Intră şi Pro TV pe mâna lui Dragnea? Anunţul trist făcut de acţionarii postului TV care a servit democraţia din România

3
32097
Andreea Esca

Grupul internațional care în România deține PRO TV, Central European Media Enterprises (CME), ar putea fi scos la vânzare, în întregime sau parțial, potrivit unui anunț făcut luni.

CME a anunţat oficial că boardul director împreună cu managementul și cu echipe de consilieri iau în discuție „alternative strategice” pentru creșterea valorii oferite acționarilor.

Printre acestea, se numără vânzarea în întregime a companiei, vânzarea unor părți a acesteia, fuziunea cu un posibil partener strategic, o recapitalizare sau executarea în continuare a planului de afaceri a CME.

Comunicatul precizează că principalul acționar al CME, AT&T, sprijină această operațiune, dezvăluie Hotnews.ro.

Postul TV cu cea mai mare influenţă

Pro TV a fost postul de televiziune cu cel mai mare impact şi ca audienţă, şi ca influenţă în construirea democraţiei din România, după decembrie 1989.

În 1996, după şapte ani de dezastru FSN-Iliescu, Pro TV a pledat cauza Convenţiei Democrate din România (CDR). Victoria CDR a dus România spre NATO şi UE, mai târziu.

Reaşezarea media în regiunea Europei de est nu poate fi ruptă de asamblarea noilor „plăci tectonice” din geopolitica regiunii şi a lumii. Ofensiva Rusiei începută cu anexarea Crimeei şi asaltul din estul Ucrainei a dat semnalul instabilităţii şi în ţări ca România, în ciuda asigurărilor date de NATO privind securitatea din zonă. Din acest motiv, unele companii au început să-şi facă bagajele, altele se gândesc.

Asta şi pe fondul atacului din interior la democraţie pornit de PSD şi ALDE, soldat cu mari reaşezări pe piaţa media. Realitatea TV a căzut complet în braţele lui Liviu Dragnea odată cu plecarea ultimului bastion al presei anti-PSD&ALDE (Rareş Bogdan), Digi 24 e un post prea dependent de interesele de afaceri ale lui Zoltan Teszari, deci atent la dorinţele Guvernului.

Dan Turturică

Plecările unor jurnalişti cu experienţă de la televiziunea concernului RCS&RDS (cazul Dan Turturică&co. fiind cel mai răsunător), survenite după ameninţările publice făcute la adresa grupului de Darius Vâlcov, vorbesc şi ele de la sine despre presiunea politicului asupra jurnalismului curat. TVR e pierdut deja de multă vreme. Restul „joacă mic” sau nu contează.

Doi reporteri, două cazuri, un crez: adevărul

Pro TV rămăsese cel mai puternic pilon pe piaţa TV. Chiar dacă postul a avut mereu o atitudine echilibrată indiferent de guvernare, nu a blocat niciodată instinctul reporterilor de a servi interesul public prin încăpăţânarea şi insistenţa de a scoate adevărul de la politicieni opaci sau mincinoşi.

Sunt celebre deja cazurile reporterilor Ovidiu Oanţă şi Alex Dima, primul „executat” de Tudorel Toader cu retragerea acreditării, cel de-al doilea chemat „la baie” de Liviu Dragnea pentru că nu înceta să-i ceară socoteală pentru trădarea programului de guvernare.

Vocea Pro TV este poate cea mai deranjantă pentru actuala guvernare, care a pornit deja un fel de jihad anti-presă liberă. Dacă americanii au decis sau vor decide să vândă, sunt şanse ca Pro Tv să încapă pe mâna unui grup de afaceri din anturajul lui Liviu Dragnea. Dar există şi varianta salvatoare ca tot un grup mare occidental să preia compania, cum a fost ultima oară cu Time Warner.

CITIŢI ŞI:

Cazurile Digi-Realitatea sau cum moare presa sub PSDragnea. Noi nu cedăm! Rămâneţi alături de ziaristii.com şi de alte insule independente de presă!

VIDEO. Dragnea are o problemă cu ziariştii: îi tot cheamă în baie! Ce-a păţit Alex Dima (Pro TV)

După Ovidiu Oanţă (Pro TV), Tudorel Toader a interzis-o şi pe Ionela Arcanu, de la Realitatea TV! Acum, cică revine asupra deciziei

Rareş Bogdan: „Tudorele, jurnaliștii de la ProTV nu așteaptă întrebările în plic, cum sunteți voi obișnuiți”

ADIO! Realitatea TV schimbă macazul. De ce a plecat de fapt Rareş Bogdan. Guşă confirmă reorientarea televiziunii

Dan Turturică, la despărțirea de Digi24.ro: „A fi neutru azi înseamnă să ajuți trădătorii și agresorii acestei țări. Nu am de gând nici să tac, nici să mă prefac”

 

3 COMENTARII

  1. Grupul INFRACTIONAL PSD-ALDE trebuie DISTRUS prin orice mijloace. In momentul in care vor pierde alegerile PSD-ALDE vor spune ca nu recunosc rezultatul acestora. Vor refuza sa plece de la putere, posibil generand un RAZBOI CIVIL. Este cazul ca noi ce ce iubim democratia si O ROMANIE IN UE si NATO sa ne ORGANIZAM in FORMATIUNI DE AUTOAPARARE – a se vedea modelul polonez, sau cel croat din anii razboiului din fosta inchisoare numita JUGOSLAVIJA. Sunt medic chirurg, fost luptator in HOS si HVO alaturi de foarte multi croati din afara CROATIEI. Sunt gata sa sustin prin cunostiintele mele formarea unor unitati de autoaparare si sa functionez ca si chirurg militar. NU VREAU SA IMI VAD COPII TRAIND IN DICTATURA BESTIILOR PSD-ALDE! Sunt gata sa mor pt o ROMANIE PRO-VEST, PRO-AMERICA si ANTI-MOSCOVA! ROMANI, INTELEGETI CA SOARTA COPIILOR NOSTRI ESTE IN MAINILE NOASTRE!
    OPOZITIA DUPA CASTIGAREA ALEGERILOR TREBUIE SA FACA UZ de ART. 40 ALIN.2 din CONSTITUTIE: PSD ALDE UDMR scoase IN AFARA LEGII iar TELEVIZIUNILE RTv, LATRINA 3 IMPREUNA cu “JURNALISTII” CARE AU FOST COMPLICI LA DISTRUGEREA STATULUI DE DREPT CONDAMNATI PE VIATA!
    ANDREI CARAMITRU ESTE SINGURUL CARE A CERUT PUSCARIE PT BESTIILE PSD-ALDE….
    ROMANI ESTE TIMPUL SA NE TREZIM! DACA VA FI NECESAR TREBUIE SA LUPTAM CU ARMA IN MANA PT DISTRUGEREA ACESTUI CANCER NEOCOMUNIST NUMIT PSD-ALDE-UDMR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here