Măceluri „frățești” în tabăra rusă, în sudul Ucrainei: 20 de militari uciși după o luptă între ceceni și daghestanezi, la Mihailivka; alți 2 morți după o bătaie între ceceni și ruși, la Urzuf

0
8418
Morții din satul Urzuf, după lupta dintre ruși și ceceni

Incidente grave, de obicei avându-i în centru pe kadâroviții ceceni, răresc rândurile invadatorilor în sudul Ucrainei, în spatele frontului. În satul Mihailivka, din regiunea Zaporojie, o ceartă între ceceni și daghestanezi s-a terminat cu o baie de sânge în care au murit 20 de militari. Într-un alt scandal, petrecut la Urzuf, lângă Mariupol, doi militari au murit după o bătaie între ceceni și condamnați dintr-o unitate disciplinară rusească.

Cazul de la Mihailivka este șocant. Pe 12 august, o echipă de propagandă rusească a sosit în sat pentru a filma la fața locului marea contribuție a unui înalt oficial kadârovit la reconstrucția teritoriilor ocupate, relatează Pravda.com.ua. În jurul orei 20.00 a izbucnit însă o dispută verbală între kadâroviți și o unitate compusă din daghestanezi. Incidentul a avut loc în parcul central al localității.

20 de morți și 40 de răniți după ce cecenii și daghestanezii s-au luptat în centrul satului Mihailivka cu lansatoare de grenade, grenade de mână și arme automate

Pe parcursul scandalului, unul dintre oponenți a scos un pistol și a tras în aer, pentru a-i intimida pe ceilalți. Cearta a degenerat în altercație și unul dintre militari a fost înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit. Cel rănit a murit.

Din acest moment, lucrurile au scăpat total de sub control și cele două unități, cea cecenă și cea daghestaneză, s-au luptat ca pe front, folosind tot armamentul din dotare – lansatoare de grenade, grenade de mână și arme automate.

Conform surselor, daghestanezii au câștigat lupta, dar numărul victimelor este efectiv șocant: 20 de morți și circa 40 de răniți.

În urma anchetei declanșate s-a stabilit că vinovat de începerea scandalului a fost comandantul kadâroviților, un colonel care a fost trimis, drept pedeapsă, pe front.

Doi morți și un rănit internat în comă alcoolică după lupta dintre condamnați ruși și ceceni din satul Urzuf

Deși cu mai puține victime, cel de-al doilea incident, petrecut în satul Urzuf, lângă Mariupol, este la fel de grav și arată starea de anarhie și de tensiune din rândurile trupelor rusești. Conform canalului de Telegram rusesc VChK-OGPU, scandalul a început în clubul „Miami”, din Urzuf, unde s-au confruntat militari ruși dintr-o unitate disciplinară (compusă din condamnați) și ceceni. Și unii, și alții erau beți când au început bătaia.

Istoricul militar britanic Chris Owen a tradus, pe contul său de Twitter, raportul anchetatorilor publicat de canalul VChK-OGPU, de pe Telegram.

Mai jos, povestea luptei de la Urzuf.

„Soldați din unitatea 71718 [Regimentul 70 de pușcași motorizați de gardă din Șali, Cecenia] se odihneau acolo, majoritatea foști condamnați care semnaseră contracte de eliberare cu Ministerul Apărării. Două companii stăteau una lângă alta. Prima, compusă din nativi provenind din regiunile sudice. A doua, colegi din compania atașată la [batalionul cecen] Akhmat.

Conform mărturiilor, aceștia din urmă au băut în trei o sticlă de whisky. La ora închiderii localului (în jurul orei 4 dimineața), a izbucnit un conflict între oaspeții în uniformă – Serghei Alihanov, 25 de ani, locuitor al regiunii Kaliningrad, care fusese condamnat pentru furt, și Sadrutdin Akaiev, 30 de ani, originar din Daghestan, polițist militar (fost din Buinaksk, unitatea militară 63354 [Brigada 136 de pușcași motorizați]).

În luptă, condamnații au fost mai determinați. Dar acesta nu a fost sfârșitul conflictului. Deznodământul a fost o scenă de stradă în timpul căreia Akaiev a deschis focul cu un AK-74. Alikhanov a fost ucis pe loc. Un camarad din compania sa, compatriot și, de asemenea, condamnat pentru furt, Vladimir Evseenko, în vârstă de 26 de ani, a încercat să îi ia apărarea lui Serghei. El a încercat să lovească pușca automată cu piciorul, dar a fost rănit în coapsă, tibie și braț.

Akaiev a continuat să tragă fără discriminare în tot ceea ce vedea. La auzul focului de pușcă automată, echipa de intervenție de urgență a unității 71718 a venit în fugă, iar Akaiev a deschis focul și asupra echipei. Ca urmare, atacatorul a fost ucis.

Două echipe medicale s-au deplasat la fața locului și au constatat că doi bărbați au murit, iar un bărbat rănit a fost transportat la un spital local în stare de comă alcoolică.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Numărul angajaților la stat a continuat să crească și în lunai mai (+4.395) și în iunie (+490)!

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* „Nu, Marcel, nu merge să fugi când vine nota de plată! Voi ați creat dezastrul. Voi, PSD și PNL, patronați de Iohannis!”

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României” / Școala de Vară a S.O.S. România este mediatizată de Nașul TV, oficina clanului Șoșoacă

* Raport EFOR: Banii partidelor, primiți ca subvenție de la stat, sunt înghițiți de televiziunile tot mai nesătule. În 6 luni, 12 din cele 25 de milioane de euro primite de partide au ajuns la presă

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* Despre gâlceava elitei bogate a Bisericii cu lumea. Studiul de caz nr. 2: Facultatea de Teologie din Constanța, din ograda lui jupân Teodosie Putinistul

NESIMȚITUL SĂPTĂMÂNII: Ion Mînzînă, fostul PRM-ist care vrea mai multă clientelă PSD la „cașcavalul” Consiliului Județean Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here