marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaÎncă o belea pentru ruși în Ucraina: au intrat în acțiune sistemele...

Încă o belea pentru ruși în Ucraina: au intrat în acțiune sistemele britanice antiaeriene Stormer HVM. Sunt invizibile și “văd” avioanele inamice de la 18 kilometri

-

Șansele Kremlinului de a câștiga războiul din Ucraina cu sprijinul aviației sunt tot mai reduse. De curând, Kievul a intrat în posesia primelor sisteme britanice de apărare antiaeriană Stormer HVM. Ele sunt deja în acțiune.

Sistemele Stormer HVM au două caracteristici care le fac practic imbatabile: nu pot fi depistate de echipamentele rușilor și “văd” avioanele de atac inamice de la o distanță de până la 18 kilometri.

În prima fază, pe front se află 6 asemenea complexe ultraperformante.

Un videoclip sugestiv cu activitatea tehnicii de luptă din Marea Britanie a fost postat pe Facebook de Comandamentul Operațional “Sud”, preluat de Obozrevatel.com, site-ul cu cel mai mare mare audiență din Ucraina.

- Advertisement -

Comandamentul Operațional “Sud”: “Se constată faptul că, datorită capacității sale de a direcționa rachete către o țintă în modul semi-automat, sistemul de apărare antiaeriană devine literalmente «invizibil» pentru senzorii de radiații radar de la bord, instalați pe elicopterele și aeronavele inamice”.

“Împreună cu sistemul de apărare antiaeriană Stormer HVM, armata noastră a primit și sute de rachete Starstreak pentru el”

Armata ucraineană a ținut să precizeze că tehnologia britanică poate întări cu succes prima sa linie de apărare, oferind protecție împotriva elicopterelor și aeronavelor de atac ale invadatorilor. În privința caracteristicilor, echipajul sistemului de rachete antiaeriene este format din trei persoane. Are o greutate de 13,5 tone și un motor de 250 de cai-putere. Viteza maximă: 180 km/oră.

Obozrevatel.com: “Stormer HVM (Rachetă de mare viteză) este definit ca un sistem de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune: un lansator de rachete Starstreak sau Martlet LMM cu 8 containere montate pe o platformă blindată Stormer. Ambele tipuri de rachete sunt deja folosite de armata ucraineană împotriva Rusiei sub formă de MANPADS. Așa cum a raportat anterior Ministerul Apărării, împreună cu sistemul de apărare antiaeriană Stormer HVM, armata noastră a primit și sute de rachete Starstreak pentru el”.

- Advertisement -

Planurile de transfer a acestor complexe în Ucraina au fost anunțate pentru prima dată de secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, pe 25 aprilie. Oficial, Londra a oferit asistență militară statului invadat încă de la începutul conflictului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România a ratat prima tranșă de 2,6 miliarde euro din PNRR, care trebuia să intre la sfârșitul lunii iulie. Guvernul PSD-PNL n-a fost în stare să respecte angajamentele față de UE

* Și sinistrul Nicolicea rămâne fără certificatul de revoluționar! Maximă impostură: nu s-a găsit nicio dovadă că fostul parlamentar PSD ar fi jucat vreun rol în evenimentele din 1989

* Pusă șefă la Cazane, cu salariu de 11.000 de euro pe lună, nepoata directorului SRI din regimul Iliescu tocmai și-a luat penthouse de 260 de metri pătrați, cu 4 terase, într-un bloc din Băneasa

* Sub Iohannis, Tel Drum-ul moșit de Dragnea continuă să primească super-contracte de zeci de milioane de euro cu statul

* Angajații unei agenții „patronate” de Gabriela Firea – trimiși „la specializare” la Mamaia, Brașov și Băile Felix, în hoteluri de 4 stele, pe bani publici

* VIDEO. Mesajul mult așteptat al lui George Buhnici: „Iertați-mă, doamnelor! Am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier, fără pic de minte-n cap” / „O pauză de rațiune” / „Grobianism și lipsă de politețe” / „Dintr-o inconștiență, mi-am expus familia la un val național de oprobriu”

* Raport clasificat american: Rusia a pierdut în Ucraina 75.000 de militari, uciși sau răniți, adică peste 1‰ din populația masculină a țării! „Este colosal! Sunt împotmoliți și obosiți. Ucraina va lansa contraatacul înainte de căderea iernii”

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* Rusia pune în pericol alegerile din Italia. Moscova s-ar implica în campanie, „bombardând” cu fake-news-uri pentru a favoriza partidele pro-Kremlin

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -