Irlanda e prima țară din UE care revine la lockdown. Oamenii se pot deplasa la cel mult 5 km de casă. România are un procentaj de infectări asemănător Irlandei

0
1941
Irlanda e prima țară din UE care revine la lockdown în valul doi al pandemiei. FOTO: dublinlive.ie

Irlanda este prima țară membră a Uniunii Europene care revine la carantina totală pentru a încetini epidemia de coronavirus. Începând de joi, întreaga populație de 5 milioane de locuitori va intra în lockdown pentru 6 săptămâni, au decis autoritățile.

În lume, primul stat care a revenit la starea de urgență și carantina locuitorilor a fost Israel, în septembrie. La acel moment, autoritățile de la Tel Aviv spuneau că “în curând toată lumea va fi nevoită să facă la fel”. În ultimele săptămâni, în Europa au intrat în carantină zone întregi, aglomerări urbane sau cartiere din orașe, dar niciodată nu s-a revenit la o carantină completă, ca astă-primăvară.

Irlanda este prima care face acest pas. Locuitorii nu vor mai putea să se îndepărteze de casă mai mult de 5 kilometri, se închid toate activitățile care nu sunt esențiale, iar toți cei care intră în țară vor trebui să se izoleze obligatoriu 14 zile la o adresă pe care o vor declara la intrare.

La un număr de 5.000.000 de locuitori, Irlanda întregistrează în jurul a 1.000-1.200 de cazuri de noi îmbolnăviri pe zi în acest moment. Raportat la populație, este o situație cu foarte puțin mai gravă decât cea din România (19.000.000 de locuitori și în jurul a 4.100 de cazuri pe zi).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here