Gogomanii

0
457
Adrian Papahagi

Deci Zelenski, evreu, e “nazist”, fiindcă îndrăznește să-și apere țara, în loc s-o fi predat rapid lui Putin. Tipul care spune această gogomănie e candidat în primarele republicane pentru Președinția SUA.

Pentru LGBT-iștii woke cancel snowflake microagresați și prejigniți din campusurile americane, israelienii, care-și apără țara de terorismul Hamas, sunt “naziști”. Dar pentru acești răzgâiați stângiști și republicanii, albii, bărbații, creștinii sunt “fasciști” sau chiar “naziști”.

O lume de “naziști”, domnilor! Cine nu sunt naziști? Păi, marii freedom-fighters de la Hamas, ISIS, Hezbollah. Și ayatolahii, acești perfecți feminiști, care sunt înghesuiți de bazele americane inexistente desenate de Elon Musk pe hartă. A, firește, și domnul Putin, agresat de extinderea NATO în Polonia, România și statele baltice, după cum se chinuie să ne explice Mereshitheimer, Peterson și alții.

Sunt curios ce au de spus marii noștri gânditori cooptați în toate academiile despre succesele Centralei de Propagandă a Kremlinului. Probabil tot nimic. Că doar ei nu fac “virtue signalling”. Ei își semnalează, celor care mai au ochi să vadă și minte să priceapă, doar demisia morală și abjecția carieristă.

Occidentalii de stânga ne explicau că de fapt comunismul e o idee bună, dar am aplicat-o noi greșit în Est, și că oricum era preferabil inechităților crudului capitalism.

Am ajuns azi ca diverși occidentali de dreapta și de stânga să ne explice împreună că Rusia a fost provocată de imperialismul american și că mai bine nu se extindea NATO spre est. O fi Rusia rea, dar nu e mai rea decât putredul Occident, ni se spune.

Cu alte cuvinte: „Mai bine rămâneați voi, fraierilor, în comunism, în timp ce noi ne luptam de pe Côte d’Azur până la Miami Beach și Santa Barbara cu capitalismul. Mai bine înghețați în școli cu buda în curte, în timp ce noi ne luptam cu inegalitatea de gen/rasă pe la Harvard și Toronto”. Sau: „Mai bine rămâneați voi în continuare sub dominația și în bătaia rachetelor Rusiei, decât să ne cheltuim noi dolarii ajutând Ucraina, făcând scuturi antirachetă, subvenționând NATO sau arzând gaz mai scump”.

În mod normal, orice român ar trebui să le explice prietenilor săi din Occident că greșesc. Ei bine, nu. Unii preiau mimetic acest mesaj, atât de toxic pentru România, și se mai consideră și patrioți.

Lucrul acesta nu încetează să mă stupefieze. De la neocomuniști nu mă aștept la nimic, dar de la conservatorii care se consideră urmașii lui Ronald Reagan și Margaret Thatcher, precum și de la creștinii care se revendică de la Iuliu Maniu sau Steinhardt, am pretenții maxime.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Lupta pentru pace

* Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* Martorii lui Șoșoacă

* Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

* Lui Klaus i-a mers: 9 ani de turism intens

* Să-i lăsăm singuri cu biserica lor KGB-istă și satanizată!

* Cum conciliezi România Mare cu Ungaria Mare?

* Femeia aceasta rea și coruptă

* Războiul din Ucraina ca turnesol moral. Spune-mi cum te raportezi la Putin ca să-ți spun cine ești!

* România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here