilizată, nu i s-a mai întâmplat așa ceva

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* În timp ce anunța austeritate, Ciolacu dădea pe furiș aproape tot fondul de rezervă al Guvernului ca să majoreze pensiile speciale la Ministerul de Interne!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Abuz grav al lui Ciolacu: a promis că „taxa pe zahăr” se va întoarce la Coca-Cola, sub formă de ajutor de stat! „Ce a primit la schimb?!”

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

Urgia din Israel – al doilea război declanșat de alianța teroristă Rusia–Iran! Hamas și Hezbollah sunt uneltele regimului de la Teheran, susținătorul militar al Moscovei în Ucraina

Cumplita soartă a tinerei Shani Louk, nemțoaica venită să se distreze la festivalul din Israel: violată, ucisă, dezbrăcată și târâtă pe străzi de teroriștii Hamas

* VIDEO. Vedeta porno libaneză Mia Khalifa, stabilită în SUA, a fost concediată de Playboy „pentru comentariile dezgustătoare și reprobabile prin care a celebrat atacurile Hamas în Israel”

3 COMENTARII

  1. EU as fi procedat altfel. Ocuparea fisiei Gaza (cu cei 300000 soldati) fara distrugeri si vinarea membrilor Hamas pana la ultimul, inclusiv conducatorii lor. Toti cei care apartin de Hamas tebuie exterminati pentru ca sint teroristi. Fara mila fata de teroristi!

    • Este foarte greu si costa foarte multe vieti sa gasesti teroristii intr un oras care are dedesubt mii de tunele. Un oras tocat cu bombe pentru buncare si fara prea multe ferestre e mult mai usor de cucerit. Conducatorii teroristilor au vile si milioane in zone exotice si linistite. Cred ca deja conducatorii au fugit.

  2. Palestina va disparea. Palestinienii sa multumeasca gruparii Hamas, Iranului si Rusiei. Nimeni din lumea civilizata nu va fi de partea palestinienilor. Zeci de ani de acorduri de pace si de tratative duse pe apa sambetei. Totul pentru a omori niste civili neinarmati. Mari viteji arabii! Ca si rusii. Trag in populatie neinarmata, in bolnavi, copii si batrani si se cred eroi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here