George Simion a trăit un șoc la întâlnirea cu lumea cărților: „Nu aveți ce căuta aici! Sunteți o rușine!”, i-a strigat scriitorul Igor Bergler

0
1974
Igor Bergler (stânga) și George Simion alături de AUR-iștii săi

Președintele AUR, George Simion, care nu demult se prezenta în mod caraghios drept „scriitor” sau „politician care trăiește din vânzarea cărților” (!), a trăit sâmbătă un episod neplăcut la întâlnirea cu lumea cărților. Liderul extremist a căutat un moment de marketing politic la Târgul de carte Gaudeamus, în Complexul bucureștean Romexpo, dar a ieșit un fiasco.

George Simion a venit pregătit la Romexpo: înconjurat de oameni de încredere, probabil de la partid – adevărate „gărzi”, cum le numește jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul este cel care a relatat pe Facebook incidentul de sâmbătă după-amiază, de la Târgul de carte Gaudeamus. El indică drept sursă un confrate mai tânăr, Nicolae Cotruț, semn că CTP n-a asistat la pățania liderului AUR, ci i-a fost povestită.

„Nu aveţi ce căuta aici! Sunteţi o ruşine!”, i-a strigat cineva lui George Simion, când deputatul rusofil și-a făcut apariția cu anturajul său. Urmează un dialog aspru, la finalul căruia Simion pare să fi strecurat o amenințare.

Cristian Tudor Popescu n-a indicat numele celui care l-a înfruntat pe președintele AUR, dar a făcut-o ulterior chiar martorul ocular, Nicolae Cotruț. E vorba de scriitorul Igor Bergler, autorul unor romane de succes. Acesta a confirmat, pe Facebook, că el l-a pus la punct pe George Simion.

Episodul povestit de CTP

„Cum a fost întâmpinat George Simion la Gaudeamus: «Sunteți o rușine!»

În după-amiaza zilei de sâmbătă, la Târgul de carte Gaudeamus, şi-a făcut apariţia, însoţit de gărzi, George Simion, preşedintele AUR.

Obişnuit să fie înconjurat doar de oamenii bine instruiţi de către aparatul de Partid, Simion a întins mâna primei persoane care i-a ieşit în cale.

– Bună ziua, spune Simion.

– Bună ziua, nu aveţi ce căuta aici, răspunde persoana.

– De ce nu?

– Dumneavoastră nu ştiţi să citiţi, vă faceţi de râs.

– Ştiţi dumneavoastră sigur chestia asta?, întreabă Simion.

– Da, sunteţi o ruşine!

– Să vă dea Dumnezeu sănătate!, îi spune Simion, apoi pune mâna pe umărul persoanei de lângă şi continuă: şi familiei dumneavoastră.

– Asta cu «familia» e o ameninţare de tip mafiot?

Simion a părăsit rapid perimetrul, acompaniat de privirile încruntate ale celor din alai, care ținteau cele două elemente dușmănoase, și și-a continuat traseul prin zonele mărginașe ale Târgului, unde se găsesc editurile mici.”

Fotografia cu „cărturarul” George Simion, publicată de Cristian Tudor Popescu

„Despre mine e vorba”

Ulterior, tânărul jurnalist Nicolae Cotruț a distribuit postarea lui Cristian Tudor Popescu, adăugând o precizare: „Persoana care l-a confruntat pe George Simion este scriitorul Igor Bergler”.

Confirmarea a venit chiar de la Igor Bergler, tot pe Facebook: „Doar ca să știți. Despre mine e vorba. N. C. (Nicolae Cotruț – n. red.) n-a știut dacă e bine sau nu să-mi dea numele”.

Născut la Reșița, Igor Bergler (52 de ani) este scritor, regizor, realizator de televiziune, critic de film, specialist în marketing. Doctor în Naratologie și în Științe Economice. De-a lungul timpului, a fost visiting professor la diverse universități. Romanele sale de succes: „Biblia pierdută”, „Testamentul lui Abraham”, „Minciuna lui Michelangelo”. A publicat și un volum de proză scurtă: „6 povești cu draci”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* Clișeele propagandei putiniste, folosite în acte oficiale ale Ministerului de Finanțe, condus de PSD! Invazia Rusiei în Ucraina e denumită „operațiune specială” și „conflictul ucrainean”

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor” / „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei

* De la 1 ianuarie, salariul minim net crește de la 1.524 la 1.863 de lei (+22,24%). În construcții, un angajat nu poate fi plătit sub 3.150 de lei „în mână”

* Putregaiul de sub eșecul Schengen: „doctor Bode” și-a pus colegul de bancă din liceu șef la Inspectoratul pentru Imigrări!

* Sumă colosală aprobată de UE pentru agricultura din România: 14,9 miliarde de euro! Incompetența lui Daea făcuse ca țara noastră să rămână printre ultimele fără Planul Național Strategic

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* Bizara tentativă de lovitură de stat din Germania. Prințul Heinrich al XIII-lea voia să ia puterea cu ajutorul Rusiei. Cei 25 de complotiști arestați erau conspiraționiști de tip QAnon

* Semifinale cu echipe de pe trei continente: Argentina – Croația, Franța – Maroc! Anglia a fost îngropată de liderul ei, Harry Kane, care a ratat un penalty crucial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.