Îi iese BREXIT-ul pe nas! „Bo-Jo” nu mai ameninţă cu ieşirea din UE fără acord şi mută pe populism de stânga

6
2093
Boris Johnson
Boris Johnson soarbe dintr-o halbă de bere în campania electorală

După ce a convins Parlamentul britanic să organizeze alegeri anticipate pe 12 decembrie – scrutin care va fi considerat ca un al doilea referendum pentru Brexit – premierul Boris Johnson (poreclit „Bo-Jo”) încearcă să pozeze mai nou în pacifist.

Johnson vrea să renunţe la imaginea de „războinic” pro-Brexit în orice condiţii, deci inclusiv fără o înţelegere cu Uniunea Europeană, şi să facă mutarea către un politician mai echilibrat, cu un scop pragmatic.

Astfel, „Bo-Jo” a renunţat la ameninţarea unui Brexit fără acord în manifestul electoral al Partidului Conservator, a relatat sâmbătă publicaţia The Times.

Potrivit sursei citate, Johnson se va concentra pentru ca acordul său pe tema Brexitului să fie aprobat.

I-a ieşit Brexit-ul fără acord pe nas

Anterior, premierul britanic s-a angajat să scoată Regatul Unit din Uniunea Europeană – cu sau fără acord – la 31 octombrie, însă Parlamentul de la Londra l-a obligat pe Johnson în urma unui vot să obţină încă o amânare de la Bruxelles, până la 31 ianuarie 2020.

Brexitul trebuia să aibă loc iniţial pe 31 martie, dar Regatul Unit a cerut până în prezent trei amânări, după ce parlamentarii au votat împotriva acordului convenit de predecesorul lui Johnson, Theresa May.

Bo-Jo mută spre stânga

The Times „dezvăluie că președintele conservator dorește acum să facă o direcție către centrul politic pentru a încerca să capteze votul cetățenilor care nu doresc să întârzie Brexit-ul, dar se tem de consecințele unei rupturi ne-negociate.

Pus cu botul pe labe de propria obsesie pentru un Brexit în orice condiţii – ceea ce ar fi aruncat Marea Britanie în dezastru economic – cel numit Bo-Jo umblă acum la recuzita bunului-simţ, dar chiar şi la promisiuni de stânga.

Programul electoral al Partidului Conservator, care va fi prezentat oficial în aproximativ două săptămâni, va elimina, de asemenea, plafonul datoriei de 2% din Produsul Intern Brut (PIB) stabilit de partid în 2017.

Johnson a anunțat în ultimele luni creșteri ale cheltuielilor publice în diverse domenii, inclusiv angajarea a 20.000 de noi polițiști, un program de construcție a spitalelor și o creștere a bugetului în Educaţie.

Potrivit „The Times, premierul se va angaja și în timpul campaniei electorale să susţină creșterea ajutorului pentru îngrijirea copiilor între trei și patru ani, printre alte măsuri sociale menite să smulgă voturi de la stânga electoratului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

6 COMENTARII

  1. Ascultati-ne pe noi…, acest britanic/englez… nascut in… Statele-Unite (!!!), ABSOLVENT deee… ETON (!!!) si deee… OXFORD (!!!!!!!), cu doua (2 !) mandate deee… PRIMAR-al-LONDREI, NU este (DELOOOOC !) DOBITOC, daaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

    El este, DE FAPT,… „ON/IN-(the-)SCHEDULE”, adica ÎN… GRAFICUL (!) CASTIGARII ALEGERILOR pentru Westminster(-Abbey), chiar… „en-fanfare” („With-a-Bang”!), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

  2. Boris nici o clipa nu a avut de gand sa scoata UK fara un acord cu EU Chiar din prima zi cand a ajuns premier gandul a fost spre alegeri generale Sigur nu este prost ….. fara indoiala ….. mincinos si alunecos …DA!

  3. Ia sa examinam urmatorul scenariu horror: alegerile din decembrie le cistiga laburistii. James Corbyn devine prim ministru si organizeaza un al doilea referendum privind Brexitul. Care da acelasi rezultat ca si primul. S-ar tine Bo Jo cu mainile de burta de atita ris? S-ar tine. Farage fiind deja cazut sub masa de ris. Vi se pare horror? N-ar fi decit multa viata si deloc film.

    • Daca s-ar face al doilea referendum fii sigur ca rezultatul ar fi diferit ca cel din 2016 In acea perioada a primului referendum britanicii au fost mintiti si dezinformati Acum dupa 3 ani ei stiu exact cam cu ce se maninca Brexitul …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here