marți, mai 28, 2024
AcasăMainOrban începe dur: "Opriţi angajările fictive! Vreau să fac febră musculară semnând...

Orban începe dur: „Opriţi angajările fictive! Vreau să fac febră musculară semnând decizii de concediere”. Iohannis: „Miniştrii PSD au golit conturile înainte să plece”

-

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri la Palatul Victoria pentru a participa la prima şedinţă de Guvern a Cabinetului Orban. El a făcut declaraţii despre motivaţia prezenţei sale, apăsând pe ideea gravităţii situaţiei economice. Dar mult mai surprinzător a fost noul premier. Orban a bătut cu pumnul în masă, la prima sa şedinţă de prim-ministru, cerând miniştrilor să taie în carne vie.

Guvernul Ludovic Orban se reuneşte miercuri, în prima şedinţă, principalul subiect de pe ordinea de zi fiind ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Executivului.

Rovana Plumb

De asemenea, Guvernul trebuie să trimită de urgenţă la Bruxelles propunerea sau propunerile pentru postul de comisar european din partea României, după ce Guvernul PSD a ţinut Comisia Europeană în loc, prin propuneri jignitoare pentru spiritul UE, gen Rovana plumb sau Dan Nica, baroni PSD îmbogăţiţi din politică.

- Advertisement -

„De ce am venit eu la Guvern? În primul rând, pentru că domnul prim-ministru Orban m-a invitat”, a spus preşedintele Iohannis, care şi-a încheiat astfel scurta sa intervenţie în prima şedinţă a noului Guvern, lăsându-i vioara-ntâi premierului Ludovic Orban.

Acesta a început în forţă, surprinzând pe toată lumea cu fermitatea mesajului său.

Un premier de mână forte

„Am luat decizia de a-l numi secretar general al Guvernului pe domnul Antonel Tănase, iar ca şef al Cancelariei primului ministru pe Ionel Dancă. De asemenea, am luat decizia de a convoca în această seară toate instituţiile implicate în buna organizare a alegerilor prezidenţiale”, a spus şi Ludovic Orban.

- Advertisement -

Premierul a făcut o declaraţie fermă legată de munca la Guvern şi de felul în care miniştri trebuie să treacă la acţiune dură.

„Ieri seară, la ora 21.00, am venit la Guvern şi n-am găsit pe nimeni la muncă. Nu se poate aşa ceva! Trebuie să schimbăm modul de lucru. Opriţi angajările fictive şi concursurile pentru funcţiile publice aranjate. Vreau să fac febră musculară semnând decizii de concediere a celor care nu au ce să caute în funcţii publice”, a spus Orban, dând astfel semnalul purificării aparatului birocratic la nivel central.

Iohannis dezvăluie gravitatea din economie

Are toate motivele să taie în carne vie, mai ales că situaţia lăsată de Guvernul PSD este una cancerigenă.

Aflu de la domnul de ministru de Finanţe că sunt dificultăţi mari în a închide bugetul pe acest an. Miniştri PSD au golit conturile înainte să plece. Au cheltuit banii românilor pe nimic. Vestea bună e că avem soluţii. Mă bucur că am scăpat de vechiul Guvern şi că PNL şi-a asumat guvernarea în condiţii grave pentru ţară”, a completat şi preşedintele Iohannis, citat de Mediafax.

Alte declaraţii ale lui Klaus Iohannis

 • „Eu respir uşurat că avem un nou guvern, care este hotărât să se implice pentru români, pentru rezolvarea problemelor ţării. Mi se pare un act de mare curaj din partea PNL că a preluat guvernarea în această formulă. E un act de curaj cu un guvern minoritar, în situaţia în care numărul de parlamentari va trebui negociat pentru fiecare act legislativ în parte”
 • „Deja în prima şedinţă se discută chestiuni care au trenat şi trebuie rezolvate urgent. Îmi pare foarte bine că anteriorul guvern eşuat a plecat. În ultimii 30 de ani, motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult a fost existenţa PSD la butoane.
 • „Dar ultimii 3 ani au depăşit orice imaginaţie. Guverne care realmente au început cu proceduri precum atacuri sistematice asupra justiţiei, împotriva luptei anticorupţie, atacuri împotriva investitorilor, asupra mediului de afaceri privat. Foarte bine că s-a terminat acea perioadă de guvernări toxice PSD-iste”
 • „Noul guvern are enorm de mult de lucru. Deja am aflat că situaţia găsită în ministere e una foarte proastă. Din păcate, deja s-a încetăţenit noţiunea de moştenire dezastruoasă găsită de miniştri. Deja ştim că PSD-iştii, înainte de plecare, au golit finanţele publice şi acum suntem în situaţia să vedem cum putem acoperi plăţile scadente”
 • „Va fi foarte complicat să se închidă bugetul pe anul în curs şi de făcut bugetul pe anul viitor, am înţeles de la ministrul Finanţelor. Acest guvern va veni cu soluţii, asta e vestea foarte bună pentru români. Acest guvern nu se teme de guvernare, va rezolva problemele”
 • „Unii se întreabă de ce am venit eu la şedinţa de guvern: în primul rând, pentru că am fost invitat. În al doilea rând pentru că se va tranşa chestiunea comisarului european. Vă doresc mult succes în această perioadă dificilă, vă mulţumesc pentru invitaţie”.

Declaraţiile premierului Ludovic Orban

 • Ludovic Orban anunță prioritatea zero pentru PNL: demiterea lui Dragnea„Avem câteva priorităţi: Mâine va trebui să convocăm comandamentul de iarnă. Am primit semnale de la autorităţi locale că le lipsesc resursele pentru a efectua toate plăţile”
 • „Sunt foarte multe restanţe pe PNDL – plăţi neonorate de 5 miliarde de lei. Rambursările de TVA – e inacceptabil ca firmele private să fie puse în dificultate prin nerambursare. Sunt clare câteva priorităţi pentru toţi”
 • Aseară m-am întors la 9.30 în guvern şi nu am găsit pe nimeni. Trebuie schimbat modul de lucru. Cât timp ministrul sau premierul munceşte, orice om trebuie să îşi schimbe modul de lucru. Suntem în serviciul cetăţeanului”
 • „Daţi drumul la audit şi fiţi pregătiţi pentru structuri suple, păstraţi doar oamenii competenţi, dedicaţi. Cine-i leneş, cine s-a obişnuit să-şi ia leafa fără să facă nimic va pleca. Opriţi toate concursurile organizate de precedentul guvern
 • „Dle ministru de Externe, vă rog să verificaţi numirile de consuli, rechemaţi toţi cei care nu au nici o legătură cu diplomaţia. În Transporturi trebuie deblocate şi accelerate toate procedurile. Sa demarăm curăţarea administraţiei publice de demnitarii care nu şi-au făcut treaba – secretari de stat, secretari generali etc.”
 • Aştept să fac febră musculară de la semnarea deciziilor de eliberare din funcţii a celor care nu şi-au îndeplinit sarcinile, să terminăm odată cu pilăraia, nepotismul. Am semnat ieri decizii de eliberare – băiatul lui, băiatul lui…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -