Adio, Realitatea TV! Prima televiziune de ştiri se închide, dar Guşă stă liniştit: tocmai a plecat la PSD

4
4603
Guşă şi cu Hoandră au îngropat prima televiziune de ştiri

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) nu a mai putut prelungi licenţa primului post TV de ştiri din România, din cauza incapacităţii televiziunii de a ieşi sănătos economic din starea de insolvenţă.

Astfel, Realitatea TV se închide! Da, e adevărat! Prima televiziune de știri din România, lansată în toamna lui 2001, își încetează emisia.

Se va întâmpla mâine (miercuri, 30 octombrie, ultima zi de emisie), după ce CNA nu i-a putut prelungi licența de emisie, anunţă PaginadeMedia.ro.

Guşă „face guşă”, acum la PSD

Decizia vine la doar o zi după ce s-a aflat că vechiul co-patron al postului TV a trecut exact la ţanc în barca PSD, partid din care provenea oricum. Acum, scopul lui e acelaşi: cum să „facă guşă” în altă parte, adică în politică, dacă în media nu mai poate.
Cu Oreste şi Rareş Bogdan la pupitru, Realitatea TV se putea salva. Dar Guşă nu a vrut acelaşi lucru

Câtă vreme a condus postul TV, Cozmin Guşă n-a făcut decât să prelungească agonia televiziunii şi a amestecat interesele personale cu jurnalismul de proastă calitate.

Consecinţa s-a văzut în scăderea încrederii publicului în Realitatea TV, mai ales după îndepărtarea unor Rareş Bogdan, Oreste Teodorescu&co.
Mai mult, actualul PSD-ist şi fost şef al Realităţii TV, dacă tot ştia că nu poate scoate la liman afacerea din punct de vedere financiar, nici măcar n-a ales calea să „moară frumos” cu televiziunea – respectându-i pe jurnalişti şi promovând onestitatea  ca profesie.
Dimpotrivă, a transformat postul TV într-un bâlci, în ultima lui perioadă de viaţă, prin invitarea de folclorişti şi manelişti în platourile unde altădată se tranşa soarta României. Iar ca bomboană pe colivă, a dus Realitatea Tv într-o combinaţie malefică cu doi moguli de presă: Sebastian Ghiţă şi Dan Andronic.

Hoandră, ruşinea supremă

Cu Ghiţă a făcut chiar un târg de promovare  reciprocă, care l-a scos la rampă, în posturi ridicole, pe celebrul rusofil Octavian Hoandră.
Cooperarea Gușă – Ghiță, cimentată prin întâlnirea de la Belgrad, a funcționat din plin. După ce Gușă a primit spațiu generos joi la România TV, Ghiță s-a lăfăit şi el la Realitatea TV, deşi prezenţa lui era una ostilă publicului fidel, masiv anti-PSD.

Gazda generoasă a fost Octavian Hoandră. E de pomină seara în care Hoandră s-a făcut preş în faţa lui Ghiţă; i s-a adresat cu „domnule deputat”, l-a făcut chiar senator. Şi l-a comparat cu Ceaușescu: „Doar pe el l-au mai acuzat și propriii avocați, în loc să-l apere. La fel ca pe dumneavoastră”. Apoi, mândru de incredibila paralelă Maniu – Ceaușescu – Ghiță, Hoandră l-a „atacat” necruțător pe mogulul fugar: „Se spune că erați extrem de inteligent față de cei din generația dumneavoastră”.

A fost Guşă „spionul” PSD la Realitatea TV?

Cozmin Gusa, PSD
Cozmin Gușă a publicat o imagine pe rețelele sociale în care bate palma cu baronii PSD Paul Stănescu și Daniel Tudorache, anunțând că se întoarce în partid

Practic, publicul fidel al Realităţii TV are acum toate motivele să-l privească pe Guşă ca pe un fel de „spion” al PSD la vârful televiziunii, de vreme ce consecinţa managementului său ducea fie la distrugerea televiziunii (ceea ce s-a întâmplat), fie la parcarea ei în sediul PSD (urmare a propunerii lui Dăncilă ca Guşă să vină în PSD câtă vreme postul TV era încă activ).

De aceea, din cauza unuia precum Cozmin Guşă şi a tuturor celor care au văzut în presă doar un mod de a face bani şi politică, Realitatea TV îşi va închide porţile începând de mâine, după 18 ani de emisie.

Vot categoric în CNA

CNA a analizat în ședința de marţi prelungirea licenței Realitatea TV, televiziune lansată în 2001. Membrii au votat împotriva prelungirii întrucât societatea care operează televiziunea nu a depus documentația necesară.

Concret, din cauza faptului că Realitatea Media, aflată în insolvență de opt ani, nu are nici acum un plan de reorganizare aprobat, nu a putut depune certificatul fiscal.

Au fost doar patru voturi pentru prelungirea licenței, din cei zece membri prezenți, deși era nevoie de cel puțin șase pentru ca cererea să fie admisă.

Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu au fost pentru prelungirea licenţei. Împotrivă au fost: Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu, relatează jurnaliştii de la PaginadeMedia.ro.

 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* 5 zile în plus cu Dăncilă. Guvernul Orban va fi votat luni. Planul PNL, ca miercuri să aibă loc învestitura, blocat de conducerea Parlamentului

* Cumpănaşu şi Dăncilă, pe primele două locuri în topul căutărilor pe Google dintre candidaţii la Preşedinţia României

* „La Mulţi Ani, Liviule!” Paul Stănescu, baronul PSD de Olt, i-a urat lui Dragnea de pe scările DNA

* The Guardian: BREXIT, chiar mai devreme! Marea Britanie va putea părăsi UE înainte de 31 ianuarie 2020. Discuţii Macron-Boris Johnson

* VIDEO. Avertismentul lui Orban: „Dacă Guvernul nu trece din prima, s-ar putea ca a doua oară să nu-l mai voteze PNL, ca să ajungem la anticipate!”

* ”Și-a detonat vesta, omorându-se pe el și cei trei copii”. Cum a anunţat Trump uciderea celui mai căutat terorist

* Cea mai scumpă sticlă de whisky din lume: 1,73 milioane de euro pentru „Sfântul Graal” scoţian din 1926

* Profesorul român din SUA, care a ajutat la câştigarea premiului Nobel pentru Medicină pe 2019, despre ce desparte Harvard de şcoala românească

* Sagrada Familia şi iadul Europei. Cum a ajuns Barcelona din paradisul turismului un pol al infernului pe continent

* Arafat, ca Dumnezeu. Sau ca Allah

* Adio, boli? Descoperirea miraculoasă a unui chimist din California, care poate „rescrie” ADN-ul uman cu o precizie fără precedent

În sondajul USR, creștere spectaculoasă a PNL: 36,8%. Dăncilă, ușor avans în fața lui Barna pentru a intra în turul 2

VIDEO. Scene nord-coreene. „Ziaristul” care-i declară iubire veșnică Vioricăi Dăncilă a fost activist PCR și e omul lui Govor-PSD

 

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here