miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăMainZurbagiii de la AUR au încercat să închidă ședința Camerei Deputaților înainte...

Zurbagiii de la AUR au încercat să închidă ședința Camerei Deputaților înainte de alegerea președintelui! Șeful de ședință s-a tot plâns că e obosit. Noaptea a fost salvată de un turc

-

A fost o noapte agitată la Camera Deputaților. Grupul parlamentar AUR a încercat să întrerupă ședința după miezul nopții, cu propunerea ca alegerea președintelui Camerei să aibă loc a doua zi, într-o nouă ședință. Penibilul serii a fost președintele de ședință, Lucian Feodorov (AUR), care a avut acest atribut ca decan de vârstă al Camerei Deputaților (78 de ani).

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au întrunit, luni, în ședințe separate, în urma decretului de convocare emis de preşedintele Klaus Iohannis pentru a valida parlamentarii legislaturii 2020-2024.

După trei ore de negocieri, liderii celor cinci formațiuni politice – PSD, PNL, USR-PLUS, UDMR și AUR – și-au împărțit funcțiile de conducere, dar și șefia comisiilor de specialitate din Parlament.

După depunerea jurămintelor, Senatul și-a ales preşedintele – Anca Dragu (USR-PLUS), învingătoare în fața lui Lucian Romașcanu (PSD) -, în timp ce la Camera Deputaților a izbucnit un mare scandal.

- Advertisement -

Ședința a fost oprită de către președintele de ședință, Lucian Feodorov (AUR), chiar înainte de a fi aleasă noua conducere a forului legislativ. El a invocat de mai multe ori că este obosit, iar parlamentarii AUR au părăsit ședința. Dacă-i reușea manevra, Feodorov se putea lăuda că a condus Camera Deputaților nu o zi, ci două!

Feodorov (78 de ani) este deputat AUR de Botoșani, județ căruia i-a fost și subprefect în timpul Guvernului CDR (1996-2000). Feodorov activa atunci la fostul PSDR (condus de Sergiu Cunescu), partid topit ulterior în PSD.

O noapte furtunoasă… la Camera Deputaților

20.45: Feodorov este lovit de prima rafală de oboseală

Primul puseu de oboseală l-a lovit pe președintele de ședință al Camerei Deputaților, Lucian Feodorov (AUR), destul de timpuriu, la 20.45, după doar două ore și 10 minute de la începerea ședinței. Feodorov a vrut să întrerupă depunerea jurământului de către deputați, motivând că este obosit! Liderii grupurilor parlamentare au refuzat propunerea, iar caraghiosul deputat AUR a fost convins să continue ședința.

- Advertisement -

Liderul grupului PNL, Gabriel Andronache, cere prelungirea ședinței pentru a finaliza alegerea președintelui Camerei Deputaților. Deputații AUR – nu și nu! George Simion își începe circul. Cere „respect pentru colegi”, pentru că „se află de dimineață în Parlament”. Ce sacrificiu!

Feodorov e obositul din mijloc

23.35: Feodorov este doborât de a doua rafală de oboseală

Președintele de ședință, Lucian Feodorov (AUR), anunță brusc închiderea ședinței, fără a anunța validarea deputaților și constituirea Camerei Deputaților!

Liderul AUR, George Simion, își apără colegul obosit: „V-am cerut să ne oprim în seara asta. Dacă nu suntem respectați, vom proceda la fel!”.

În replică, liberalul Gabriel Andronache îi atrage atenția președintelui de ședință că nu respectă regulamnetul și îi cere să intre pe procedură și să supună la vot propunerea sa.

Alfred Simonis, liderul grupului PSD, cere să se dea un vot pentru alegerea președintelui și își anunță candidatura pentru acest post. Simonis spune că nu există acum suficiente voturi pentru alegerea lui Ludovic Orban.

23.45: Feodorov nu mai poate, e prea obosit!

Președintele de ședință, Lucian Feodorov (AUR), anunțat că au fost validate 329 de mandate, iar 322 de deputați au depus jurământul. Astfel, Camera Deputaților a fost legal constituită. Feodorov invocă insistent că este obosit. Deputații AUR părăsesc sala chiar înainte de a fi ales președintele Camerei.

PNL și USR-PLUS nu renunță la alegerea președintelui Camerei și propun numirea unui nou președinte de ședință, următorul decan de vârstă după epuizatul Feodorov, pentru a continua lucrările.

Iusein Ibram

Cel care-l înlocuiește pe mult-prea-obositul Lucian Feodorov (78 de ani) este reprezentantul minorității turce din România, Iusein Ibram (67 de ani). Acesta preia conducerea ședinței.

În replică, PSD cere ca și Biroul Permanent al Camerei să fie ales în această noapte.

La 0.15, ședința e suspendată pentru 20 de minute, la cererea lui Ludovic Orban. PNL urmează să decidă pe cine va propune în conducerea Biroului Permanent.

Pauza se prelungește. Ședința se reia imediat după ora 1.00. Este ales Biroul Permanent al Camerei Deputaților, în care PSD are 4 reprezentanți, PNL – 3, USR-PLUS – 2, AUR – 1, UDMR – 1, Minorități – 1. Din Birou va face parte, de drept, și cel ce va fi ales președintele Camerei.

Votul pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, funcție disputată de Ludovic Orban (PNL) și Alfred Simonis (PSD), durează 40 de minute. Rezultatul este comunicat după ora 2.00: Orban președinte. Nicio surpriză.

Ludovic Orban, noul președinte al Camerei Deputaților: „Bună dimineață. Vreau să mulțumesc domnului Ibram pentru că a salvat ședința Camerei Deputaților de niște oameni care nu știu regulile parlamentare și nu știu cum să se manifeste. Vă anunț că mâine vom convoca ședința Camerei Deputaților în jur de ora 13.00”.

Așa s-a încheiat o noapte furtunoasă, în care AUR și-a început circul și a oferit națiunii un „Dorel” parlamentar: mult prea obositul Lucian Feodorov, subpefectul de Botoșani din urmă cu peste 20 de ani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un preot din Craiova denunță mascarada anti-mască a unui deputat AUR

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Feodorov,78 ani…rusofil din Botosani,sau poate chiar rus,caci gruparea aceasta sigur e condusa de la Moskova! De acolo au luat generalii kgbisti ,fosti peremisti si peuneristi ,lumina,in decembrie 89!!Criminalii Toba,Roma,Chelaru si alte fosile tradatoare,asta este nucleul acestui „partid”,restul sunt farada,compusa din circari pentru idioti!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -