Nu ne oprim până nu anulaţi OUG 7 şi nu desfiinţaţi Secţia care face dosare politice magistraţilor! Continuă protestele anti-PSD&ALDE

1
632

Tonul l-au dat ieri seară actorii de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Înainte de a intra pe scenă să joace în „Ţiganiada”, au „jucat” pentru România, protestând în faţa stabilimentului lor cultural. Era ultima „reprezentaţie” după zilele îndelungi de proteste ale magistraţilor care şi-au văzut meseria distrusă de Ordonanţa 7 a găştii Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă-Tudorel Toader&co.

Apelul actorului Marius Manole nu se lăsase aşteptat. El i-a rugat din nou pe confraţii de breaslă să facă acelaşi gest şi azi, în zi sfântă de proteste pentru binele României:

Îndemn toţi colegii din teatrele din România să iasă duminică, 3 martie, chiar dacă au, chiar dacă nu au spectacol, şi să le arătăm astfel guvernanţilor că nu cedăm, că nu suntem un popor uşor de umilit şi de îngenuncheat şi că sunt încă oameni care luptă pentru libertate. Hai, România!”, a spus Marius Manole.

Drept urmare, diseară, şi actorii de la Teatrul Naţional vor protesta în faţa instituţiei, cu banderole albe pe braţ, înaintea reprezentaţiei programată să aibă loc la ora 19.30. Lor li se vor alătura toţi cei cărora le pasă de viitorul demn.

Patru organizații civice au anunțat un nou protest pentru astăzi, de la ora 18.00, față de OUG 7. Organizatorii propun ca punctul de întâlnire să fie Piața Victoriei, iar apoi manifestanții să se plece în marș spre Ministerul Justiției, la ora 19.00.

Miza acestor zile pentru noi toți este independența Justiției! Protestele continuă până la abrogarea ordonanței 7/2019 și desființarea Secției pentru magistrați! Parchete din toată țara și-au suspendat activitatea. Magistrații, procurori și judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor.  Suntem solidari cu toate revendicările acestora și mesajul nostru pentru ei, este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca și vom lupta împreună până la capăt pentru aceleași valori!”, au anunţat asociaţiile „Corupţia ucide”, „Geeks for Democracy”, „Rezistenţa” şi „Iniţiativa România”.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Dusmanul nostru, al oamenilor cinstiti,e mult prea rapace si meschin pentru ca noi sa credem ca poate fi invins usor. Fara GREVA GENERALA in toate domeniile, fara proteste masive, aceasta specie de rapitori ai sevei si ai sperantelor nobile nationale nu vor putea fi invinsi. Ei au lipsa totala de scrupule de partea lor. Ei nu se dau in laturi de la nimic. Asa ca ei pot sa calce pe vointa a milioane de oameni fara sa clipeasca, asa cum mint monumental, asa vor si actiona!!! Nu va imbatati cu apa rece, avem DATE RELEVANTE pentru initierea unui protest masiv: faptul ca nu abroga ordonanta 7 si criza in care se afla economia, aducand Romania la stadiul de JUNK rating, iar aurul rezervei nationale a devenit tinta acestor mafioti. De ce opozitia si toate organizatiile nonguvernamentale nu initiaza un PROTEST MASIV? CE NE OPRESTE??? DE CE VA ESTE TEAMA? CREDETI CA MAI PUTEM ASTEPTA PANA VA FI PREA TARZIU??!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here