Germania, Franța, Italia, Olanda și Irlanda au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca!

1
627

Germania, Franța și Italia au suspendat folosirea vaccinului împotriva Covid-19 livrat de compania AstraZeneca, ca urmare a îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse ale serului descoperit de cercetătorii de la Oxford.

Măsura vine după ce și alte țări europene au suspendat vaccinarea cu acest vaccin, din cauza unor suspiciuni legate de apariția unor tromboze la persoanele imunizate cu el.

AstraZeneca a transmis, însă, că nu există dovezi științifice care să ateste o legătură între vaccinarea cu acest ser și un risc crescut de tromboze. Compania britanico-suedeză spune, totuși, că vor fi reanalizate toate datele de siguranță disponibile.

Președintele Emmanuel Macron a declarat că Franța suspendă pentru 24 de ore utilizarea vaccinului AstraZeneca, în așteptarea unei decizii privind siguranța acestuia, de la Agenția Europeană pentru Medicamente.

„Franța va înceta administrarea vaccinului Covid-19 al AstraZeneca în așteptarea unei evaluări de către autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, care urmează să aibă loc marți”, a anunțat luni președintele Macron.

Și Italia a anunțat că va suspendat vaccinarea pe întreg teritoriul național, după ce inițial suspendase administrarea vaccinului doar din lotul  ABV5811, după decesul unui bărbat căruia i-a fost administrată o doză.

Ministerul Sănătății din Germania a anunțat, de asemenea, că a luat decizia ca formă de precauție și cu consultarea autorității de reglementare a vaccinului din Germania, Institutul Paul Ehrlich, care a solicitat realizarea mai multor investigații.

Anterior, Olanda și Irlanda au suspendat și ele vaccinarea cu AstraZeneca, deși nu au avut niciun caz de efecte adverse.

Ceva mai înainte, Germania limitase utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoane sub 65 de ani, însă din 4 martie această restricție a fost ridicată, iar vaccinul a putut fi utilizat pentru toată populația adultă.

Și Austria suspendase anterior vaccinul AstraZeneca, însă doar dintr-un singur lot, după decesul unei persoane diagnosticate cu tromboză multiplă (formarea de cheaguri de sânge).

Pe lângă Irlanda, Olanda, Germania, Franța și Italia, există și țări din afara Europei care și-au anunțat intenția de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca. Printre ele: Thailanda și Indonezia.

OMS: Nu opriți vaccinarea cu AstraZeneca!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut un apel, luni, 15 martie, la țările lumii să nu întrerupă campaniile de vaccinare și imunizarea cu serul AstraZeneca doar pe baza unor suspiciuni.

„Conform ultimelor date, nu există dovezi că incidentele au fost cauzate de vaccin. Este important ca aceste campanii de vaccinare să continue, ca să putem salva vieți și să oprim apariția cazurilor grave”, a spus purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.

Și Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, joi, continuarea administrării vaccinului AstraZeneca, subliniind că la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cîțu publică lista restricțiilor din Europa: în România sunt printre cele mai relaxate

1 COMENTARIU

  1. Din păcate lumea e condusa de politicieni nu de savanți ca cei de la Oxford University, iar politicienii iau decizii cu ochii la sondajele de opinie. Contează mai mult ce cred 1000 de habarnisti decât ce crede un savant, pentru ca 1000 de habarnisti înseamnă 1000 de voturi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here