Cum a ajuns o necunoscută să controloze 7 miliarde de euro în Sănătate. Femeia de succes, în epoca Dragnea&Vâlcov

5
4702
Adriana Cotel, ajunsă în funcţii grase pe "filiera Vâlcov"

Două femei anonime au ajuns peste noapte în ditamai funcţii în stat, fără să le recomande nimic decât relaţia bună cu oameni din PSD.

Lumea Fiscului a răma şocată când o blondă apărută parcă din cer din cer, care picase de cinci ori testul oral la diverse probe în sistem, a ajuns şefa ANAF. Nimeni nu ştie nici azi cum se explică succesul Mihaelei Triculescu. Însă un om deţine secretul ascensiunii sale: Darius Vâlcov. Detalii, AICI.

Imediat, o prietenă de-a ei, surprinsă în poze intime, avea să dea o lovitură şi mai mare: a ajuns stăpâna fondurilor imense din sistemul sanitar: peste 7 miliarde de euro.

Jurnaliştii de la Recorder au încercat să afle cum se explică această din urmă ascensiune spectaculoasă pentru o persoană fără niciun merit profesional în sistem. Iată dezvăluirile legate de succesul Adrianei Cotel.

 • „La începutul anilor 2000, Adriana Cotel e o tânără cu aspirații obișnuite: termină liceul din Craiova sa natală și se înscrie la o școală postliceală pentru asistenți de farmacie. În scurt timp, devine absolventă și se angajează la unul dintre cele mai importante lanțuri de farmacii din Craiova.”
 • „Însă adevăratul moment de cotitură în viața Adrianei Cotel se petrece atunci când îl cunoaște pe Andrei Iordache, directorul Spitalului Județean de Urgență Slatina în perioada 2012-2016. În 2014, cei doi sunt surprinși pe Aeroportul Otopeni, iar presa scrie că sunt implicați într-o relație. Iordache e membru PSD și prieten la cataramă cu Darius Vâlcov, fapt care îi asigură funcții și influență: după ce pleacă de la Spitalul Județean e numit la conducerea Direcției de Sănătate Publică Olt.”
 • „În scurt timp, Adriana Cotel ajunge să beneficieze și ea de această influență, mai ales că Darius Vâlcov devine consilier guvernamental și confident al lui Liviu Dragnea. Pe 31 octombrie 2018, Cotel este numită în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, o instituție esențială pentru funcționarea sistemului medical deoarece decide retragerea sau aprobarea medicamentelor de pe piața din România.”
 • „Nu-și publică CV-ul și nu oferă niciun indiciu despre pregătirea profesională care ar recomanda-o pentru o asemenea funcție, dar asta nu face decât să o propulseze și mai sus. Trei luni mai târziu, pe 25 ianuarie 2019, Adriana Cotel devine președinte cu rang de secretar de stat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Practic, în mâna ei se află soarta celor 16 milioane de români asigurați. Și un buget de 7 miliarde euro!”
 • „În afara celor două propoziții tipărite în Monitorul Oficial în ziua numirii, nicio instituție a statului n-a oferit vreo informație despre apariția Adrianei Cotel în această funcție. Nici măcar pe site-ul CNAS nu s-a anunțat că instituția are un nou președinte, iar la rubrica „conducere” a apărut numele Adrianei Cotel, fără poză și cu un link inactiv acolo unde scrie curriculum vitae. Dai click pe el și nu duce nicăieri.”

CITIŢI ŞI:

Blonda de la ANAF, „relaţie apropiată” cu Vâlcov. Olguţa ia foc, profesioniştii la fel: „Fiscul n-a ajuns NICIODATĂ atât de jos”

Ce avere are „blonda lui Vâlcov”, numită şefă la ANAF după ce-a picat de cinci ori testele orale pentru promovare în sistem

Guvernul formelor fără fond. O „sexy-arbitră” a ajuns şefă la Drumuri! Sabotarea profesionalismului prin pofte tip Vâlcov&Teodorovici

5 COMENTARII

 1. Pai continua epopeea pitzi.guv, dosar excelent de analiza si investigatie realizat de jurnalistii de la Newsweek. Javre ordinare, incompetenti, hoti, acesta-i capitalul electoral pe care-l propune psd-draknea-alde romanilor in curand, la alegeri. Sa-i tratam pe masura, invalidand pentru totdeauna domnia hotilor cartelati si-a incompetentei endemice a acestor JAVRE!

 2. Este plina organigrama statului de Triculescu și Cotel. Majoritatea sunt analfabete/analfabeți cu diplome de spiru/ bioterra etc.luate pe șpăgi/sex/ordin de la partid. Amante,rubedenii,tute,batute- n capul bazinului. Reorganizarea,restructurarea instituțiilor statului trebuie sa fie prioritate pt.partidele de dreapta,eliminarea hoardelor roșii,reducerea aparatului bugetofag cu minim 400 mii de neaveniți și păstrarea celor competenți.

 3. Poate șefa fiscului o fi vreun Einstein in ale Finanțelor și nu știm noi. Sunt curios sa văd ce parcurs profesional are doamna de-a lungul timpului. Chestiunea este ce a făcut concret pentru a fi numita in acessta înaltă demnitate o funcție echivalent cu secretar de stat nu secretara pe la cine știe ce firma din România! O fi una numita pusă pe pile ,cunoștințe, relații de pe vremea defunctului PCR.

 4. Noi scriem de mai mult timp dar rămâne aceeași întrebare , de ce nu ies romanii la vot masiv peste 65% și astfel acești analfabeți de la PSD nu ar mai pune laba pe guvern, instituții ale statului! Pentru totdeauna !!!!!!

 5. Cei de la finanțe nu alta poza cu șefa ANAF-ului , care parca ne trimite in lumea filmului de la Hollywood.
  Ar fi buna o poza când lucrează la birou sa aducă miliardele de euro pe care i le cere Livache de la multinaționale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here