Acasă Justiție INCREDIBIL. Dăncilă continuă atacul cu Ordonanţa 7 cosmetizată, în ciuda avizului negativ...

INCREDIBIL. Dăncilă continuă atacul cu Ordonanţa 7 cosmetizată, în ciuda avizului negativ al CSM. Tot pe şest, ca şi data trecută

Acest guvern nu are nicio legătură cu justiţia, cu democraţia, cu Europa, cu România. Dacă şi după avizul negativ dat în UNANIMITATE azi de CSM, Tudorel Toader şi Dăncilă, aceste marionete ale cuplului Dragnea-Tăriceanu, continuă cu Ordonanţa 7 cosmetizată, e chiar sfidare de ţară!

Ordonanța de urgență de modificare a OUG 7 va intra pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de azi, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

Potrivit ordinii de zi transmise de Guvern, proiectul de OUG nu apare pe agenda ședinței, așa că cel mai probabil va intra pe ordinea de zi suplimentară. La fel a procedat Dăncilă şi data trecută, când a aprobat OUG 7 pe şest, fără să anunţe presa şi opinia publică despre prezenţa proiectului de ordonanţă pe ordinea de zi.

Aviz negativ în UNANIMITATE

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, în şedinta plenului de marţi, emiterea unui aviz negativ privind proiectul de modificare a OUG 7. Magistraţii din plen au decis să ia hotărârea în unanimitate.

Membrii CSM sunt nemultumiti că proiectul anunţat de Tudorel Toader nu prevede abrogarea tuturor punctelor propuse de Ordonanţa 7, cea care a scos lumea justiţiei în stradă, dar şi alte categorii sociale solidare cu magistraţii: actori, poliţişti etc.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a cerut azi la CSM aviz negativ pentru iniţiativa lui Tudorel Toader şi a Guvernului Dăncilă de a cosmetiza Ordonanţa 7. Iată argumentele lui Lazăr:

Aviz negativ, evident. Ar fi a patra ordonanță de urgență care ar amplifica și mai mult incertitudinea reglementării legilor justiției. Aceasta după ce anul trecut lucrurile au fost clarificate printr-un proces laborios la Parlament, iar legile justiției au dobândit un anume contur. Acum vine Executivul care, prin a patra ordonanță de urgență vrea să ajusteze legile justiției. De ce deranjează pe magistrați această acțiune? Îngrijorarea este determinată de incertitudinea cadrului legal în care lucrăm. Magistrații sunt oameni care reflectează asupra legii, ei vor să știe care le este statutul legal, cum ar trebui să acționeze conform legii. Și iată că ne aflăm acum la a patra ordonanță de urgență care este expresia lipsa cooperării loiale cu autoritatea judecătorească”, a declarat Lazăr la şedinţa de azi a CSM.

Tudorel Toader, răul absolut al justiţiei

Protestele magistraţilor declanşate de apariţia OUG 7 au obligat Guvernul Dăncilă să facă ceva pentru a stopa haosul din sistem. Dar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că nu renunţă la Ordonanţa care predă practic justiţia în mâinile clanurilor penale, ci a anunţat că renunţă sau modifică doar câteva puncte din OUG 7.

Evident, încercarea de a aburi lumea justiţiei şi opinia publică în general nu i-a putut păcăli pe magistraţi, care au anunţat că vor continua protestele până când OUG 7 va fi retrasă complet.

Ulterior, actorii s-au solidarizat şi ei cu magistraţii şi au protestat în faţa teatrelor unde joacă solicitând anularea Ordonanţei 7.

Decizia de azi a CSM, care dă în UNANIMITATE aviz negativ încercării de cosmetizare a OUG 7 pune şi mai multă presiune pe Guvernul Dăncilă. Dacă nici după decizia de azi a CSM, puterea PSD-ALDE nu va retrage Ordonanţa, va fi ca o declaraţie de război a clanurilor penale împotriva întregii societăţi româneşti.

Cheia este tot la Tudorel Toader. Dacă vrea să-şi păstreze postul de ministru al Justiţiei, va trebui să nu renunţe la OUG 7, aşa cum îi cer Dragnea şi Tăriceanu. Dacă păstrează OUG, devine trădătorul total al sistemului judecătoresc, dar al al societăţii româneşti active, care înţelege că păstrarea unei astfel de Ordonanţe echivalează cu începutul morţii democraţiei româneşti.

„Secţia lui Tudorel”, cea mai gravă prevedere

Cea mai periculoasă prevedere a OUG 7 este cea care acordă puteri sporite Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţiei (SSIJ), denumită şi „Secţia lui Tudorel”. PSD şi ALDE au decis înfinţarea ei împotriva avertismentelor organismelor europene, care au ştiu de la bun început că o astfel de secţie este un instrument politic în mâna clanurilor penale pentru timorarea magistraţilor şi blocarea luptei anticorupţie. Ultimul semnal de alarmă a venit chiar la finele lunii trecute, pe 28 februarie, din partea Consiliului Europei.

Consiliul Europei a avertizat Guvernul României că merge pe contrasens, luând decizii contrare celor normale. De exemplu, Comisia de la Veneția și GRECO au cerut insistent să nu fie înființată Secția de investigarea a infracțiunilor din justiție (SIIJ), dar Guvernul de la București a făcut exact pe dos. Deatalii, AICI.

Respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, așa cum solicită imperativ Consiliul Europei, presupune, printre altele, și desființarea „Secției lui Tudorel”. Aceasta a arătat încă de la primele sale acțiuni că este o unealtă politică înfiptă în inima Justiției.

CITIŢI ŞI:

Nu ne oprim până nu anulaţi OUG 7 şi nu desfiinţaţi Secţia care face dosare politice magistraţilor! Continuă protestele anti-PSD&ALDE

Consiliul Europei: Desființați „Secția lui Tudorel”! TREBUIE să țineți cont de recomandările Comisiei de la Veneția!

Polițiştii sar în ajutorul magistraților. „Infractorii din fruntea țării trebuie să răspundă pentru nelegiuirile lor! Trădătorii trebuie anihilați și exilați”

Actorii se solidarizează cu magistrații. Își vor aștepta spectatorii în fața teatrului, cu banderole albe, înaintea spectacolului

Victor Rebengiuc, admirabil la 86 de ani. Zeci de actori, solidari cu magistrații. Marș de 3.000 de oameni în Capitală

loading...

6 COMENTARII

 1. Este foarte clar, pentru cei care pot vorbii si fara fitzuici ca ne indreptam spre o catastrofa juridica. Din pacate asta o sa ne coste enorm politic si economic! Prostia repetata mereu ca Europa nu stie ce facem noi este pentru analfabeti!
  Nu/mi pot permite sa spun ca sint la un nivel inalt, cultural vorbind, comparindu/ma cu Dancila…dar din micimea mea pot sa vad cum aceasta domnuca din Videle o sa redevina administrator de bloc! Parca vad o sezatoare la Videle cu Carmen Dan, Dancila…in timp ce ele croseteaza ceilalti teleormaneni de baza( nu/i numesc ca/s multi)cinta la tzambal!

 2. Incompetenta acestui guvern dar mai presus de orice ignoranta fata de OUG 7/2019 a pus capac la toate matrapazlâcurile ordinare SU speram ca in cel mai scurt timp sa plece! Nenorocirea este ce punem in loc ca nici cu opoziția nu-mi este Rușine are aceleasi aere de ignoranta și tupeu ca su cei de la PSD/ALDE!
  Cine se înscrie ?

  • Mai Marc, tu esti orb? Cum poti spune ca opozitia e la fel de ignoranta si tupeista ca psd-draknea-alde??? Mai citeste si tu stiri, mai uite-te la tv, insa nu la latrine! Esti vreun postac psdac si de-aia esti orb???

 3. Fariseismul conservator terminat de grijile domniei îl vedem în fiecare zi prin legile sau ordonanțele guvernului, dar mai mult prin uzualul morbid al guvernului care nu a priceput că dacă Moscova atacă Israelul şi limba ebraică primeşte înapoi NKVD Tudorel Toader o magie de scamatorie.

  Legea Romei e clară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările