Iar blocaj şi cozi la vot în Diaspora?!? MAE spune că posibilitatea este „foarte mare”! Dăncilă loveşte şi din afara Guvernului

1
3724
În 2014, românii au îndurat cozi imense pentru a vota împotriva lui Ponta

Guvernul Dăncilă a lăsat haos peste tot. În conturile publice, la ministere, administraţia locală, fonduri UE, relaţia cu Bruxelles-ul, la tot pasul. Dar puţini se gândeau că va avea tupeul să lase „bombe” acolo unde au explodat de curând: la organizarea alegerilor din Diaspora, care a fost din nou un dezastru în mai, la scrutinul european.

Bogdan Aurescu

Ei bine, da, au făcut-o din nou! PSD a lăsat „moştenire” iarăşi haos iminent, dovadă ce-a descoperit noul Guvern în doar câteva ore de la intrarea în funcţie.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a cerut un raport urgent privind organizarea alagerilor din acest weekend, îstrăinătate. Potrivit unui raport al MAE, situația arată sumbru, iar posibilitatea de blocare și de formare de cozi este foarte mare.

Iulian Ivan, responsabil pentru alegerile din diaspora, a declarat pentru Digi 24 că MAE a descoperit semne clare despre problemele ce pot apărea din nou în Diaspora.

Mesajele venite de la misiunile diplomatice au conturat o listă neexhaustivă de posibili factori care pot impieta negativ asupra derulării în cel mai bun mod a procesului de votare în străinătate. O parte din membrii secțiilor de votare nu sunt acreditați pentru a îndeplini funcția de operatori de calculator, fiind astfel în imposibilitatea de a opera tabletele din secții. Riscul ca unii membri, în special din rândul celor desemnați de partidele politice, să nu se prezinte sau să nu își îndeplinească atribuțiile sau să părăsească birourile secțiilor de votare în timpul procesului electoral”, a avertizat diplomatul.

El a adăugat că, în special în cazul secţiilor de votare cu număr mic de membri identificați, există inclusiv riscul neîntrunirii numărului minim legal de membri pentru funcționarea acestora, la momentul deschiderii secțiilor sau la orice alt moment pe parcursul procesului electoral.

„În cazul în care fluxul de alegători nu va fi constant în cele trei zile, există posibilitatea de a se crea cozi”, a spus Ivan, la Digi 24.

Pentru alegeri prezidențiale 2019, în diaspora au fost organizate 835 de secţii de votare. Lista completă a secțiilor din diaspora, precum și o hartă interactivă a acestora, pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Toate informaţiile despre votarea în Diaspora şi în ţară, AICI

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Diaspora, la urne! În premieră, votarea începe vineri, ora 12.00, şi continuă sâmbătă şi duminică. AEP zăpăceşte lumea din nou cu informaţii confuze

* Lui Ponta i se goleşte partidul: 600 de membri Pro România au „dezertat” la ecologişti!

* Opriţi iadul accidentelor! Altă tragedie rutieră, cu o maşină care a spulberat trei pietoni în staţia de tramvai

* Orban începe dur: „Opriţi angajările fictive! Vreau să fac febră musculară semnând decizii de concediere”. Iohannis: „Miniştrii PSD au golit conturile înainte să plece”

* Barna, atac frontal la Iohannis: „I-a propus şi pe Dăncilă, şi pe Tudose, şi pe Grindeanu”. Liderul USR lasă totuşi deschisă uşa colaborării cu PNL

Dăncilă a numit-o, Orban a „ras-o” pe „bruneta lui Vâlcov”! Adriana Cotel zboară de la şefia Spitalului Fundeni după numai trei zile în funcţie

* E clar, Dăncilă a lăsat dezastru! Nu sunt bani de salarii până la finele anului. Sistemul sanitar, la un pas de colaps

* Primarul care s-a amendat singur şi primarul care dă teren pentru voturi PSD. Mai pot convieţui cele două Românii?

Mândri în Europa! Furtul de 5 milioane de euro care a „scos România în lume” din nou. Cazul Ploscaru – o nouă etichetă infracţională lipită pe chipul naţiei de mafia din ţară

* România, tu unde eşti? Război crunt în Europa pentru banii pe următorii 7 ani. Ţările din sud şi est se opun „aripii dure” a UE, care vrea reduceri bugetare

* Alarmă pe Terra: 11.000 de oameni de ştiinţă declară „urgenţă climatică”! „Suntem otrăviţi! Nu-i normal să fie fete de 11 ani cu cancer pulmonar”

* Brucan a greşit cu 10 ani

* Adio, PSD! Pa, Dăncilă&Ponta! Guvernul Orban a fost votat. Începe curăţarea României de clanurile roşii, care au distrus ţara după Revoluţie!

* Rareş Bogdan, veste proastă pentru PSD: „PNL va guverna 5 ani. Ca să fie clar! Vom depesediza România”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here