joi, mai 30, 2024
AcasăLumea"Iată cum virusul mi-a redus corpul într-o lună de intubare. Credeam că...

„Iată cum virusul mi-a redus corpul într-o lună de intubare. Credeam că sunt tânăr și că nu mă va atinge”

-

Două fotografii: una făcută înainte ca Mike Schultz să se îmbolnăvească de coronavirus, iar cealaltă după o lună și jumătate în spital, dintre care patru săptămâni petrecute conectat la aparatul de respirat dintr-o secție de terapie intensivă. „Mă gândeam că sunt tânăr și puternic, dar oricine poate fi lovit de această boală”, povestește asistentul medical în vârstă de 43 de ani.

Cele două fotografii ne arată fața înspăimântătoare a virusului. Fanpage.it povestește despre un tânăr asistent medical care s-a vindecat de coronavirus și care a decis sa arate tuturor efectele devastatoare pe care Covid-19 le poate avea asupra corpului uman.

Americanul Mike Schultz, un asistent medical de 43 de ani din Boston (statul Massachusetts), a luat virusul, cel mai probabil, la un concert la care a participat alături de prietenul său, la începutul lunii martie.

Pe 16 martie s-a prezentat la spital, deoarece de două zile începuse să se simtă rău. Apoi, starea lui de sănătate s-a înrăutățit, avea probleme respiratorii și febră mare, până când medicii au decis că trebuie să fie conectat la aparatul de respirat artificial.

- Advertisement -

După 4 săptămâni și jumătate, Mike s-a trezit în alt spital decât cel în care fusese internat inițial, fiind convins că fusese sedat doar câteva zile. După alte 10 zile de convalescență, a fost externat. Medicii spun că se va reface total, dar efectele bolii l-au marcat profund.

După cum demonstrează imaginile publicate de Mike, acesta cântărea 86 de kilograme înainte de a se interna. Se antrena în fiecare zi și era convins că, fiind tânăr și sănătos, nu poate fi afectat de virus. A înțeles că nu este așa.

„Vreau să vă arăt tuturor cât este de dificil să fii internat în secția de Terapie Intensivă timp de mai multe săptămâni. Coronavirusul a redus capacitatea mea pulmonară, dar acum devin mai puternic de la o zi la alta. Voi reveni cel de dinainte, poate chiar mai puternic”, a scris Mike pe profilul său de Instagram. Cu boala și cu spitalizarea a pierdut 23 de kilograme.

- Advertisement -

Într-un interviu pentru BuzzFeed News, Mike a povestit: „Mă gândeam că eram îndeajuns de tânăr să nu-mi fac probleme, și știu că multă lume gândește la fel. Cu postarea mea vreau să arăt că i se poate întâmpla oricui. Nu contează dacă ești tânăr sau bătrân, sănătos sau cu patologii anterioare, virusul poate distruge pe oricine”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -