Impostorul-șef al Tineretului PSD: parașutat director de aeroport, deși are diplomă de la un „butic universitar”

2
9029

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a fost numit luni președinte interimar al Organizației de Tineret a PSD, într-un CEx al partidului. Simonis are studii extrem de modeste, dar asta nu l-a oprit să fie numit (politic) ditamai director de aeroport.

Alfred Simonis s-a născut în 1985 și a terminat Liceul cu program sportiv. În 2009, a terminat Facultatea de Drept la Universitatea Tibiscus din Timișoara.

ARACIS, care evaluează calitatea academică a universităților din România, a făcut un raport la Universitatea Tibiscus. „După o atentă analiză, Consiliul ARACIS a acordat calificativul «Grad de încredere limitat» Universității Tibiscus din Timișoara. După un an de la finalizarea evaluării, instituția este obligată să depună la ARACIS un raport care să dovedească îndeplinirea cerițelor prevăzute în planul de măsuri pentru ca activitatea să poată atinge standardele în vigoare”, scrie ARACIS.

O universitate mai slabă decât un liceu

Pe vremea când Simonis făcea facultatea, era publicat un clasament al instituţiilor cu activitate de cercetare din România, realizat de Ad Astra, asociaţia oamenilor de ştiinţă din România.

Topul arăta că numeroase universităţi particulare sunt mult mai slab cotate din punct de vedere al producţiei ştiinţifice decât o serie de colegii sau licee din ţară, direcţii de dezvoltare, agenţii de mediu, institute, întreprinderi, combinate etc.

În clasament apar aproape 800 de nume. Colegiul „Fraţii Buzeşti” din Craiova ocupă poziţia 175, iar după el se înşiră nu mai puţin de 25 de universităţi. Altfel spus, în unele licee/colegii din România, elevii sunt instruiţi de profesori mai bine pregătiţi şi mai interesaţi în cercetarea ştiinţifică de calitate decât întregul personal al unor universităţi precum: „Gheorghe Zane” – Iaşi (poziţia 746); Tibiscus – Timişoara (742); Artifex – Bucureşti (739); „Constantin Brâncoveanu” (736); Agora – Oradea (735); „Ioan Slavici” – Timişoara (721); Universitatea Creştină Partium – Oradea (715); „George Bacovia” – Bacău (685).

Director la avioane, zero pregătire

Odată ajuns deputat, Alfred Simonis a trecut pe la Colegiul Național de Apărare și Institutul Diplomatic Român, pentru „perfecționare”. Alte păcăleli universitare, specifice politicienilor fără studii serioase.

Primul job al PSD-istului bănățean a fost cea director la SC Baykoz Com&Dist SRL. A devenit consilier municipal la Timișoara, apoi director al Aerportului Internațional Timișoara, deși nu are nicio legătură cu domeniul. Din 2016 este deputat, iar între timp a fost desemnat lider al Grupului PSD din Camera Deputaților.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here