DNA, 67 de percheziții la alte 3 „fabrici” de permise auto. E vizat inclusiv un Serviciu Judetean Anticorupție!

0
2440
Pe lista instituțiilor percheziționate de DNA este și Serviciul de Permise Iași! FOTO: iasitvlife.ro

DNA a descins joi dimineața în 67 de locații din țară, simultan, în trei dosare care vizează infracțiuni de corupție, spălarea banilor și constituire de grup infracțional organizat – toate legate de funcționarea unor “fabrici” de premise auto. Conform surselor G4Media, printre adresele vizate se numără inclusiv Serviciul Județean Anticorupție Suceava!

Printre instituțiile unde se fac percheziții se mai numără, printre altele, Direcțiile de Permise Auto și RAR din Suceava, Bistrița și Iași. Conform iasitvlife.ro, agenți de rutieră de la Iași au fost deja luați și duși la audieri.

Procurorii caută documente și dovezi pentru a destructura rețele care cuprind și numeroși polițiști de la Rutieră, bandele ajutând la obținerea ilegală a permiselor de conducere și chiar la înmatriculări frauduloase!

Luna trecută s-a descoperit o rețea internațională care frauda operațiunea de obținere a permiselor auto. Cetățenii români analfabeți sau incapabili să obțină legal permisul auto îl cumpărau din Congo contra a 2-3.000 de euro. Permisele erau livrate printr-o firmă de curierat, apoi preschimbate cu permise românești la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor sau la S.P.C.R.P.C.I.V. Bucureşti. Cel puțin 10 persoane au beneficiat de această șmecherie.

Potrivit News.ro, liderul grupării care se ocupa de această inginerie este Romeo Ursu, cunoscut sub numele de ”Boenică”, dat în urmărire în urmă cu 12 ani sub acuzația de înşelăciuni în domeniul imobiliar. Infractorul se află acum în Iordania.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracţional organizat, presupus săvârşite în perioada 2018-2020.

În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 67 de locații situate pe raza municipiului București și a județelor: Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, din care nouă sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.