vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvăluiriMândri în Europa! Furtul de 5 milioane de euro care a "scos...

Mândri în Europa! Furtul de 5 milioane de euro care a „scos România în lume” din nou. Cazul Ploscaru – o nouă etichetă infracţională lipită pe chipul naţiei de mafia din ţară

-

PSD a devenit pe faţă aliatul infractorilor. Le-a oferit o lege prin care au scăpat mai repede din puşcării şi a redus pedepsele în cazul mai multor infracţiuni. Cu toate acestea, în campania electorală, partidul lui Dragnea şi Dăncilă nu s-a sfiit să sfideze bunul-simţ, folosind sloganuri gen „Mândri în Europa” sau „România merită mai mult respect”.

Cazul lui  George Ploscaru, condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru „jaful secolului“, comis în 30 decembrie 2016, la Paris, scoate la iveală modul în care românul a furat două inele cu diamante şi două diamante estimate la peste cinci milioane de euro. Dar el ne arată o dată în plus ce rău fac României în lume astfel de indivizi produşi de caracatiţa infracţională din ţară.

Ploscaru şi toţi cei ca el împânzesc Europa şi ajung la ştiri, lovind puternic în imaginea a milioane de români cinstiţi, plecaţi să-şi câştige traiul peste graniţă. Vor mai trece ani mulţi până când europenii îi vor privi pe români aşa cum merită: serioşi, muncitori, pregătiţi, inteligenţi, săritori.

- Advertisement -

Cazul lui Ploscaru ne-a „scos în lume” din nou

Gheorghe Ploscaru, la intrarea în dubă

Din păcate, şi azi, imaginea compatrioţilor este puternic influenţată negativă de ultraminoritatea bandelor de infractori, care au devenit, ca şi Gheorghe Ploscaru, „specialişti” în domeniile lor infracţionale, uimind lumea în sens rău.

Totul a fost posibil cu largul concurs al acelor angajaţi statului din Poliţie, Justiţie, Servicii Secrete şi Politică, a căror corupţie şi cumetrie tacită a fost garantul exploziei infracţionalităţii româneşti în lume.

Poveste cu nemţi jefuiţi în faţa casei lui Pavarotti

„Probabil sunt nişte hoţi români”. Această frază a fost reprodusă în urmă cu o lună reporterului ZIARISTII.COM de un turist educat din România, ajuns în vizită la casa lui Pavarotti din Italia. Ea reprezenta reacţia unui grup de turişti de lux din Germania, aflaţi şi ei în vizită la reşedinţa marelui tenor, în momentul în care au descoperit că le-au fost sparte limuzinele pe care le parcaseră în faţa stabilimentului vizitat.

- Advertisement -

„Probabil sunt nişte hoţi români”. O „sentinţă” a mentalului public european, care spune cam totul despre ce cred partenerii noştri de pe continent atunci când dau peste o întâmplare care le strică toată plăcerea vieţii.

Va fi greu să le ştergem din memorie această imagine clar nedreaptă despre România, generată de o mână de derbedei penali, pe care însă statul român, prin complicitate şi mafie de tip Caracal, i-a scos la „export”.

Cum a pregătit Ploscaru, zis „Mizrahi”, lovitura

Condamnat în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti la 12 ani de închisoare, Gheorghe Ploscaru, a primit în final opt ani de închisoare pentru „jaful secolului”, comis în decembrie 2016, în Paris.

Sentinţa scoate la iveală că totul a fost pus în cele mai mici detalii, jaful fiind orchestrat de un sârb supranumit „Diamant”. Acesta a jucat rolul unui italian, Jacobo, interesat să cumpere de la o bijuterie elveţiană mai multe inele şi diamante. După ce „Jacobo” şi reprezentantul bijuteriei elveţiene s-au înţeles asupra tranzacţiei, a intrat în scenă George Ploscaru.

Jucând rolul unui israelian „Mizrahi”, specialist în verificarea pietrelor preţioase, George Ploscaru s-a prezentat la punctul de lucru al bijuteriei elveţiene din Paris şi a reuşit să schimbe diamantele cu pietre de pe stradă.

Cu ocazia anchetei, Ploscaru a povestit cum a comis jaful de cinci milioane de euro. Lovitura lui avea să fie pregătită luni de zile, dezvăluie „Adevărul”.

„Am scos o cutie pregătită anterior”

În momentul în care victimei i-a fost distrasă atenţia, Ploscaru-„Mizrahi” a pus „din greşeală” coletul în care se aflau diamantele în geanta pe care o avea la el şi a închis geanta. Imediat ce a observat că românul a pus cutia în geantă, angajatul bijuteriei i-a spus să o scoată. „Mizrahi” s-a conformat, a scos coletul şi l-a pus pe masă.

„În realitate, servieta era prevăzută cu sertar ascuns, fiind adaptată astfel în scop infracţional, iar inculpatul doar aparent a scos din servietă cutia introdusă „din eroare”, în realitate scoţând o cutie identică, pregătită în prealabil, dar care conţinea pietre luate de pe stradă, lipsită de valoare economic”, se arată în sentinţa de condamnare a lui Ploscaru.

Diamante de 2,7 milioane de euro au rămas nerecuperate

După descoperirea jafului şi prinderea lui Ploscaru, bijuteria a reuşit să recupereze o parte din prejudiciu. Diamante de 2,7 milioane de euro au rămas, însă, nerecuperate.

Bijuteria a fost despăgubită de firma de asigurări la care diamantele erau asigurate, astfel că parte civilă în proces a devenit firma de asigurări care a achitat prejudiciul, Ploscaru fiind obligat să îi achite societăţii de asigurări 2,7 milioane de euro, mai scriu jurnaliştii de la „Adevărul”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Asta așa este cel ce fura este un hot dar cei ce ne-a furat totul din o țară așa bogata cu oameni muncitori care sunt nevoiți să plece departe de casa pentru a putea întreține familia cei ce au distrus totul agricultura industriea ca sa fie slugi și consumatori ai tarilor așa zis dezvoltate din uniunea europeană săraci într-o țară bogată si „LIBERA”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -