Infirmieră româncă de 56 de ani, omorâtă de Covid-19 în Italia

0
1491

Continuă să crească numărul victimelor de origine română care lucrează în sistemul italian de sănătate, în prima linie a luptei contra pandemiei de coronavirus. De această dată a plătit cu viața Angela Rus, o femeie de 56 de ani care era angajată ca infirmieră într-o casă de bătrâni. 

Angela Rus, care peste două luni ar fi împlinit 57 de ani, lucra pe post de infirmieră într-o faimoasă casă de bătrâni din zona Parma. În aceeași structură lucrează și soțul său de origine italiană, Massimo Formentini, de profesie bucătar.

Amândoi s-au infectat cu coronavirus. Massimo ese internat în secția de terapie intensivă, într-o stare foarte gravă, și medicii sunt destul de sceptici în ceea ce privește șansele de supraviețuire.

În casa de bătrâni în care lucrau cei doi soți, s-au înregistrat mai multe cazuri de Covid-19. Probabil că infirmiera Angela s-a îmbolnăvit de la unul dintre bătrânii infectați. Fiica sa, Corina, precum și prietenii, colegii și apropiații au fost șocați de moartea femeii, deoarece părea că starea ei de sănătate se îmbunătățea vizibil. Cel aflat în situație mult mai gravă era soțul ei.

Moartea Angelei se adaugă altor sute de angajați în sistemul sanitar care s-au îmbolnăvit în timp ce-și făceau datoria față de pacienții lor și au plătit cu viața pentru asta. Presa italiană elogiază sacrificiul infirmierei românce: „Acum Angela nu mai este, dar va putea să se ocupe în continuare de sufletele celor pe care i-a îngrijit, oriunde s-ar afla. Este un Paște nefericit pentru familia sa și pentru toate persoanele care au cunoscut-o”, scrie Assocarenews.it.

Familia Angelei Rus și cea a soțului Massimo Formenti au declarat că vor încerca să facă lumină asupra decesului româncei, deoarece nu-și explică moartea bruscă, într-un moment în care părea că este pe drumul cel bun în lupta contra temutului virus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here