Guvernul Cîțu va fi votat miercuri de Parlament. În aceeași zi se va ține și prima ședință a noului Executiv

0
643

Liderii coaliției PNL – USR-PLUS – UDMR au anunțat marți, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că intenționează să accelereze la maximum procedurile, astfel încât România să aibă Guvern funcțional înainte de Crăciun.

Planul este ca miercuri, 23 decembrie, Parlamentul să voteze cabinetul Florin Cîțu, iar imediat după aceea, în aceeași zi, seara, să aibă loc prima ședință a noului Guvern, la Palatul Victoria.

Președintele Klaus Iohannis a îndeplinit deja, marți seară, o altă formalitate birocratică, nominalizarea lui Florin Cîțu drept premier desemnat.

Ludovic Orban, președintele PNL și noul președinte al Camerei Deputaților, a comentat, la ieșirea de la întrevederea cu Klaus Iohannis: “Am luat decizia de a participa împreună (cu liderii USR-PLUS și UDMR – n. red.) pentru că, din momentul alegerilor, am decis să formăm o coaliție de centru-dreapta care să ofere un guvern în cel mai scurt timp. I-am prezentat președintelui acordul de coaliție și voința noastră comună de a lucra împreună. Așteptăm deciza președintelui și suntem pregătiți să demarăm procedurile pentru învestire”.

Florin Cîțu, fost ministru de finanțe în Guvernul Orban și noul premier al României, este temut în special de PSD-iști, care-l consideră de mult timp cel mai mare inamic al lor din PNL. Prezent și el la discuțiile coaliției cu Klaus Iohannis, Florin Cîțu a declarat la ieșire: “I-am transmis domnului președinte că sunt gata să-mi asum această guvernare într-o perioadă grea pentru România. Am prezentat și cum văd lucrurile după votul de mâine seară și care ar trebui să fie primele măsuri din prima ședință de guvern“.

Dacian Cioloș, co-președintele al Alianței USR-PLUS, a insistat pe ideea reformelor, punct central în programul formațiunii sale politice: “I-am comunicat președintelui că am decis să îl susținem pe Florin Cîțu și că avem un program de guvernare finalizat. I-am propus președintelui să lucrăm împreună, în parteneriat, pentru că România are nevoie de reforme. Începem cu dreptul și construim un parteneriat între Parlament, Guvern și Președinte“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here