E clar, Dăncilă a lăsat dezastru! Nu sunt bani de salarii până la finele anului. Sistemul sanitar, la un pas de colaps

2
935
Au făcut praf şi tricolorul, şi bugetul, şi banii românilor!

Ceea ce ştiam cu toţii înainte de a deveni oficial aflăm acum prin vocea noului Guvern: PSD a lăsat România în sapă de lemn, după ce „miniştrii PSD au golit conturile publice”, după cum spunea însuşi Klaus Iohannis, miercuri, la prima şedinţă a noului Executiv. Azi, noul prim-ministru a confirmat dezastrul din Sănătate.

Premierul Ludovic Orban anunţă că, în prezent, nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pentru salarii, nici pentru programele de sănătate! Ludovic Orban a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că se va face o evaluare a necesităţilor, la rectificare, întrucât banii nu sunt suficienţi pentru a încheia anul, în domeniul sanitar.

„Evident rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităţilor care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa. Încă nu vă putem spune care este cifra (la rectificare – n.r.). Cert este că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pentru programe de sănătate, nici în ceea ce priveşte bugetul Casei”, a spus Ludovic Orban.

Victor Costache

Acesta a fost completat de ministrul Sănătăţii, Victor Costache, care a spus că nu sunt bani nici pentru salarii.

„Cert este că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pe programe de sănătate, nici în ceea ce priveşte bugetul Casei de Sănătate”, a afirmat Ludovic Orban, joi dimineaţă, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Sănătăţii de către Victor Costache.

Orban a vorbit şi despre taxa de clawback, despre care spune că este „un inhibitor al dezvoltării pieţei”.

„Taxa clawback, aşa cum a fost gândită, a devenit cel mai mare inhibitor pentru dezvoltarea pieţei de medicamente (….) pentru că a ajuns la 26 – 27 la sută din cauza faptului că au crescut costurile pentru medicamentele compensate şi gratuite în condiţiile în care a fost menţinută aceeaşi anvelopă bugetară” a arătat primul ministru. Acesta a spus că sunt peste 2.000 de medicamente care au fost retrase de pe piaţă după aplicarea taxei „oarecum în pauşal”.

„Nu sunt specialist în domeniu dar va trebui să facem o analiză serioasă şi să luăm nişte decizii”, a adăugat şeful executivului.

Primul ministru a spus că în opinia sa Agenţia Naţională a Medicamentului trebuie să ţină cont de realităţile de pe piaţă şi „să renunţe la discriminările care există între diferiţi actori de pe piaţă”.

Raluca Turcan: „Deficitul e de 3 miliarde de lei”!

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat joi dimineaţă că deficitul la fondul public de sănătate este, în primele nouă luni, de trei miliarde de lei.

„În cel mai scurt timp o să avem o evaluare cu privire la situaţia lăsată de Guvernul trecut. Sunt atâtea probleme, încât neîncrederea în sistemul public de sănătate a ajuns la cea mai mică cotă din ultimii 30 de ani. Oamenii trebuie să ştie ce s-a găsit, ce proiecte ratate au fost, ce risipe au existat în acest domeniu care a beneficiat de cresterea veniturilor alocate de la buget, dar de scăderea calităţii”, a avertizat vicepremierul noului Guvern.

„Nu vrem să speriem pe nimeni, dar deficitul la fondul naţional unic de sănătate, în primele nouă luni, este de trei miliarde de lei. Prima provocare a mandatului ministrului Costache este asigurarea unui act medical de calitate în aceste condiții dificile”, a spus Raluca Turcan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Primarul care s-a amendat singur şi primarul care dă teren pentru voturi PSD. Mai pot convieţui cele două Românii?

* Soţia lui Crin Antonescu, în Comisia Europeană. Siegfried Mureşan ratează portofoliul Transporturilor în echipa Ursulei von der Leyen

* VIDEO. Dii, calule, diii! A intrat cu animalul în magazin, la Buzău, judeţul lui Ciolacu (PSD). Votaţi, Dăncilă, bre, că ne dă de păscut la toţi!

* VIDEO. Succes! Dăncilă vrea ca PSD să câştige alegerile… de anul trecut! În paralel, face mişto de Iohannis, Orban, Băsescu, Boc

* Orban începe dur: „Opriţi angajările fictive! Vreau să fac febră musculară semnând decizii de concediere”. Iohannis: „Miniştrii PSD au golit conturile înainte să plece”

 * Mândri în Europa! Furtul de 5 milioane de euro care a „scos România în lume” din nou. Cazul Ploscaru – o nouă etichetă infracţională lipită pe chipul naţiei de mafia din ţară

* România, tu unde eşti? Război crunt în Europa pentru banii pe următorii 7 ani. Ţările din sud şi est se opun „aripii dure” a UE, care vrea reduceri bugetare

* Alarmă pe Terra: 11.000 de oameni de ştiinţă declară „urgenţă climatică”! „Suntem otrăviţi! Nu-i normal să fie fete de 11 ani cu cancer pulmonar”

* Brucan a greşit cu 10 ani

* Adio, PSD! Pa, Dăncilă&Ponta! Guvernul Orban a fost votat. Începe curăţarea României de clanurile roşii, care au distrus ţara după Revoluţie!

* Rareş Bogdan, veste proastă pentru PSD: „PNL va guverna 5 ani. Ca să fie clar! Vom depesediza România”

* Ponta, kaput! Adio, Pro România, îl pierde pe Mihai Tudose şi se duce la gunoiul istoriei. Dorea menţinerea haosului politic, pe gustul duşmanilor României pro-UE

2 COMENTARII

  1. EXACT ceea ce se astepta toata lumea: P.S.D. a actionat (CA INTOTDEAUNA cand a fost la Putere !) dupa principiul CINIC (!)… „DUPA NOI, POTOPUL !”, daaaaaa ?!!!

  2. Noile legi să fie liberale. Nu e nevoie de taxe mai multe, ci pentru a spijini moneda leu e nevoie de taxe pe business puține dar mai mari. Modelul CDU Bavaria. Bugetul înseamnă încasări de 50% din coșul lunar de taxe. Roma încasa 80%. După aderarea la Zona Euro încasează numai 60% din total taxe fiscale, care, atenție nu sunt taxe declarate. Cod Fiscal peste 50 pagini înseamnă eludare a legii. Banii, 80 miliarde euro, în euro, sunt sub sechestru CIA la Bofa America, din total datorie publică a României de 105 miliarde euro care 80 miliarde merg în creditare în Europa de Est pentru firmele mele. Taxele adunate merg 50% spre achitarea Planului Marshal și 50% la bugetul militar al Third Country Nations.

    Emperor Tiberius Claudius Nero

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here